pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Νέα Υόρκη παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία»

Στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της αμερικανικής μεγαλούπολης

16/09/2024 - 5:50μμ
Από αριστερά o πρόεδρος του παραρτήματος του Ιδρύματος Βενιζέλου στις ΗΠΑ Νίκος Καστρινάκης, η διευθύντρια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης Μαρία Τζομπανάκη και ο πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη Πέτρος Δώριζας (φωτ.: flashnews.gr)

Από αριστερά o πρόεδρος του παραρτήματος του Ιδρύματος Βενιζέλου στις ΗΠΑ Νίκος Καστρινάκης, η διευθύντρια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης Μαρία Τζομπανάκη και ο πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη Πέτρος Δώριζας (φωτ.: flashnews.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος του Ιδρύματος Βενιζέλου στις ΗΠΑ Νίκο Καστρινάκη, η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που «αποδεικνύει ότι η προβολή αξίζει να επαναληφθεί».

Στην προβολή της ταινίας παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη Πέτρος Δώριζας και ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Φώτης Φιωτοδημητράκης.

Η πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ, Αικατερίνη Νασίκα, στο μήνυμά της ανέφερε: «Η ταινία αυτή μας διαφωτίζει για τη ζωή και τα επιτεύγματα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενός από τους μεγαλύτερους πολιτικούς της Ελλάδας, υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία του να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε από το παρελθόν μας καθώς χτίζουμε το μέλλον μας».

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης είναι ένας θεσμός που δίνει πρόσβαση στις ελληνικές ταινίες, όπως ενημερώσει σχετικά ο Νίκος Καστρινάκης, όχι μόνο στο ελληνοαμερικανικό αλλά γενικότερα στο αμερικανικό κοινό της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος του Ιδρύματος Βενιζέλου στις ΗΠΑ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την μεγάλη συμμετοχή του αμερικανικού κοινού και ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του φεστιβάλ και τη διευθύντρια, Μαρία Τζομπανάκη, «που έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ταινία “Βενιζέλος, αγώνας για τη μικρά Ασία” στο αμερικανικό κοινό της Νέας Υόρκης».

Ο Ν. Καστρινάκης ευχαρίστησε επίσης τον Σύλλογο Κρησσών Νέας Υόρκης «Πασιφάη» Νέας Υόρκης, το Σύλλογο Κρητών «Ομόνοια» Νέας Υόρκης, το Σύλλογο Κρητών «Μίνως» Νέας Υόρκης και την Παγκρητική Ένωση Αμερικής για την υποστήριξή τους.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και είναι βασισμένο στο βιβλίο του διευθυντή του Ιδρύματος, με υπότιτλους στην αγγλική γλώσσα.

Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Νταγιαδά προβάλλει τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον μεγάλο πολιτικό της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς αντιμετωπίζει τις τρομερές προκλήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσιμης δεκαετίας από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τη Συνθήκη της Λοζάνης το 1923.

Ο αγώνας του Ελευθέριου Βενιζέλου προβάλλεται μέσα από δραματοποιημένες σκηνές, σπάνιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις από ειδικούς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΕΤΑ Press/greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

58η χοροεσπερίδα Αμοργιανών Νέας Υόρκης

13/12/2025 - 10:33μμ
(Φωτ.: Facebook Sophia Tsipidis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ: Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε δώρα στα παιδιά των Ποντίων της ομογένειας

13/12/2025 - 9:42μμ
Μέλη της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης όπως συμμετείχαν στην τηλεοπτική εκπομπή (φωτ.: facebook/Pontiaki Estia Melbourne)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνοαυστραλός πρώην αθλητής διηγείται τα Χριστούγεννα των παιδικών του χρόνων με φόντο τους… Πόντιους της Μελβούρνης

12/12/2025 - 11:00μμ
(Φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Καναδά)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ομογένεια του Τορόντο ζωντάνεψε τα Χριστούγεννα με παιδικές φωνές

11/12/2025 - 9:36πμ
Το κόψιμο της τούρτας για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Νότια Ουαλία: 45 χρόνια παρουσίας γιόρτασε το «Ποντιακό Σπίτι» – «Είναι το δεύτερο σπίτι μας, εδώ συνεχίζουμε την ποντιακή παράδοση»

9/12/2025 - 9:39μμ
Ο Κρις Καλιφατίδης με τα παιδιά του (φωτ.: NeosKosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: «Έφυγε» ο Κρις Καλιφατίδης, ένας από τους «κυανόλευκους» της Μελβούρνης

9/12/2025 - 8:29μμ
Οι τρόφιμοι του «Fronditha Care» μαζί με τα παιδιά του προγράμματος «Ε.L.A.» (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Ηλικιωμένοι ομογενείς ήρθαν κοντά με τα παιδιά της παροικίας ενόψει των Χριστουγέννων

8/12/2025 - 3:12μμ
Η Michaela Loukas με το βραβείο της ανά χείρας (φωτ.: LinkedIn)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Νέα Επιστήμονας της Χρονιάς η ομογενής Michaela Loukas

8/12/2025 - 8:33πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με τον πρέσβη της Ελλάδας Σταύρο Βενιζέλο (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Προσλήψεις προσωπικού στα προξενεία Μελβούρνης και Σίδνεϊ

8/12/2025 - 12:01πμ
Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων κρατούν την εικόνα του Αγίου Νικολάου (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας/Μάρκελλος Πετρόπουλος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Παρών ο Πόντος στη λιτανεία του Αγίου Νικολάου στο Σίδνεϊ

7/12/2025 - 6:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Φεριντούν Σινιρλίογλου (φωτ. αρχείου: EPA / Maxim Shemetov)

Αιχμάλωτοι του Σινιρλίογλου

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: pontosnews.gr)

Λάρισα: Με νταούλι, λύρα και πισία, αλώθηκε η πλατεία Φιλιππούπολης στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: admie.gr)

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση (φωτ.: Τάνια Λαζαρίδου)

«Ρίζα μ’ και στερέα μ’»: Ένα βαθιά συγκινητικό ταξίδι, μια προσωπική αναζήτηση στον Πόντο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay)

Όταν η Μαρινέλλα είπε «όχι»: Η περιπέτεια του τραγουδιού «Πες πως μ’ αντάμωσες» που έγινε τεράστια επιτυχία

2 ώρες πριν
Η φωτογραφία αυτή είναι η τελευταία του Φώτη Κόντογλου, τον Μάιο του 1965 (πηγή: Facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)

Φώτης Κόντογλου, ο εμβληματικός ζωγράφος που αδικήθηκε από το ελληνικό κράτος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign