pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Δέκα απόστρατοι αξιωματικοί στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις και χαρακτηρίζουν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» τον Τραμπ

Αμφίρροπη εξακολουθεί να θεωρείται η μάχη ανάμεσα στους δύο υποψήφιους για την προεδρία

10/09/2024 - 12:01πμ
Η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις διακρίνεται ανάμεσα σε μπαλόνια με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας (φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις διακρίνεται ανάμεσα σε μπαλόνια με τα χρώματα της αμερικανικής σημαίας στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας (φωτ.: EPA/Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επιστολή με την οποία διατυπώνουν δημόσια τη στήριξή τους για την προεδρία των ΗΠΑ στην Κάμαλα Χάρις, δημοσιοποίησαν τη Δευτέρα, δέκα Αμερικανοί απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί, μία ημέρα πριν το πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ των δύο μονομάχων για την προεδρική κούρσα.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η νυν αντιπρόεδρος είναι η μόνη ικανή προεδρική υποψήφια να υπηρετήσει ως Αρχιστράτηγος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζουν τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της, τον Ντόναλντ Τραμπ «κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια και τη δημοκρατία».

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων ο απόστρατος στρατηγός Λάρι Έλις και ο απόστρατος υποναύαρχος Μάικλ Σμιθ, παρατίθενται δηλώσεις του Τραμπ που απαξιώνουν στρατιωτικούς, ενώ γίνεται αναφορά στη δική του «χαοτική προσέγγιση» για το Αφγανιστάν, πριν την αποχώρηση των ΗΠΑ. Στη «χαοτική προσέγγιση» του Τραμπ για το Αφγανιστάν αναφέρονται επίσης στη διαπραγμάτευση (σ.σ. της κυβέρνησης Τραμπ) μιας συμφωνίας με τους Ταλιμπάν που επέτρεψε στην απελευθέρωση 5.000 μαχητών της οργάνωσης και την επιστροφή τους στο πεδίο της μάχης.

Αντίθετα, γράφουν οι απόστρατοι, η Χάρις «έχει αποδείξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες προκλήσεις εθνικής ασφάλειας στην Αίθουσα Αντιμετώπισης Κρίσεων (Situation Room) και στη διεθνή σκηνή», από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έως τις εντάσεις με την Κίνα στον Ινδο-Ειρηνικό.

«Η Χάρις είναι η καλύτερη — και μοναδική — υποψήφια για την προεδρία σε αυτήν την κούρσα που είναι ικανή να υπηρετήσει ως Αρχιστράτηγος μας», έγραψαν στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στο X από την εκστρατεία της Χάρις.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η μάχη που θα δώσουν στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου η Δημοκρατική νυν αντιπρόεδρος και ο Τραμπ, προβλέπεται αμφίρροπη, σε μια εκλογική αναμέτρηση που γίνεται πολύ συχνά αναφορά για το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας.

Κατά του Τραμπ και οι πρώην συνεργάτες του

Η δημοσιοποίηση της επιστολής συνέπεσε με μια νέα διαφήμιση της καμπάνιας της Χάρις που κυκλοφόρησε πριν από το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων, που θα γίνει αύριο Τρίτη βράδυ (τοπική ώρα). Στην προεκλογική διαφήμιση εμφανίζονται πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ που προειδοποιούν ότι μια δεύτερη προεδρική θητεία Τραμπ εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

«Το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα διάλεγε μόνο τους καλύτερους ανθρώπους για να εργαστούν στον Λευκό Οίκο του. Τώρα, αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια προειδοποίηση για την Αμερική. Ο Τραμπ δεν είναι ικανός να γίνει ξανά πρόεδρος, φοβάται ο αντιπρόεδρός του», αναφέρει η διαφήμιση. Σε αυτή περιέχεται βίντεο με δηλώσεις από τον πρώην αντιπρόεδρο του Τραμπ, Μάικ Πενς, τον πρώην υπουργό Άμυνας Μάικ Έσπερ, τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον και τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγού Μαρκ Μίλι.

Take it from the people who worked for him: Donald Trump is a danger to our troops, our security, and our democracy.

He should never again stand behind the seal of the President of the United States.

Watch our new ad: pic.twitter.com/LWiyK1sfnm

— Kamala Harris (@KamalaHarris) September 9, 2024

Η επιστολή έρχεται επίσης μια ημέρα πριν από τη διεξαγωγή μιας τελετής στο Κογκρέσο προς τιμήν των 13 στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στη χαοτική αποχώρηση από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021.

Ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Χάρις για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

Οι απόστρατοι στρατιωτικοί, στην επιστολή τους, κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι «δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον δικό του ρόλο που έβλαψε τα μέλη του στρατού», υποδεικνύοντας τη συμφωνία που σύναψε η τότε κυβέρνηση Τραμπ για την απελευθέρωση μαχητών Ταλιμπάν, μια συμφωνία που συνήφθη χωρίς την εμπλοκή της αφγανικής κυβέρνησης. Οι δέκα απόστρατοι επίσης κατηγορούν τον Τραμπ ότι δεν άφησε κανένα σχέδιο αποχώρησης από το Αφγανιστάν μετά το τέλος της θητείας του με την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τετ α τετ Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη για την Ουκρανία

16/10/2025 - 10:12μμ
(Πηγή: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρία Κάλλας: Στη Φλωρεντία το άγαλμα ύψους 2,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

16/10/2025 - 8:00μμ
Όχημα του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει σορούς Ισραηλινών ομήρων οι οποίες παραδόθηκαν από τη Χαμάς (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί να ξαναρχίσει τον πόλεμο αν δεν παραλάβει άμεσα όλες τις σορούς των ομήρων

16/10/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: x.com/vonderleyen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Σκόπια: Αλλάξτε το Σύνταγμα συμπεριλαμβάνοντας την βουλγαρική μειονότητα για να μπείτε στην ΕΕ

15/10/2025 - 11:26μμ
Κατεστραμμένα κτήρια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, την παλαιστινιακή πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Δυσκολεύεται η Χαμάς να βρει τα λείψανα όλων των ομήρων, χρειάζεται χρόνο και εξοπλισμό λέει

15/10/2025 - 10:57μμ
Ισραηλινοί στρατιώτες χαιρετούν ενώ κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού φέρνει μια από τις σορούς (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Άλλες τέσσερις σορούς Ισραηλινών ομήρων θα παραδώσει σήμερα η Χαμάς – «Τεράστιοι» οι κίνδυνοι από πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί

15/10/2025 - 9:45πμ
Στιγμιότυπο από την παράδοση των ομήρων μέσω του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ (φωτ.: Al-Jazeera)
ΚΟΣΜΟΣ

Άλλες τέσσερις σορούς ομήρων παρέδωσε η Χαμάς στο Ισραήλ

15/10/2025 - 12:00πμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει στο Νομοθετικό Σώμα, στο Κοινοβούλιο της Ρωσίας, στην Αγία Πετρούπολη (φωτ. αρχείου: 
EPA/ALEXEI DANICHEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ενίσχυση με 2.000.000 εφέδρους στο ουκρανικό μέτωπο – Αναμένονται τροπολογίες που θα λύσουν τα χέρια του Πούτιν

14/10/2025 - 7:37μμ
Από αριστερά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ.: Γραφείο Τύπου της Αμερικανικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέα συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

14/10/2025 - 3:56μμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδεικνύει την υπογραφή του στο κείμενο της διακήρυξης για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Η διακήρυξη για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα τηρηθεί»

14/10/2025 - 9:11πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)

Τετ α τετ Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη για την Ουκρανία

37 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/en.pontion.peristeriou)

Ένωση Ποντίων Περιστερίου: Στις 19 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ

1 ώρα πριν
Αναμνηστική φωτογραφία των μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά με την ελληνική και τη σημαία του Πόντου (φωτ.: facebook/Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)

Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά: Ο Πόντος εξακολουθεί να διαμορφώνει την ταυτότητά μας

2 ώρες πριν
(Πηγή: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μαρία Κάλλας: Στη Φλωρεντία το άγαλμα ύψους 2,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

3 ώρες πριν
Ο Κύπριος πρωταθλητής του τζούντο Πέτρος Χριστοδουλίδης είναι πλέον παγκόσμιος (φωτ.: facebook.com/CyprusJudoFederation)

Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο στο Panamerican Open 2025 από τον Πέτρο Χριστοδουλίδη

3 ώρες πριν
Άποψη από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο (πηγή: facebook.com/popshellas)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign