pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αμερικανικές εκλογές: Ο Μπάιντεν αποχωρεί από την κούρσα

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιος ή ποια από τους Δημοκρατικούς θα κοντράρει τον Τραμπ

21/07/2024 - 9:18μμ
(Φωτ.: Λευκός Οίκος / Adam Schultz)

(Φωτ.: Λευκός Οίκος / Adam Schultz)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μετά από αφόρητες πιέσεις, με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία για την ικανότητά του να ολοκληρώσει μία ακόμα θητεία στον Λευκό Οίκο, ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε επιστολή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου δηλώνει ότι θα παραμείνει πρόεδρος και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2025. Τονίζει ακόμα ότι μέσα στην εβδομάδα θα απευθυνθεί στο έθνος με τηλεοπτικό διάγγελμα, και απαριθμεί τα επιτεύγματά του.

«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να επιδιώξω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για επανεκλογή και να επικεντρωθώ αποκλειστικά για την εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου», έγραψε.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιος ή ποια από τους Δημοκρατικούς θα κοντράρει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φέρεται να έχει αποκτήσει προβάδισμα σε επτά πολιτείες-κλειδιά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την απόπειρα εναντίον του. Όμως η σφυγμομέτρηση της Emerson College Polling έδειξε ότι θα έχανε τη μάχη απέναντι σε έναν νεότερο υποψήφιο.

Φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στο συνέδριο που θα γίνει από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου είναι η Κάμαλα Χάρις, η οποία αν εκλεγεί θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στις ΗΠΑ. Η αντιπρόεδρος έχει τη δημόσια υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν· εικάζεται ότι ένας από τους λόγους είναι ότι εκείνη μπορεί πιο εύκολα να «κληρονομήσει» τις δωρεές που έχουν γίνει στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου.

Πάντως το πρώτο σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι πρόκειται για πιο εύκολη αντίπαλο, σύμφωνα με τα όσα είπε στο CNN.

Άλλαξε ξαφνικά γνώμη

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν –αν και σχεδόν αναμενόμενη– προκάλεσε… σεισμό με επίκεντρο την Ουάσινγκτον, καθώς μέχρι το βράδυ του Σαββάτου σχεδίαζε να παραμείνει στην κούρσα. Όμως το απόγευμα της Κυριακής ενημέρωσε υψηλόβαθμους συνεργάτες του ότι αποσύρεται, όπως δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.

«Χθες βράδυ [σ.σ. Σάββατο] το μήνυμα ήταν “Προχωρήστε με τα πάντα, πρόσω ολοταχώς”. Γύρω στις 13:45 σήμερα [σ.σ. Κυριακή, τοπική ώρα] δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη», τόνισε η πηγή που θέλησε να μην κατονομαστεί.

Η απόφαση αιφνιδίασε πολλά μέλη του προσωπικού στον Λευκό Οίκο, με αρκετούς να εκφράζουν την έκπληξή τους που ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανακοίνωση αυτή ενώ αναρρώνει από Covid-19 στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαιστίνια μητέρα κρατά το παιδί της αγκαλιά ενώ περνά μέσα από ερείπια κτηρίων στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ο υποσιτισμός θα έχει συνέπειες για ολόκληρες γενιές – Μητέρες και μωρά πεθαίνουν, «έκρηξη» της σεξουαλικής βίας

23/10/2025 - 12:57μμ
Δεξιά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν κι επέβαλε «τεράστιες» κυρώσεις στη Ρωσία – «Κάνουμε καλές συζητήσεις, όμως δεν πάνε πουθενά»

23/10/2025 - 9:11πμ
Γενική άποψη της αίθουσας συνεδριάσεων της Κνεσέτ (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πρώτο βήμα για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

22/10/2025 - 7:51μμ
Ο Αντρέι Ποζομπούτ ανταποκριτής στο Μινσκ της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Wyborcza, στο Γκρόντνο της Λευκορωσίας (φωτ. αρχείου: EPA/TATYANA ZENKOVICH)
ΚΟΣΜΟΣ

Βραβείο Ζαχάροφ: Απονέμεται σε δύο φυλακισμένους δημοσιογράφους σε Λευκορωσία και Γεωργία

22/10/2025 - 5:13μμ
Η σημαία του Παλαιστινιακού Κράτους (πηγή: el.wikipedia.org/wiki/Κράτος_της_Παλαιστίνης)
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters/Ipsos: «Ναι» της πλειοψηφίας των Αμερικανών στην αναγνώριση της Παλαιστίνης

22/10/2025 - 2:15μμ
Η Πινάρ Σελέκ (φωτ.: Χ/Pinar Selek/Patxi Beltzaiz)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναβλήθηκε για έκτη φορά η δίκη της ειδικής στα κουρδικά φεμινιστικά κινήματα Πινάρ Σελέκ

21/10/2025 - 4:02μμ
Ο Νικολά Σαρκοζί στο αυτοκίνητο της αστυνομίας που τον οδήγησε στη φυλακή (φωτ.: EPA/Yoan Valat)
ΚΟΣΜΟΣ

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ν. Σαρκοζί μόλις πέρασε την πόρτα της φυλακής

21/10/2025 - 12:46μμ
O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδονται οι προσδοκίες Τραμπ για συνάντηση με τον Πούτιν – Αναβλήθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας

21/10/2025 - 11:39πμ
Εκτεταμένες εργασίες σε εξέλιξη στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντ. Τραμπ κατεδαφίζει τμήμα του Λευκού Οίκου για να φτιάξει αίθουσα χορού

21/10/2025 - 10:28πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νίκη Τραμπ – Εφετείο αποφάνθηκε ότι μπορεί να αναπτύξει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ

21/10/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την αφίσα της εκδήλωσης

Σύλλογος Ποντίων «Παναγία Σουμελά»: Βραδιά με live ποντιακή μουσική και χορό, στην καρδιά του Σίδνεϊ

12 λεπτά πριν
Παλαιστίνια μητέρα κρατά το παιδί της αγκαλιά ενώ περνά μέσα από ερείπια κτηρίων στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Γάζα: Ο υποσιτισμός θα έχει συνέπειες για ολόκληρες γενιές – Μητέρες και μωρά πεθαίνουν, «έκρηξη» της σεξουαλικής βίας

42 λεπτά πριν
Πιστή προσκυνά την εικόνα των Αγίων Αναργύρων στον φερώνυμο ναό της Νέας Σμύρνης (φωτ.: facebook/Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης)

Νέα Σμύρνη: Η Τίμια Κάρα του Οσίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, στους Αγίους Αναργύρους – Δεκαήμερες εκδηλώσεις

1 ώρα πριν
Ορισμένα από τα κατασχεμένα ΙΧ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

ΕΛΑΣ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε το κύκλωμα των παράνομων επιδοτήσεων – Κατασχέθηκαν 14 ΙΧ, θεριζοαλωνιστική μηχανή και ζώα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο που μοιράστηκε η Ειρήνη Σαχταρίδου (πηγή: Facebook / Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου Σαχταρίδου / Eirini Sachtaridou)

Σαχταρίδου-Παναγιωτίδης στην καρδιά του γηπέδου της Τράμπζονσπορ

2 ώρες πριν
Ο Μπάμπης Ιωακειμίδης στο «Αντάμωμαν» της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, το 2023 (φωτ.: ΕΠΟΝΑ)

Ο Μπάμπης Ιωακειμίδης έχει την ποντιακή μουσική στο DNA του – Η πρόβλεψη του Χρύσανθου, το θρυλικό «Κορτσόπον»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign