pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη ο Νορβηγός που μαχαίρωσε αστυνομικό σε μπαρ

Το περιστατικό συνέβη τον Δεκέμβριο του 2023

20/07/2024 - 11:08πμ
(Φωτ.: Κωνσταντίνος Τσακιτζής / EUROKINISSI)

(Φωτ.: Κωνσταντίνος Τσακιτζής / EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται να δικαστεί, με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, ο 45χρονος Νορβηγός που τον περασμένο Δεκέμβριο σκότωσε με μαχαίρι έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον φίλο του, ύστερα από διαφωνία για ασήμαντο λόγο μέσα σε μπαρ όπου διασκέδαζαν, στη ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τον παραπέμπουν σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, όπως ακριβώς ήταν η ποινική δίωξη για την οποία κλήθηκε να απολογηθεί στον 4ο Τακτικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφαίνεται ότι ο δράστης ενήργησε με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς ότι τελούσε σε κατάσταση μέθης ή πλήρους μέθης, κι ότι δέχθηκε πρώτος επίθεση από τους δύο παθόντες και ακολούθησε πάλη μαζί τους.

«Δεν ήταν μεθυσμένος»

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στην οποία υποβλήθηκε ο κατηγορούμενος κατόπιν αιτήματός του, το Συμβούλιο κρίνει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της πλήρους άρσης ή σημαντικά μειωμένου καταλογισμού.

«Εάν ήταν τόσο μεθυσμένος όσο διατείνεται, σίγουρα θα τον απέφευγαν τα θύματα και δεν θα εμπλέκονταν σε διάλογο μαζί του –διάλογο που δεν θα ήταν άλλωστε σε θέση να κάνει–, όπως δεν θα μπορούσε να θυμηθεί ότι είχε μαχαίρι στη ζώνη του, να το αφαιρέσει και να εξαπολύσει με τη χρήση του επίθεση στους παθόντες, πλήττοντάς τους μάλιστα σε ζωτικά σημεία του σώματός τους», αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παραπεμπτικό βούλευμα, ενώ, μεταξύ άλλων, γίνεται μνεία στην κατάθεση του ιδιοκτήτη του μπαρ που εξεταζόμενος φέρεται να είπε ότι ο αλλοδαπός είχε καταναλώσει μόνο δύο μπίρες και δεν έδωσε την εντύπωση ότι ήταν μεθυσμένος.

«Τι θέλεις; να οδηγηθούμε σε καβγά;»

Το φονικό συνέβη τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου 2023 σε μπαρ που βρίσκεται στην οδό Κατσιμίδη (δίπλα από την έδρα των ΜΑΤ Θεσσαλονίκης), όπου διασκέδαζε ο 32χρονος αξιωματικός της ΕΛΑΣ με την παρέα του. Ανάμεσα στα άτομα της παρέας ήταν ο επιστήθιος φίλος του, 33 ετών σήμερα, που για κάποιο άσχετο και ασήμαντο θέμα διαφώνησε με τον Νορβηγό, θαμώνα του ίδιου μαγαζιού.

Ο φίλος ζήτησε από τον 45χρονο να σταματήσει, απευθύνοντάς του αυτολεξεί τη φράση «αρκετά, τι θέλεις; να οδηγηθούμε σε καβγά;», καθώς η κατάσταση φαίνεται πως είχε φθάσει σε οριακό σημείο.

Τότε, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο κατηγορούμενος τράβηξε ένα μαχαίρι παλάμης τύπου «Push Dagger» με μαύρη λαβή, συνολικού μήκους 14 εκατοστών και με λάμα μήκους 7 εκατοστών, που έφερε στη ζώνη του παντελονιού του, πλήττοντας με αυτό τον 33χρονο στην πρόσθια άνω επιφάνεια του αριστερού μηρού και στην πρόσθια θωρακική χώρα.

Κρατώντας το πόδι του και σε κατάσταση πανικού, ο 33χρονος τραυματίας άρχισε να φωνάζει την παρέα του, οπότε ο αστυνομικός, στην προσπάθειά του να μεσολαβήσει, πλησίασε και χτύπησε δύο φορές με γροθιά στο πρόσωπο τον κατηγορούμενο, ενώ άμεσα κατευθύνθηκε δίπλα στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ για να καλέσει σε βοήθεια. Επιστρέφοντας στο κατάστημα όμως, ο αστυνομικός δέχθηκε μαχαιριά από τον 45χρονο στην αριστερή τραχηλική χώρα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος αιμορραγώντας βαριά, να χάσει τις αισθήσεις του και εντέλει να ξεψυχήσει.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

16/06/2025 - 9:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά καμπάνα στην ομάδα χάντμπολ ΑΕΚ από την EHF – Αποκλεισμός ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

16/06/2025 - 8:10μμ
Εικόνα από την κηδεία του 14χρονου ήρωα Σπύρου Δήμου (φωτ.: Μ. Τζώρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο Δήμου που χάθηκε στον Άραχθο

16/06/2025 - 7:32μμ
Εικόνα πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Άνω Σούλι Μαραθώνα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

16/06/2025 - 5:00μμ
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

16/06/2025 - 3:24μμ
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

16/06/2025 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δαρμένος και… δαγκωμένος από σκύλο κατέληξε 39χρονος μετά από καβγά με δύο Αφγανούς

16/06/2025 - 12:11μμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Τροχαίο με έναν νεκρό και έξι τραυματίες στην Εγνατία Οδό

16/06/2025 - 9:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς

16/06/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τάκης Σαγιάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Τραγωδία σε παιδικό πάρτι – 3χρονη πνίγηκε σε πισίνα

15/06/2025 - 7:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Συλ. Τυρνάβου-Βοτανοχωρίου)

Οι Πόντιοι του Τυρνάβου γλέντησαν στον Άγιο Νικόλαο

32 λεπτά πριν
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

1 ώρα πριν
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

2 ώρες πριν
Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Δύσκολη πρόκριση του Τσιτσιπά στους «16» του Χάλε

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign