pontosnews.gr
Κυριακή, 18/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κατάσταση συναγερμού η Μέση Ανατολή: Φόβοι για πλήγμα του Ιράν στο Ισραήλ

Σε συναγερμό βρίσκεται το Ισραήλ μπροστά στον κίνδυνο μιας ιρανικής επίθεσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον

12/04/2024 - 10:35πμ
Πύραυλοι σε έκθεση στην Τεχεράνη με αφορμή την Ημέρα της Άμυνας του Ιράν (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Πύραυλοι σε έκθεση στην Τεχεράνη με αφορμή την Ημέρα της Άμυνας του Ιράν (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η απειλή του Ιράν πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για την επίθεση στο προξενείο του στη Δαμασκό ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ένταση στη Μέση Ανατολή και προκαλεί εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, την ώρα που μένει να απαντηθεί το εάν θα υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια να σιγήσουν τα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον προσωρινά.

Ενώ οι χώρες που μεσολαβούν αναμένουν απαντήσεις από το Ισραήλ και τη Χαμάς στην πιο πρόσφατη πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, ο συνεχιζόμενος πόλεμος αποσταθεροποιεί και άλλο την περιοχή.

Το Ιράν «απειλεί να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον του Ισραήλ», όπως ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο Τζο Μπάιντεν, επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στον στενό σύμμαχό τους, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις δυο κυβερνήσεις για τον τρόπο που διεξάγονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προληπτικά οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός των ζωνών του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και τις Μπεερσέβα μέχρι νεοτέρας», σύμφωνα με οδηγία που δημοσιοποιήθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, επικεφαλής του μικτού διοικητηρίου που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), βρίσκεται στο Ισραήλ για να συζητήσει με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας τις «τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια».

Παράλληλα, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε πως παρατείνει την αναστολή των πτήσεων της προς και από την Τεχεράνη, πιθανόν «ως αύριο Σάββατο», λόγω της έντασης στην περιοχή.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάς Αλί Χαμενεΐ, έχει διαμηνύσει πως το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί» για την επίθεση της 1ης Απριλίου στη συριακή πρωτεύουσα.

Ο βομβαρδισμός του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με ΜΚΟ.

«Τρομοκρατική επίθεση»

«Αν το Ιράν διεξαγάγει επίθεση από το έδαφος του το Ισραήλ θα ανταποδώσει και θα επιτεθεί στο Ιράν», ανέφερε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς.

Έπειτα από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Αυστραλίας και της Βρετανίας, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν χαρακτήρισε μέσω X «ανάγκη» η Τεχεράνη να ανταποδώσει στο πολύνεκρο πλήγμα εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, παρότι διαβεβαίωσε πως το Ιράν «δεν επιδιώκει κλιμάκωση».

Σκοπός δεν είναι να «διευρυνθεί το πεδίο του πολέμου», δήλωσε.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε χθες πως απηύθυνε «προειδοποίηση» στο Ιράν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Κίνας, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, παροτρύνοντάς τους να ασκήσουν πίεση στην Τεχεράνη να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ρωσία και Γερμανία κάλεσαν από την πλευρά τους σε «αυτοσυγκράτηση» για να αποφευχθεί κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, όπου οι εντάσεις βρίσκονται στο κόκκινο ανάμεσα στο Ιράν, το Ισραήλ και τους συμμάχους τους αντίστοιχα αφότου άρχισε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Βρισκόμαστε εν μέσω πολέμου στη Γάζα που συνεχίζεται […], αλλά προετοιμαζόμαστε επίσης να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις σε άλλα θέατρα επιχειρήσεων», είπε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Πολύ λογική προσφορά»

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες δεν έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα την επίτευξη συμβιβασμού. Χθες, Πέμπτη, το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς πως «γυρίζει την πλάτη» σε «πολύ λογική προσφορά».

Η πιο πρόσφατη πρόταση που έκαναν το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ προβλέπει καταρχήν κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες, την απελευθέρωση 42 ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και σε αντάλλαγμα 800 ως 900 Παλαιστινίων που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές, την είσοδο 400 ως 500 φορτηγών με τρόφιμα στο θύλακα κάθε ημέρα και την επιστροφή στα σπίτια τους κατοίκων της βόρειας Γάζας που αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν λόγω του πολέμου, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χαμάς.

Η Χαμάς αξιώνει οριστική κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων απ’ όλη τη Λωρίδα της Γάζας, μεγάλη αύξηση της βοήθειας που διανέμεται στον άμαχο πληθυσμό που απειλείται από λιμό σε όλο το θύλακα, επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους και «σοβαρή» συμφωνία ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους φυλακισμένους.

• Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαδηλωτής κλωτσάει δακρυγόνο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε διαμαρτυρία ενάντια στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες στο Παρίσι, Γαλλία (φωτ.: EPA/ MOHAMMED BADRA)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια – Εκατοντάδες συλλήψεις και σοβαρά επεισόδια

18/10/2026 - 11:00πμ
(Πηγή: YouTube/ CBS Miami)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Κάνσας των ΗΠΑ: Φορτηγάκι εισέβαλε σε γήπεδο – Δύο νεκροί και 11 τραυματίες

18/10/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα για πέμπτη ημέρα με συλλήψεις και χρήση πλαστικών σφαιρών

17/10/2026 - 11:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν, Λεκορνί και Μελόνι καταδικάζουν τη βία μετά τις διαδηλώσεις σε Γαλλία και Ιταλία – Μελανσόν και ιταλική αντιπολίτευση στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

17/10/2026 - 10:54μμ
Ο πάπας Λέων σε κάποια ομιλία του (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Βατικανού)
ΚΟΣΜΟΣ

Εξιτήριο για τον Πάπα Λέοντα μετά την επέμβαση στον πνεύμονα – Επιστρέφει στο Βατικανό

17/10/2026 - 9:35μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποβιβάζεται από το Marine One στη βάση Άντριους, στο Μέριλαντ, πριν αναχωρήσει με το Air Force One για την Αλαμπάμα, στις 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Λευκός Οίκος / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τέσσερις από τις οκτώ γυναίκες εκτός υπουργικού σχήματος – Και τώρα η Ζακαράια

17/10/2026 - 8:44μμ
«No Meloni Day» στο Τορίνο, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Χ / Hans Solo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «No Meloni Day» σε 40 πόλεις – Απλώνεται η μαθητική διαμαρτυρία στην Ευρώπη

17/10/2026 - 7:54μμ
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και κανόνια νερού κατά διαδηλωτών κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Μιντί των Βρυξελλών, στις 17 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / @EU_today)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τη Γαλλία στο Βέλγιο η οργή για την παιδεία – Συγκρούσεις στις Βρυξέλλες

17/10/2026 - 6:23μμ
Ο Τραμπ δείχνει στον Ζελένσκι τον ανακαινισμένο Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, 17 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανάσα στη Ρωσία με πάγωμα νέων κυρώσεων – Καταγγελίες για «προδοσία» της Ουκρανίας

17/10/2026 - 5:14μμ
Διαδηλωτές ποζάρουν μπροστά σε φλεγόμενο αυτοκίνητο στο Παρίσι, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες, στις 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πεδίο μάχης οι δρόμοι – Φωτιές, δακρυγόνα και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις

17/10/2026 - 4:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Οικονομίδης)

Θεσσαλονίκη: Τιμητική εκδήλωση για τα 40 χρόνια παρουσίας της Ευτυχίας–Αλεξάνδρας Λουκίδου στα γράμματα

18 λεπτά πριν
Διαδηλωτής κλωτσάει δακρυγόνο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε διαμαρτυρία ενάντια στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες στο Παρίσι, Γαλλία (φωτ.: EPA/ MOHAMMED BADRA)

Γαλλία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια – Εκατοντάδες συλλήψεις και σοβαρά επεισόδια

45 λεπτά πριν
Το σήμα που λαμβάνουν οι Ενεργοί Έφεδροι μετά από επιτυχή μετεκπαίδευση στα ΚΕΜΕΦ (πηγή: Διεύθυνση Ενημέρωσης/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/Χρήστος Πελεκούδας)

Φύλλα πορείας και ενεργή εφεδρεία: Τι αλλάζει στην Ελλάδα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στο 1,55 ευρώ η μέση τιμή με τις επιδοτήσεις – Στάση αναμονής από τους καταναλωτές

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/ CBS Miami)

Τραγωδία στο Κάνσας των ΗΠΑ: Φορτηγάκι εισέβαλε σε γήπεδο – Δύο νεκροί και 11 τραυματίες

2 ώρες πριν
Κολάζ (φωτ.: Eurokinissi/ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - ένθετη φωτό: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Γιώργος Μαζωνάκης: Έως 5.000 άτομα αναμένονται στο 40ήμερο μνημόσυνο – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Νίκαια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV