pontosnews.gr
Τετάρτη, 27/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αντόνιο Γκουτέρες από την Αίγυπτο: Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο αυτόν τον ατελείωτο εφιάλτη

Στις παρυφές της Λωρίδας της Γάζας

23/03/2024 - 5:15μμ
Ο Αντόνιο Γκουτέρες από τη Ράφα, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ KHALED ELFIQI)

Ο Αντόνιο Γκουτέρες από τη Ράφα, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ KHALED ELFIQI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο» αυτόν «τον ατέλειωτο εφιάλτη», δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες από την Αίγυπτο, στις παρυφές της Λωρίδας της Γάζας, όπου μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς τους τελευταίους 5 και πλέον μήνες.

«Απηχώ τη γνώμη της μεγάλης πλειονότητας του κόσμου που έχει δει αρκετά. Που δεν αντέχει άλλο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γκουτέρες από την αιγυπτιακή πλευρά του μεθοριακού σταθμού της Ράφας.

«Στη Γάζα, οι Παλαιστίνιοι είναι παγιδευμένοι σε έναν ατέλειωτο εφιάλτη», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ εξέφρασε τη λύπη του για «τα κατεστραμμένα σπίτια, τις οικογένειες και ολόκληρες τις γενιές που έχουν χαθεί όπως και για την πείνα και τον λιμό που πλανώνται πάνω από τον πληθυσμό». Παράλληλα απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου (στο Ισραήλ, οι οποίες πυροδότησαν τον πόλεμο). Και τίποτα δεν δικαιολογεί τη συλλογική τιμωρία την οποία υπομένει ο παλαιστινιακός λαός. Τώρα όσο ποτέ, είναι καιρός για μια άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», τόνισε.

Μια μεγάλη σειρά ακινητοποιημένων φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στην αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον λιμό, ισοδυναμεί με ηθική κατακραυγή, δήλωσε σήμερα ο Γκουτέρες κατά την επίσκεψή του στον συνοριακό σταθμό της Ράφας.

Είναι καιρός το Ισραήλ να δώσει μια «ακλόνητη δέσμευση» για την ελεύθερη πρόσβαση των ανθρωπιστικών αγαθών μέσα στη Γάζα, τόνισε ο Γκουτέρες.

«Υπό το πνεύμα της συμπόνιας του Ραμαζανιού, είναι καιρός να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι όμηροι» στη Γάζα, είπε επιπλέον.

Ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να εργάζεται με την Αίγυπτο για να «βελτιστοποιήσει» τη ροή της βοήθειας προς τη Γάζα, επισήμανε σε δημοσιογράφους από τις πύλες του μεθοριακού περάσματος στη Ράφα, ένα σημείο εισόδου της βοήθειας. «Εδώ από το πέρασμα, βλέπουμε τον σπαραγμό και τη σκληρότητα σε όλο τους το εύρος. Μια μεγάλη σειρά ακινητοποιημένων φορτηγών με βοήθεια στη μία πλευρά της πύλης, η βαριά σκιά του λιμού από την άλλη», υπογράμμισε. «Αυτό είναι παραπάνω από τραγικό. Προκαλεί ηθική κατακραυγή».

Πριν από την επίσκεψη στα σύνορα, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους στις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ, ο Γκουτέρες μετέβη στο Αλ Άρις στο βόρειο τμήμα του Σινά της Αιγύπτου, όπου μεγάλο μέρος της διεθνούς βοήθειας για τη Γάζα παραδίδεται και αποθηκεύεται.

Κατά την υποδοχή του, ο περιφερειακός κυβερνήτης Μοχάμεντ Σούσα δήλωσε πως περίπου 7000 φορτηγά περιμένουν στο βόρειο τμήμα του Σινά, ωστόσο οι διαδικασίες επιθεώρησης που ζητά το Ισραήλ καθυστερούν τη ροή της βοήθειας. Ο Γκουτέρες επισκέφθηκε επίσης ένα νοσοκομείο στο Αλ Άρις, όπου έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία Παλαιστίνιοι από τη Γάζα.

⇒ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΣ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μια νεαρή Ιρανή περνά μπροστά από αντι-αμερικανική τοιχογραφία με αναφορά στις διαπραγματεύσεις. Βρίσκεται κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μυστικό σχέδιο ΗΠΑ-Ιράν για το Ορμούζ: Τι ζητά η Τεχεράνη και τι δίνει η Ουάσινγκτον

27/05/2026 - 5:30μμ
Μπάνιο στο ποτάμι που διασχίζει τον Αγγλικό Κήπο – Το must για τους κατοίκους του Μονάχου τέτοιες μέρες (φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας στην Ευρώπη: Πάνω από 10 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό σε Βρετανία και Γερμανία

27/05/2026 - 11:00πμ
(Πηγή: x.com / UKMTO)
ΚΟΣΜΟΣ

Ομάν: Πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων – Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος

26/05/2026 - 10:33μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Vahid Salemi)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ένταση στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν και φόβοι ευρύτερης ανάφλεξης

26/05/2026 - 1:13μμ
Το σημείο του δυστυχήματος στην περιοχή Μπούγκενχαουτ στην Ανατολική Φλάνδρα. Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: Belga Photo / Dirk Waem)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο σε φυλασσόμενη διάβαση – Πληροφορίες για νεκρούς

26/05/2026 - 12:44μμ
(Φωτ.: X)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ «χτύπησε» τη Χιλή – Διακοπές ρεύματος, ζημιές και αναστάτωση σε χιλιάδες νοικοκυριά – Βίντεο από τη στιγμή της δόνησης

26/05/2026 - 12:12μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Ιράν: Ή θα υπάρξει σπουδαία συμφωνία ή καμία συμφωνία

25/05/2026 - 3:36μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP Photo)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σοβαρός κλυδωνισμός στο CHP μετά την απομάκρυνση Οζέλ – Δικαστική απόφαση πυροδοτεί πολιτική ένταση στην αντιπολίτευση

25/05/2026 - 11:00πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρετά πολίτες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Congressional Picnic στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Official White House Photo / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν παζαρεύουν συμφωνία για πυρηνικά και Στενά του Ορμούζ – «Ο χρόνος είναι με το μέρος μας», λέει ο Τραμπ

24/05/2026 - 8:02μμ
(Φωτ.: EPA / Rolex dela Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον ένας νεκρός από κατάρρευση κτηρίου – Πάνω από 20 οι αγνοούμενοι

24/05/2026 - 6:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διάφορες εφαρμογές σε κινητό τηλέφωνο, για πρόσβαση στα social media (φωτ.: EPA / Andy Rain)

«Τα social media είναι σαν το κάπνισμα για τα παιδιά»: Σήμα κινδύνου από Βρετανούς γιατρούς

24 λεπτά πριν
Μια νεαρή Ιρανή περνά μπροστά από αντι-αμερικανική τοιχογραφία με αναφορά στις διαπραγματεύσεις. Βρίσκεται κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Μυστικό σχέδιο ΗΠΑ-Ιράν για το Ορμούζ: Τι ζητά η Τεχεράνη και τι δίνει η Ουάσινγκτον

48 λεπτά πριν
Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ναό Αγίας Τριάδας στη Νέα Κηφισιά, Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές

Η Παναγία Σουμελά στην Αθήνα: Οι ακολουθίες, το προσκύνημα και μέχρι πότε θα παραμείνει στην Κηφισιά

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

«Εγκληματικός τουρισμός» με λεία 1,5 εκατ. ευρώ: Πώς δρούσε η σπείρα που «χτυπούσε» πολυτελείς κατοικίες στην Αττική

2 ώρες πριν

«Αργοναύται-Κομνηνοί»: Παρουσιάζεται στην Πάτρα το δράμα των Ποντίων στη Μακρόνησο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Δίκη για τα Τέμπη: Ολοκληρώθηκαν οι αντιρρήσεις των κατηγορουμένων για τους υποστηρίζοντες την κατηγορία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign