pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κ. Μητσοτάκης: Κερδοσκοπία και παράνομες πράξεις στα πανεπιστήμια δεν θα γίνουν ανεκτές

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

19/03/2024 - 1:28μμ
Στιγμιότυπο από συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Στιγμιότυπο από συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μήνυμα ότι η μάχη της ακρίβειας θα συνεχιστεί καθώς «δεν θα γίνεται ανεκτή η κερδοσκοπία» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τακτική μηνιαία συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Οι παρεμβάσεις μας δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα και έχουν οδηγήσει σε μειώσεις τιμών σε πολλά προϊόντα, όπως το βρεφικό γάλα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι δεν θα δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την αγορά» τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ασφάλεια στα πανεπιστήμια

Στη συνέχεια έκανε αναφορά σε θέματα ασφάλειας στα πανεπιστήμια, λέγοντας πως υπήρξαν επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές» είπε, συμπληρώνοντας πως είναι εστίες γνώσης και δεν πρέπει να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός και εκτός πανεπιστημίων.«Τα πανεπιστήμια είναι εστίες γνώσης και δεν πρέπει κάποιοι να προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε χώρους στείρων συγκρούσεων» είπε χαρακτηριστικά.

«Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Για την Υγεία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην Υγεία, σημειώνοντας πως γίνονται παρεμβάσεις στον τομέα αυτό, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. «Κάνουμε παρεμβάσεις στα κτήρια, ώστε να μπορούμε να πούμε πως βήμα-βήμα χτίζουμε το νέο ΕΣΥ» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, συμπληρώνοντας πως εξίσου σημαντικό είναι να αναδεικνύουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού τη θετική πλευρά της Ευρώπης και το πόσο ωφελημένη είναι χώρα μας από τους πόρους του Ταμείου Ανάπτυξης.

Συζητήσεις με τους αγρότες

Τέλος, αναφέρθηκε και στη Θεσσαλία λέγοντας ότι είχε τις προηγούμενες ημέρες αναλυτική συζήτηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι καταδεικνύεται η ανάγκη να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα μας στην Θεσσαλία.

«Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέροντας ενδεικτικά την ψήφιση του νόμου για την μείωση των τιμών του ρεύματος, αλλά και τις συζητήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο. «Σε μια εποχή που τα ζητήματα του πρωτογενούς πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την στήριξη ελληνικού πρωτογενούς τομέα» συμπλήρωσε.

«Δημοκρατία για όλους»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Υγείας λέγοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων «και πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι ισότιμοι σε αυτό το θέμα», εκτιμώντας ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, η κυρία Σακελλαρόπουλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το μεγάλο στοίχημα της Δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση δικαιωμάτων από όλους όμως», σημειώνοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να παραβιάσουν τα δικαιωμάτων άλλων.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι στο πρόσφατο ταξίδι της στη Σλοβακία συζήτησαν για την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη ενώ κατέληξε λέγοντας ότι είναι σημαντικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και στο πλαίσιο αυτό ευχήθηκε να επικρατήσουν οι δυνάμεις που οφείλουν το κοινωνικό σύνολο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγνωστος Στρατιώτης: Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας περνά η συντήρηση και διαχείριση του μνημείου

12/10/2025 - 12:40μμ
Οι σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου διακρίνονται μέσα από τα συρματοπλέγματα στη Λευκωσία (φωτ.: ΕΡΑ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας απέσυρε έκθεση με αναφορά στην «ΤΔΒΚ» και το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» – «Απαράδεκτες ανακρίβειες»

11/10/2025 - 6:27μμ
Στιγμιότυπο από εκδήλωση στο υπουργείο Εξωτερικών  
(φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Χαμάς-Ισραήλ: Η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να διαδραματίσει το ρόλο της

9/10/2025 - 12:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Εξωτερικών: Η απάντηση στη Μαρία Ζαχάροβα για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο

8/10/2025 - 11:31μμ
(Φωτ.: EPA / STR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

8/10/2025 - 8:56μμ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, Τρίτη 4 Μαρτίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγία Σοφία και Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη: Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των μνημείων

8/10/2025 - 8:20μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στο 5ο Economist Thessaloniki Metropolitan Summit.  Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η παραίτηση Τσίπρα, το παρασκήνιο και οι κραδασμοί: Θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι θα τον ακολουθήσουν

6/10/2025 - 2:48μμ
( Φωτ.: Glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι μετά την πρωτοφανή σύγκρουση Αθήνας-Λευκωσίας

6/10/2025 - 11:26πμ
(Φωτ.: https://x.com/atsipras)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας – «Δεν παραιτούμαι από την πολιτική δράση» δήλωσε

6/10/2025 - 10:48πμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού που ζήτησε να φυλακιστούν οι ακτιβιστές

3/10/2025 - 9:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ, κλειστοί σταθμοί μετρό και συγκέντρωση για την αυριανή απεργία

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Δέσποινα Σαρακατσιάνου)

Αντάμωμα των απανταχού Αρεθουσιανών με ποντιακό και λαϊκό γλέντι

49 λεπτά πριν
Δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Σχιστό (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)

Ελεύθεροι οι τρεις Αφγανοί που κατηγορήθηκαν ότι βίασαν έναν 6χρονο – Ανασκεύασε η μητέρα του παιδιού

1 ώρα πριν
Οδηγός προσπερνά γιγαντοαφίσα με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Αιγύπτου λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ (φωτ.: EPA/Mohamed Hossam)

Χαμάς: Θα παραδώσει μόνο τέσσερις σορούς ομήρων σήμερα – Στην Αίγυπτο οι ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Παναγία Γουμερά Αδελφότητα Ποντίων)

Μεσημεριανό ποντιακό γλέντι με την «Παναγία Γουμερά»

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός ταξί που τράκαρε με μοτοσικλέτα της αστυνομίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign