pontosnews.gr
Τρίτη, 9/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα για δωροδοκία στελεχών της αντιπολίτευσης – Προσπάθεια «ανατροπής» καταγγέλλει ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Τι απαντά το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις κατηγορίες της κυβέρνησης έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές

18/03/2024 - 6:32μμ
Πολίτες προσπερνούν γιγαντοαφίσα του Εκρέμ Ιμάμογλου σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Πολίτες προσπερνούν γιγαντοαφίσα του Εκρέμ Ιμάμογλου σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Yπόνοιες για σκάνδαλο δωροδοκίας βαραίνουν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τις κάλπες των δημοτικών εκλογών στη χώρα.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς εξετάζουν ένα αμφιλεγόμενο βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει τρία στελέχη του CHP να μετρούν «τούβλα» μετρητών, που σύμφωνα με τις καταγγελίες ανέρχονται στο ποσό των 15 εκατ. τουρκικών λιρών (περίπου 430.000 δολάρια με τη σημερινή ισοτιμία), στην τοπική οργάνωση του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, İBB’de işe alınacak personel bilgilerini CHP’nin gruplarında paylaşmış!

Bir taraftan PARA dolu BAVULLAR! Diğer taraftan İSTİHDAM RANTI!

Ne yaparsanız yapın Canan Kaftancıoğlu gibi GİDECEKSİNİZ! pic.twitter.com/gLwII4a3Sn

— Servet Yazıcı (@servetyazici) March 18, 2024

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής σύγκρουσης, καθώς η ανάκτηση του δήμου της μεγαλύτερης μητρόπολης της Τουρκίας αποτελεί για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα προσωπικό στοίχημα και επισφράγισμα των επιτυχιών του στις περυσινές προεδρικές εκλογές.

Ο 52χρονος δήμαρχος νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, θεωρείται σήμερα ο πιο ισχυρός πολιτικός του αντίπαλος που έχει αναδείξει το στρατόπεδο της κεμαλικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 20 χρόνια.

Κοινή είναι η εκτίμηση ότι η Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, με πληθυσμό μεγαλύτερο από 131 χώρες του κόσμου, είναι το «κλειδί» της εξουσίας στη χώρα.

Το CHP αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι τα χρήματα ήταν η προκαταβολή για την αγορά του νέου κτηρίου της τοπικής οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη το 2019 και ότι το υλικό προέρχεται από την κάμερα του γραφείου ενός δικηγόρου που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

«Δεν έχει σχέση με εγκληματική ενέργεια»

Το κόμμα κατηγόρησε τον δικηγόρο για τη διαρροή του υλικού και επέμεινε ότι ο εν λόγω δικηγόρος προσπάθησε να εκβιάσει το κόμμα, παρ’ όλο που το οπτικό υλικό δεν είχε καμία σχέση με «εγκληματική ενέργεια».

Ο ίδιος ο Ιμάμογλου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιήθηκαν χρήματα για οποιονδήποτε κακόβουλο σκοπό και δήλωσε ότι το βίντεο ήρθε στην επιφάνεια ως μια προσπάθεια των αντιπάλων του που επιδιώκουν να τον «ανατρέψουν πριν από τις εκλογές».

«Βρώμικο παιχνίδι»

Ο Ερντογάν από την πλευρά, περνώντας στην επίθεση, υποστηρίζει ότι «παιχνίδι έγινε ακόμη πιο βρώμικο με τους πάκους των μετρητών», τονίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτό το βρώμικο παιχνίδι με ψέματα». Είπε ακόμη ότι «ο λαός μας θα τους καταστήσει υπόλογους για τα σχέδιά τους στις 31 Μαρτίου».

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε ότι οι εισαγγελείς θα εντοπίσουν σίγουρα την πηγή των χρημάτων, ενώ για τον ισχυρισμό του CHP ότι τα μετρητά συγκεντρώθηκαν μέσω μιας εκστρατείας δωρεών για τα νέα γραφεία του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι τέτοιες δωρεές πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τον κανονισμό που απαιτεί από τα κόμματα να συγκεντρώνουν χρήματα μόνο μέσω τραπεζικών εμβασμάτων.

Σήμερα κατέθεσε στην εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης με την ιδιότητα του υπόπτου ο φερόμενος πωλητής του κτηρίου του CHP, Αλί Ριζά Μπράκα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταθέσει δύο στελέχη της τοπικής οργάνωσης και ένας στενός συνεργάτης του Ιμάμογλου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γερμανίδα κοιτά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αγορά του Βερολίνου.Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πτώχευση απασχολούν κάτω από 10 εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

8/12/2025 - 11:59μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Adrian Dennis)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Την Τρίτη θα παραδοθεί στις ΗΠΑ το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

8/12/2025 - 10:30μμ
Από αριστερά, ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan
ΚΟΣΜΟΣ

Β. Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

8/12/2025 - 9:55μμ
(Φωτ.: earthquakes.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 3 μέτρων

8/12/2025 - 5:18μμ
Σέλφι με αξιωματικό του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια έκθεσης στη Δαμασκό, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον Άσαντ: Η Συρία γιορτάζει την επέτειο με ελπίδα, σε εύθραυστη μετάβαση

8/12/2025 - 1:03μμ
Αξιωματούχοι του ινδονησιακού υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών με εξημερωμένους ελέφαντες, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών στην περιοχή Πιντίε Τζάγια της Σουμάτρας (φωτ.: EPA / Hotli Simanjuntak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη τραγωδία στη Σουμάτρα: Σχεδόν 1.000 νεκροί από τις πλημμύρες

8/12/2025 - 10:33πμ
Στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ πιέζει για ειρήνη, ο Ζελένσκι αναζητεί συμμαχίες: Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ουκρανίας

8/12/2025 - 9:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίν: Απετράπη στρατιωτική απόπειρα πραξικοπήματος – Χάος και συλλήψεις στη χώρα της Δυτικής Αφρικής

7/12/2025 - 5:27μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

7/12/2025 - 10:12πμ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

6/12/2025 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη φετινή Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου 1919, στην Αθήνα (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

9η Δεκεμβρίου: Πόντιοι, Μικρασιάτες, Αρμένιοι και Ασσύριοι στέλνουν μήνυμα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας και την εξάλειψη του ειδεχθούς εγκλήματος

28 λεπτά πριν
Ο Λάζαρος στην πύλη του πλουσίου, διά χειρός Heinrich Aldegrever (πηγή: Metropolitan Museum of Art / commons.wikimedia.org)

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Α’)

57 λεπτά πριν
Μωμόγεροι εν δράσει, στα 7α «Διογένεια» (φωτ.: KosTV)

Κως: Αντίστροφη μέτρηση για τα 8α «Διογένεια» του «Ξενιτέα» – Περισσότεροι από 170 χορευτές θα ενώσουν τα χέρια στην τελετή έναρξης

1 ώρα πριν
Το βυθισμένο αρχαίο πλοιάριο (φωτ.: Ηilti Foundation/Franck Goddio)

Αλεξάνδρεια: Βρέθηκε αρχαίο πλοιάριο αναψυχής – Το χρησιμοποιούσε και η Κλεοπάτρα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Αίθριος ο σημερινός καιρός για ορισμένους, βροχερός για άλλους

2 ώρες πριν
Γερμανίδα κοιτά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αγορά του Βερολίνου.Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πτώχευση απασχολούν κάτω από 10 εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)

Γερμανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign