pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τίρανα: Σήμερα απολογείται ο Φρέντι Μπελέρης – Θα ακολουθήσει η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Η επιστολή του προς ΕΕ και ΗΠΑ: Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή ήμουν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης που αντιτάχθηκε στον Ράμα

5/03/2024 - 3:06μμ
Ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπέλερης (φωτ.: Facebook / Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris)

Ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπέλερης (φωτ.: Facebook / Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ολκληρώθηκε η στο Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων η απολογία του Φρέντι Μπελέρη, και εκτός απροόπτου αναμένεται να ακολουθήσει η ανακοίνωση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μια διαδικασία-παρωδία στα αλβανικά δικαστήρια, οι δύο εισαγγελείς κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς πρότειναν ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

Στο μεταξύ, ο εκλεγμένος δήμαρχος έστειλε χθες ανοικτή επιστολή προς τον Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία και στον επιτετραμμένο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα, στην οποία αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες περιήλθαν στη διάθεσή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε θύμα παράνομων αστυνομικών ενεργειών οι οποίες υποκινήθηκαν από τις δημόσιες προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις του Έντι Ράμα.

Ολόκληρη η επιστολή του Φρέντι Μπελέρη

Εξοχότατε Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, κ. Silvio Gonzato,
Εξοχότατε Επιτετραμένε Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία, κ. David Wisner,

Απευθύνομαι σε εσάς ως ο εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας, Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης. Δυστυχώς, δεν μου επιτρέπεται ακόμη να αναλάβω τη θέση για την οποία εξελέγην στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, καθώς βρίσκομαι υπό κράτηση από τις 12 Μαΐου 2023. Τις τελευταίες ημέρες, παρά τα πολλά εμπόδια που θέτουν οι υπάλληλοι του νέου δικαστηρίου, SPAK, το οποίο έχετε στηρίξει, τέθηκαν στη διάθεσή μου στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που λέω από την ημέρα της σύλληψής μου, ότι, δηλαδή, υπήρξα θύμα παράνομων αστυνομικών ενεργειών, υποκινούμενων από τις δημόσιες προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό μου.

Εξοχότατοι κύριοι Πρέσβεις,
Πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, ως Αλβανός και Ευρωπαίος πολίτης, καθώς κατέχω και την ελληνική ιθαγένεια, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλατε για την Αλβανία, δεν μπορεί να είναι αυτή η δικαιοσύνη στην οποία επενδύσατε! Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε εμένα και όλο το πολιτικό μου επιτελείο για 5 ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο, και καθώς δεν διαπίστωσε καμία παρανομία, επιστράτευσε έναν ψευδομάρτυρα που δήλωσε ότι του πρότεινα να αγοράσει ψήφους για λογαριασμό μου. Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία και η εισαγγελία του Αυλώνα πλαστογράφησαν έγγραφα που τοποθετούν τον ψευδομάρτυρα σε δύο μέρη ταυτόχρονα, τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη σύλληψή μου.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχουν υποκλοπές εις βάρος μου, αλλά η δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς να ακουστούν αυτές οι υποκλοπές. Αφού με συνέλαβαν, προσπάθησαν να αλλάξουν τα έγγραφα και να βάλουν πλαστά έγγραφα στο φάκελο για παράνομες υποκλοπές. Έχω ζητήσει επανειλημμένως από το SPAK να διεξάγει έρευνα για τον φάκελο που κατασκευάστηκε από αξιωματούχους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στον Αυλώνα, οι οποίοι, εξαιτίας του ζήλου να υπηρετήσουν τον πρωθυπουργό, παραβίασαν το Σύνταγμα, παραβίασαν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και των ελεύθερων εκλογών.

Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή ήμουν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, που αντιτάχθηκε ανοιχτά στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι στις χώρες τις οποίες εκπροσωπείτε, η αντιπολίτευση παρακολουθείται από την αστυνομία μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αρεστή στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι έχετε επενδύσει σε μια δικαιοσύνη που υπηρετεί την πολιτική εξουσία και συγκαλύπτει τις πλαστογραφίες των λειτουργών της δικαιοσύνης. Απευθύνομαι σε εσάς με σεβασμό, γιατί είμαι βέβαιος ότι ο φάκελος και η υπόθεσή μου δείχνουν ότι δεν είναι αυτή η δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς, η δικαιοσύνη που μας αξίζει να έχουμε. Αυτή δεν μπορεί να είναι η δικαιοσύνη μιας χώρας που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνομαι σε εσάς με αυτή τη Δημόσια Επιστολή, με την ελπίδα να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτή τη δικαιοσύνη που είναι δικό σας δημιούργημα και καταστρατηγείται για τα πολιτικά συμφέροντα ενός ανθρώπου, ο οποίος προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, θυσιάζει τις ιερές αρχές της Δημοκρατίας και των Ελεύθερων Εκλογών.

Με εκτίμηση,
Ο Εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας
Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης

Τα πέντε κρίσιμα στοιχεία της δίκης:

  • Το πρώτο στοιχείο έχει να κάνει με την πλαστογράφηση του ποινικού μητρώου του Μπελέρη προκειμένου να προφυλακιστεί. Το ποινικό του μητρώο ήταν λευκό ενώ αυτό που παρουσιάστηκε στη δίκη ήταν με μία ποινή.
  • Το δεύτερο έχει να κάνει με την ανυπαρξία μαρτύρων. Κανένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στην αστυνομία δεν εμφανίστηκαν να στηρίξουν την κατηγορία.
  • Το τρίτο έχει να κάνει με το βίντεο με τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες και με τις φωτογραφίες που στοιχειοθετούν την ενοχή του Μπελέρη, και δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην ακροαματική διαδικασία.
  • Το τέταρτο έχει να κάνει με τη στάση της εισαγγελέως που δεν δέχτηκε να ακούσει μάρτυρες οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά στοιχεία στην εκδίκαση της υπόθεσης, και
  • Το πέμπτο και τελευταίο στοιχείο έχει να κάνει με την ταυτότητα του ανθρώπου που κατήγγειλε ότι χρηματίστηκε από τον Μπελέρη για να εξαγοράσει ψήφους – πρόκειται για έναν δικομανή κάτοικο της Χειμάρρας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

16/06/2025 - 9:14μμ
Το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό (φωτ: facebook/Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Πόντιοι του Τορόντο στον «Γαλανόλευκο Χορό» του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς

15/06/2025 - 12:17μμ
(Φωτ.: instagram/melismaensemble)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι ήχοι της Μικράς Ασίας θα ταξιδέψουν στο Σίδνεϊ

15/06/2025 - 9:40πμ
Από αριστερά, οι ομογενείς Maria Pittas, Cathie Grissell, James Pappas και Debbie Balsom, που μεγάλωσαν σε ανάδοχες οικογένειες στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι είναι αδερφιά μετά από μισό αιώνα (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Τέσσερα αδέλφια ανακάλυψαν το ένα το άλλο μετά από 55 χρόνια – Είχαν δοθεί ως βρέφη για υιοθεσία

15/06/2025 - 9:10πμ
Παραδοσιακοί χοροί από τους αποφοίτους των ομογενειακών σχολείων της Πόλης και της Ίμβρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αποφοίτηση από τα ομογενειακά σχολεία της Πόλης και της Ίμβρου – «Η Ρωμιοσύνη σας εμπιστεύεται τη συνέχεια της»

14/06/2025 - 9:08μμ
Οι νεαροί χορευτές της Ποντιακής Εστίας λίγο πριν εμφανιστούν στο φεστιβάλ (φωτ.: instagram/pontiakiestiaofmass)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η Μασαχουσέτη χόρεψε και διασκέδασε ποντιακά

14/06/2025 - 6:35μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παράπονα πριν από τη γενική συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας

14/06/2025 - 5:22μμ
Δεκάδες ομογενείς έπιασαν τον (ποντιακό) χορό στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: Στέφανος Ελευθεριάδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Οι «Μαυροθαλασσίτες» ζωντάνεψαν τη χορευτική βραδιά του «Αριστοτέλη»

14/06/2025 - 3:45μμ
Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη εκδήλωση στη μνήμη του Θεόδωρου Βουλγαρίδη (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μόναχο: Μήνυμα ενάντια στην ακροδεξιά βία, στη μνήμη του δολοφονημένου Θεόδωρου Βουλγαρίδη

14/06/2025 - 12:28μμ
(Φωτ.: instagram/ipsilantisfrechen)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι ομογενείς του Μπρουλ θα διασκεδάσουν ποντιακά

14/06/2025 - 11:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Συλ. Τυρνάβου-Βοτανοχωρίου)

Οι Πόντιοι του Τυρνάβου γλέντησαν στον Άγιο Νικόλαο

11 λεπτά πριν
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

45 λεπτά πριν
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

2 ώρες πριν
Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Δύσκολη πρόκριση του Τσιτσιπά στους «16» του Χάλε

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign