pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τίρανα: Σήμερα απολογείται ο Φρέντι Μπελέρης – Θα ακολουθήσει η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Η επιστολή του προς ΕΕ και ΗΠΑ: Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή ήμουν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης που αντιτάχθηκε στον Ράμα

5/03/2024 - 3:06μμ
Ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπέλερης (φωτ.: Facebook / Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris)

Ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπέλερης (φωτ.: Facebook / Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ολκληρώθηκε η στο Ειδικό Δικαστήριο των Τιράνων η απολογία του Φρέντι Μπελέρη, και εκτός απροόπτου αναμένεται να ακολουθήσει η ανακοίνωση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μια διαδικασία-παρωδία στα αλβανικά δικαστήρια, οι δύο εισαγγελείς κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς πρότειναν ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

Στο μεταξύ, ο εκλεγμένος δήμαρχος έστειλε χθες ανοικτή επιστολή προς τον Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία και στον επιτετραμμένο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα, στην οποία αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες περιήλθαν στη διάθεσή του στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε θύμα παράνομων αστυνομικών ενεργειών οι οποίες υποκινήθηκαν από τις δημόσιες προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις του Έντι Ράμα.

Ολόκληρη η επιστολή του Φρέντι Μπελέρη

Εξοχότατε Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αλβανία, κ. Silvio Gonzato,
Εξοχότατε Επιτετραμένε Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλβανία, κ. David Wisner,

Απευθύνομαι σε εσάς ως ο εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας, Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης. Δυστυχώς, δεν μου επιτρέπεται ακόμη να αναλάβω τη θέση για την οποία εξελέγην στις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου 2023, καθώς βρίσκομαι υπό κράτηση από τις 12 Μαΐου 2023. Τις τελευταίες ημέρες, παρά τα πολλά εμπόδια που θέτουν οι υπάλληλοι του νέου δικαστηρίου, SPAK, το οποίο έχετε στηρίξει, τέθηκαν στη διάθεσή μου στοιχεία που αποδεικνύουν αυτό που λέω από την ημέρα της σύλληψής μου, ότι, δηλαδή, υπήρξα θύμα παράνομων αστυνομικών ενεργειών, υποκινούμενων από τις δημόσιες προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις του Πρωθυπουργού προς το πρόσωπό μου.

Εξοχότατοι κύριοι Πρέσβεις,
Πήρα το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς, ως Αλβανός και Ευρωπαίος πολίτης, καθώς κατέχω και την ελληνική ιθαγένεια, γιατί δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλατε για την Αλβανία, δεν μπορεί να είναι αυτή η δικαιοσύνη στην οποία επενδύσατε! Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία παρακολουθούσε εμένα και όλο το πολιτικό μου επιτελείο για 5 ημέρες, 24 ώρες το 24ωρο, και καθώς δεν διαπίστωσε καμία παρανομία, επιστράτευσε έναν ψευδομάρτυρα που δήλωσε ότι του πρότεινα να αγοράσει ψήφους για λογαριασμό μου. Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή η αστυνομία και η εισαγγελία του Αυλώνα πλαστογράφησαν έγγραφα που τοποθετούν τον ψευδομάρτυρα σε δύο μέρη ταυτόχρονα, τουλάχιστον τρεις φορές, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη σύλληψή μου.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχουν υποκλοπές εις βάρος μου, αλλά η δίκη ολοκληρώθηκε χωρίς να ακουστούν αυτές οι υποκλοπές. Αφού με συνέλαβαν, προσπάθησαν να αλλάξουν τα έγγραφα και να βάλουν πλαστά έγγραφα στο φάκελο για παράνομες υποκλοπές. Έχω ζητήσει επανειλημμένως από το SPAK να διεξάγει έρευνα για τον φάκελο που κατασκευάστηκε από αξιωματούχους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης στον Αυλώνα, οι οποίοι, εξαιτίας του ζήλου να υπηρετήσουν τον πρωθυπουργό, παραβίασαν το Σύνταγμα, παραβίασαν τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και των ελεύθερων εκλογών.

Βρίσκομαι στη φυλακή επειδή ήμουν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, που αντιτάχθηκε ανοιχτά στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι στις χώρες τις οποίες εκπροσωπείτε, η αντιπολίτευση παρακολουθείται από την αστυνομία μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αρεστή στον Πρωθυπουργό. Δεν πιστεύω ότι έχετε επενδύσει σε μια δικαιοσύνη που υπηρετεί την πολιτική εξουσία και συγκαλύπτει τις πλαστογραφίες των λειτουργών της δικαιοσύνης. Απευθύνομαι σε εσάς με σεβασμό, γιατί είμαι βέβαιος ότι ο φάκελος και η υπόθεσή μου δείχνουν ότι δεν είναι αυτή η δικαιοσύνη που θέλετε για εμάς, η δικαιοσύνη που μας αξίζει να έχουμε. Αυτή δεν μπορεί να είναι η δικαιοσύνη μιας χώρας που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απευθύνομαι σε εσάς με αυτή τη Δημόσια Επιστολή, με την ελπίδα να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτή τη δικαιοσύνη που είναι δικό σας δημιούργημα και καταστρατηγείται για τα πολιτικά συμφέροντα ενός ανθρώπου, ο οποίος προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, θυσιάζει τις ιερές αρχές της Δημοκρατίας και των Ελεύθερων Εκλογών.

Με εκτίμηση,
Ο Εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Χειμάρρας
Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης

Τα πέντε κρίσιμα στοιχεία της δίκης:

  • Το πρώτο στοιχείο έχει να κάνει με την πλαστογράφηση του ποινικού μητρώου του Μπελέρη προκειμένου να προφυλακιστεί. Το ποινικό του μητρώο ήταν λευκό ενώ αυτό που παρουσιάστηκε στη δίκη ήταν με μία ποινή.
  • Το δεύτερο έχει να κάνει με την ανυπαρξία μαρτύρων. Κανένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στην αστυνομία δεν εμφανίστηκαν να στηρίξουν την κατηγορία.
  • Το τρίτο έχει να κάνει με το βίντεο με τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες και με τις φωτογραφίες που στοιχειοθετούν την ενοχή του Μπελέρη, και δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην ακροαματική διαδικασία.
  • Το τέταρτο έχει να κάνει με τη στάση της εισαγγελέως που δεν δέχτηκε να ακούσει μάρτυρες οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά στοιχεία στην εκδίκαση της υπόθεσης, και
  • Το πέμπτο και τελευταίο στοιχείο έχει να κάνει με την ταυτότητα του ανθρώπου που κατήγγειλε ότι χρηματίστηκε από τον Μπελέρη για να εξαγοράσει ψήφους – πρόκειται για έναν δικομανή κάτοικο της Χειμάρρας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η νέα γενιά του Πόντου στις ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτη την παράδοση (φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας… έβγαλαν στη φόρα τα παρασκήνια του 16ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

6/07/2025 - 10:28μμ
Έλληνες και Τούρκοι μαθητές σε αναμνηστική φωτογραφία με τους καθηγητές τους (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνικό Λύκειο Μονάχου: Έλληνες και Τούρκοι μαθητές ένωσαν δυνάμεις για το μέλλον του πλανήτη

6/07/2025 - 12:24μμ
Οι κυρίες της ενορίας και τα ολόφρεσκα ελαιόψωμα που ζύμωσαν για καλό σκοπό (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Parish and Community of Kogarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Μύρισε ελαιόψωμο στη Νέα Νότια Ουαλία

6/07/2025 - 10:58πμ
Οι καρτ ποστάλ  απεικόνιζαν το έθιμο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Waiblingen και την κατάδυση του Σταυρού στην Τραπεζούντα (φωτ.: facebook/Argo WN)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Οι «Αργοναύτες» του Waiblingen έκαναν το καλό κι ενίσχυσαν το Ορφανοτροφείο «Η Μέλισσα»

6/07/2025 - 9:46πμ
Ο Βασίλης Μπατζογιάννης με τα παραδοσιακά γλυκά του
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βασίλης Μπατζογιάννης: Ο Bill Batz, ο Κατερινιώτης ζαχαροπλάστης που γλύκανε γενιές ομογενών, έφυγε από τη ζωή στα 76

3/07/2025 - 7:41μμ
Αναμνηστική φωτογραφία με τους συντελεστές της παράστασης (φωτ.: The Pan-Macedonian Association of Melbourne and Victoria)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου με ελληνικές, ποντιακές, αρμενικές και ασσυριακές αφηγήσεις

2/07/2025 - 9:44πμ
(Φωτ.: greeks.am)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας: Εικόνες από την 6η κατασκήνωση παιδιών ελληνικής καταγωγής

2/07/2025 - 9:10πμ
Χορεύοντας πιτσάκ' στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ (φωτ.: facebook/Pontian Society «Pontos» of Norwalk)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Τα Ποντιάκια του Νόργουοκ έβγαλαν τα …μαχαίρια τους

1/07/2025 - 11:58μμ
Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπιλ Παπαστεργιάδη σε αναμνηστική φωτογραφία (φωτ.: facebook/Bill Papastergiadis)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ψήφισε για το νέο δ.σ. η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Σε δύο εβδομάδες το νέο σώμα

30/06/2025 - 9:52μμ
Στιγμιότυπο από το κονσέρτο (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το Σίδνεϊ πλημμύρισε με ακούσματα της Μικρασίας

30/06/2025 - 12:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17α Τενεδίων Δρώμενα: Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων τιμά τη μνήμη του Αγίου Αβούδιμου

6 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερο Φεστιβάλ Παράδοσης (φωτ.: facebook / Δήμος Θέρμης)

Με έντονη ποντιακή παρουσία το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Θέρμης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: slgr.gr)

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

8 ώρες πριν
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign