pontosnews.gr
Σάββατο, 5/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: «Ανησυχητικές ενδείξεις» για τον Μπάιντεν σε δημοσκόπηση

Βρισκόμαστε 8 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και τέσσερις ημέρες πριν από την «Σούπερ Τρίτη»

2/03/2024 - 10:22μμ
Ο Τζο Μπάιντεν φεύγει από τον Λευκό Οίκο για ένα σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ (φωτ.: EPA / Chris Kleponis / POOL)

Ο Τζο Μπάιντεν φεύγει από τον Λευκό Οίκο για ένα σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ (φωτ.: EPA / Chris Kleponis / POOL)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μαύρα τα… μαντάτα για τον Τζο Μπάιντεν, καθώς δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times τον δείχνει όχι μόνο να χάνει έδαφος έναντι του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά να χάνει και την υποστήριξη εντός των Δημοκρατικών.

Βρισκόμαστε 8 μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και τέσσερις ημέρες πριν από την «Σούπερ Τρίτη», το κρίσιμο ραντεβού κατά το οποίο 15 πολιτείες οργανώνουν ταυτόχρονα τις προκριματικές εκλογές τους, τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων. Οι Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρουν το χρίσμα.

Αν οι ψηφοφόροι ψήφιζαν σήμερα για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, 43% θα επέλεγαν τον Μπάιντεν και 48% τον Τραμπ, σύμφωνα μ’ αυτή τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο από τους New York Times και το πανεπιστήμιο Siena College.

Μολονότι ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος δεν παύει να τονίζει (με στοιχεία) ότι η οικονομία πάει καλά, «μόνο ένας ψηφοφόρος στους τέσσερις πιστεύει ότι η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση», ενώ «μια πλειοψηφία ψηφοφόρων πιστεύει ότι η οικονομία πάει άσχημα», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η δημοσκόπηση αυτή αποκαλύπτει «σειρά από ανησυχητικές ενδείξεις για τον πρόεδρο, αδυναμίες στους κόλπους του δημοκρατικού στρατοπέδου, κυρίως στις γυναίκες, τους μαύρους και τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους», καθώς και σε ένα μέρος των εργατών, γράφουν οι New York Times.

Παρά τα πολυάριθμα προβλήματά του με τη Δικαιοσύνη, ο έλεγχος που ασκεί ο Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δίνει αντιθέτως ένα στρατόπεδο «πιο ενωμένο»: ο πρώην πρόεδρος «κερδίζει 97% των ψήφων αυτών που λένε πως τον ψήφισαν πριν από τέσσερα χρόνια και ουσιαστικά κανένας από τους παλιούς οπαδούς του δεν δήλωσε πως θέλει να ψηφίσει τον κ. Μπάιντεν».

Αντιθέτως «ο κ. Μπάιντεν δεν συγκεντρώνει παρά το 83% αυτών που τον ψήφισαν το 2020, ενώ 10% εξ αυτών δηλώνουν πως υποστηρίζουν πλέον τον κ. Τραμπ», προσθέτουν οι New York Times.

Εκτός από την οικονομία, η ηλικία του προέδρου Μπάιντεν, καθώς και η σταθερή υποστήριξή του προς το Ισραήλ που βρίσκεται σε πόλεμο στη Γάζα, εξηγούν επίσης τη δυσθυμία στους κόλπους ενός τμήματος του εκλογικού σώματος των Δημοκρατικών.

Τον Νοέμβριο, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι New York Times είχαν δημοσιεύσει μια δημοσκόπηση στην οποία ο Τραμπ προηγούνταν ήδη του Μπάιντεν σε πέντε από τις έξι πολιτείες-κλειδιά, με τον Δημοκρατικό πρόεδρο να χάνει έδαφος μεταξύ των νέων και των μειονοτήτων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Νήσος Χαργκ από ψηλά (φωτ.: @MarioNawfal/X)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ – Πληροφορίες για επίθεση σε ιρανικό δεξαμενόπλοιο

5/09/2026 - 12:24μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/NEPAL ARMY)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Δύο εργάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί από υπόγεια σήραγγα, 9 μέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα

4/09/2026 - 10:34πμ
Ομοσπονδιακοί πράκτορες συνοδεύουν τον Νικολάς Μαδούρο, στις 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Επικαλείται κρατική ασυλία και ζητά να απορριφθούν οι κατηγορίες στις ΗΠΑ

3/09/2026 - 6:11μμ
(Φωτ.: EPA/RASIT AYDOGAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης ο Νταβούτογλου για «εξύβριση του προέδρου»

3/09/2026 - 3:00μμ
(Φωτ.: EPA / Maurizio Brambatti)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ρεκόρ μακροβιότητας για την κυβέρνηση Μελόνι – Ο απολογισμός και οι προκλήσεις

3/09/2026 - 1:38μμ
Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες (δεξιά), συνομιλεί με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ (αριστερά), κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Καράκας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA/RONLAD PENA R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Χρυσές συμφωνίες με πετρελαϊκούς κολοσσούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ

3/09/2026 - 12:42μμ
Παιδιά περπατούν ανάμεσα σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρα παγετώνα κοντά στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, στο Τρισούλι Μπαζάρ του Νουβακότ στο Νεπάλ (φωτ.: EPA/SURYAMS UPRETI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Ανάγκη για ανοικοδόμηση 20.000 κατοικιών μετά τη φονική κατολίσθηση

3/09/2026 - 11:06πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/SAMUEL CORUM / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόθυμος για σύνοδο κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία

3/09/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: x.com/SecRubio)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ουκρανία συζητούν για άδεια παραγωγής πυραύλων Patriot στο Κίεβο

2/09/2026 - 9:54μμ
(Φωτ.: EPA / Annabelle Gordon)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Να μετονομαστούν τα Στενά του Ορμούζ σε «Στενά Τραμπ»!

2/09/2026 - 7:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Νήσος Χαργκ από ψηλά (φωτ.: @MarioNawfal/X)

Ιράν: Εκρήξεις κοντά στο νησί Χαργκ – Πληροφορίες για επίθεση σε ιρανικό δεξαμενόπλοιο

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Olga Fedorova)

US Open: Στους «16» για πρώτη φορά ο Τσιτσιπάς

34 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/Hamazkayin Greece)

Η Σύρος, τα παιδιά του Αρτσάχ και μια φιλία που αντέχει στον χρόνο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης  Δημητρόπουλος)

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις προαγωγές στο Δημόσιο, τους προϊσταμένους και το ΕΚΔΔΑ

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/akritaskrioneriou)

«Ο Ακρίτας» Κρυονερίου στην Καβάλα: Αρχίζουν οι εγγραφές στον δραστήριο ποντιακό σύλλογο

2 ώρες πριν
Ο Βασίλης Μπαχτάρης (πηγή: vk.ru/club77416248)

Βασίλης Μπαχτάρης: Ο Έλληνας ποιητής της Αζοφικής που διέσωσε τη ρουμαίικη διάλεκτο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV