pontosnews.gr
Δευτέρα, 29/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γιούλια Ναβάλναγια: «Ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου με νόβιτσοκ» – Μυστηριώδες κομβόι ενδέχεται να μετέφερε μέσα στη νύχτα τη σορό

Δεν άφησαν τη μητέρα και τους δικηγόρους του Αλεξέι Ναβάλνι να μπουν στο νεκροτομείο για τρίτη ημέρα

19/02/2024 - 4:41μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που εμφανίζει το κονβόι των οχημάτων να κινείται μέσα στη νύχτα, στον μοναδικό δρόμο που συνδέει τη σωφρονιστική αποικία με την πλησιέστερη πόλη (φωτ.: Χ/Mediazona English)

Στιγμιότυπο από το βίντεο που εμφανίζει το κονβόι των οχημάτων να κινείται μέσα στη νύχτα, στον μοναδικό δρόμο που συνδέει τη σωφρονιστική αποικία με την πλησιέστερη πόλη (φωτ.: Χ/Mediazona English)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου», κατήγγειλε η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, σε μήνυμά της μέσω βίντεο σήμερα, στο οποίο τόνισε ότι θα συνεχίσει το έργο του και θα αγωνιστεί για μια ελεύθερη Ρωσία.

«Πριν από τρεις ημέρες ο (Ρώσος πρόεδρος) Βλαντίμιρ Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου Αλεξέι Ναβάλνι. Ο Πούτιν σκότωσε τον πατέρα των παιδιών μου», επεσήμανε. Σκοτώνοντάς τον, «ο Πούτιν θέλησε να σκοτώσει την ελπίδα μας, την ελευθερία μας, το μέλλον μας», εκτίμησε η Γιούλια Ναβάλναγια.

«Σκοτώνοντας τον Αλεξέι, ο Πούτιν σκότωσε τον μισό εαυτό μου, τη μισή καρδιά μου και τη μισή ψυχή μου», συνέχισε η ίδια.

«Αλλά εξακολουθώ να έχω το άλλο μισό και αυτό μου λέει ότι δεν έχω δικαίωμα να τα παρατήσω. Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι Ναβάλνι, θα συνεχίσω να πολεμάω για τη χώρα μας». Η Ναβάλναγια κατηγόρησε εξάλλου τις ρωσικές Αρχές ότι κρύβουν τη σορό του συζύγου της και ότι περιμένουν να εξαφανιστούν από τον οργανισμό του τα ίχνη του νευροπαραλυτικού παράγοντα νόβιτσοκ. Η ίδια επεσήμανε ότι «γνωρίζουμε ακριβώς γιατί ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι πριν από τρεις ημέρες». «Θα σας το πούμε σύντομα. Σίγουρα θα μάθουμε ποιος ακριβώς έφερε σε πέρας αυτό το έγκλημα και με ποιο τρόπο. Θα πούμε ονόματα και θα δείξουμε πρόσωπα».

Μυστήριο με το κονβόι αυτοκινήτων μέσα στη νύχτα

Ένα μυστηριώδες κονβόι με τέσσερα οχήματα εμφανίστηκε να διασχίζει τα μεσάνυχτα της 16ης Φεβρουαρίου το πέρασμα πάνω από τον παγωμένο ποταμό Ομπ. Αποτελείτο από δύο περιπολικά (στην αρχή και το τέλος του), ένα γκρι σεντάν και ένα μίνιμπας UAZ με δύο χαρακτηριστικές πράσινες γραμμές στο πλάι που αποκαλύπτουν ότι ανήκει στην FSIN, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας. Τα οχήματα κινούνταν με μικρότερη ταχύτητα από τα λιγοστά άλλα αμάξια στον δρόμο.

Three days after the announcement of Alexei Navalny’s death in the Arctic prison, his family still can’t claim or even see his body.

We discovered live cam footage of a midnight convoy possibly transporting Navalny’s body over the ice river crossinghttps://t.co/XqjCEKyP56 pic.twitter.com/fM9FClFgXK

— Mediazona English (@mediazona_en) February 18, 2024

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο Mediazona, το κονβόι εμφανίζεται να κινείται στον μοναδικό δρόμο που ενώνει το Λαμπιτνάνγκι (την πλησιέστερη πόλη στη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος» όπου ο Αλεξέι Ναβάλνι εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης) με το Σάλεκχαρντ, στη βόρεια Σιβηρία, που απέχει περίπου 50 χλμ από τη φυλακή.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα που περιλάμβανε την εξέταση πολλών ωρών οπτικού υλικού, η ιστοσελίδα θεωρεί πολύ πιθανό το συγκεκριμένο κονβόι να μετέφερε τη σορό του 47χρονου δικηγόρου και αντιφρονούντα.

Εμπόδισαν τη μητέρα του να μπει στο νεκροτομείο

Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της εισόδου των συγγενών και των δικηγόρων του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης  στο νεκροτομείο, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη σορό του.

Η Λουντμίλα Ναβάγιαλνα (κέντρο), μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι, αποχωρεί από το νεκροτομείο, συνοδευόμενη από δικηγόρους, μετά την απαγόρευση εισόδου στο χώρο (φωτ.: EPA/Anatoly Maltsev)

«Η μητέρα του Αλεξέι και οι δικηγόροι της έφτασαν στο νεκροτομείο νωρίς σήμερα το πρωί. Δεν τους επετράπη να εισέλθουν. Ένας από τους δικηγόρους κυριολεκτικά σπρώχτηκε έξω. Όταν ρώτησαν το προσωπικό αν η σορός του Αλεξέι βρίσκεται εκεί, δεν απάντησαν», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Κίρα Γιάρμις εκπρόσωπος του Ναβάλνι.

Alexey’s mother and his lawyers arrived at the morgue early in the morning. They were not allowed to go in. One of the lawyers was literally pushed out. When the staff was asked if Alexey’s body was there, they did not answer

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 19, 2024

Εξάλλου η Γιάρμις πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι ερευνητές δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη τα αίτια του θανάτου του Ναβάλνι και η έρευνα έχει παραταθεί, όπως δήλωσαν στη μητέρα του και τους δικηγόρους του.

The Investigative Committee informed the mother and the lawyers that the investigation of the death of Navalny has been extended. They don’t say how long it will take. The cause of death is still “unknown.”

They lie, buy time for themselves and do not even hide it.

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 19, 2024

Η μητέρα του Ρώσου αντιφρονούντα, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια έφτασε ήδη το Σάββατο στη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο, όπου κρατούνταν ο γιος της εκτίοντας ποινή 19 ετών κάθειρξης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν «παγώνουν» τις επιθέσεις – Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ και η εύθραυστη ισορροπία στη Μέση Ανατολή

29/06/2026 - 10:41πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Εθνική τραγωδία χωρίς τέλος – Στους 1.450 οι νεκροί, χιλιάδες αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια

29/06/2026 - 8:52πμ
Νετανιάχου και Ερντογάν το... μακρινό 2023 (φωτ.: x.com/RTErdogan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Από το «Μόλις το έκανα» του Νετανιάχου στην επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

28/06/2026 - 11:49μμ
Πολεμικό αεροσκάφος F-35 στη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, σε αεροδρόμιο της Ισλανδίας (φωτ. αρχείου: EPA / Giuseppe Lami)
ΚΟΣΜΟΣ

F-35 στην Τουρκία: Κίνηση στο Κογκρέσο για να μπει φρένο στον Τραμπ

28/06/2026 - 10:02μμ
Το θερμόμετρο φαρμακείου στο Γκρίμπεργκεν, έξω από τις Βρυξέλλες, δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Πάνω από 1.300 νεκροί από τον καύσωνα – Στους 41,7 βαθμούς η Γερμανία, νέα ρεκόρ θερμοκρασίας

28/06/2026 - 6:53μμ
Tα συντρίμμια του αεροσκάφους Pilatus PC-6 που συνετρίβη στην Τομπλέν, στα περίχωρα του Νανσί, στη βορειοανατολική Γαλλία (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έντεκα νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους κοντά στο Νανσί

28/06/2026 - 6:29μμ
Μια γυναίκα κοιτάζει μέσα στα χαλάσματα κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό στη Λα Γουάιρα της Βενεζουέλας. 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ο ποδοσφαιριστής που έχασε όλη την οικογένειά του και το 11χρονο αγόρι που βγήκε ζωντανό από τα συντρίμμια

28/06/2026 - 4:52μμ
Τεράστια σημαία που μεταφέρουν Αρμένιοι κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

28/06/2026 - 4:28μμ
F/A-18E Super Hornet, της Μοίρας Μαχητικών Κρούσης (VFA) 14, απογειώνεται από το κατάστρωμα πτήσης του αεροπλανοφόρου κλάσης Nimitz, USS Abraham Lincoln (φωτ.: centcom.mil/ MEDIA/ IMAGERY/ igphoto/ 2003948596/NAVCENT Public Affairs)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με αμοιβαία πλήγματα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

28/06/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Ισραήλ–Λιβάνου: Ο Νετανιάχου μιλά για «πλήγμα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ», αντιδράσεις από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας

27/06/2026 - 11:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI /  Τατιάνα Μπόλαρη)

Επίδομα παιδιού: Ξεκινά η καταβολή σε περίπου 1 εκατ. οικογένειες – Τι προβλέπεται για όσα γεννήθηκαν 2025 και 2026

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: Βασίλης Ψωμάς/ EUROKINISSI)

Κορινθία: Σύλληψη 57χρονης για εμπρησμό από πρόθεση – Στο μικροσκόπιο νέο περιστατικό πυρκαγιάς

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: 
EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Επεκτείνεται σε ακόμη πέντε κλάδους – Στα 2,5 εκατ. οι εργαζόμενοι που καλύπτονται

1 ώρα πριν
Το λοιμοκαθαρτήριο στο νησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Σαλαμίνα, όπου κατέληγαν οι πρόσφυγες ερχόμενοι από τις αλησμόνητες πατρίδες (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Σαλαμίνα: Η οδύσσεια των προσφύγων και η ιστορική διαδρομή του νησιού στη μπούκα του Πειραιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με απειλή μαχαιριού σε διαμέρισμα – Τραυματίστηκε αστυνομικός και εντοπίστηκε κοκαΐνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: @ausembgr/Instagram)

Διάκριση για τον καθηγητή κορυφαίου Αυστραλιανού πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Μουζάκη: Αναγορεύτηκε επίτιμος καθηγητής στην Ελλάδα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign