pontosnews.gr
Τρίτη, 3/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αγρότες: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – Υποχωρούν στη Γαλλία

Κλειστά από μπλόκα ήταν σήμερα τα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου

2/02/2024 - 9:05μμ
Τρακτέρ και στο Μιλάνο (φωτ.: EPA / Matteo Corner)

Τρακτέρ και στο Μιλάνο (φωτ.: EPA / Matteo Corner)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι κινητοποιήσεις για δικαιότερες τιμές και λιγότερη γραφειοκρατία εξαπλώνονται στην Ευρώπη. Την ώρα που οι Γάλλοι αγρότες άρχισαν να διαλύουν τα μπλόκα, αφού η κυβέρνηση προχώρησε σε περαιτέρω παραχωρήσεις, Βέλγοι και Ολλανδοί συνάδελφοί τους εμπόδισαν την κυκλοφορία σε αυτοκινητοδρόμους σε συνοριακά περάσματα μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ένα μπλόκο ο Ολλανδός χοιροτρόφος Γιόχαν Φαν Ένκεφορτ, 25 ετών, προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Ολλανδούς πολιτικούς που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης να μην αγνοούν τις ανάγκες των αγροτών: «Διαθέτουμε πολύ ωραία προϊόντα εδώ στην ΕΕ και θέλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε αυτά τα προϊόντα. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται με δίκαιο και αξιοπρεπή τρόπο, και όχι με τόσο πολλούς κανόνες. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», τόνισε.

Κλειστά τα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου από τρακτέρ (φωτ.: EPA / Rob Engelaar)

Η αγανάκτηση κορυφώθηκε αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, όπου οι αγρότες πέταξαν αυγά και πέτρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκτόξευσαν πυροτεχνήματα, ενώ ζητούσαν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν περισσότερα για να τους βοηθήσουν.

«Η Κοινή Αγροτική Πολιτική μετατράπηκε σταδιακά σε Κοινή Περιβαλλοντική Πολιτική, χωρίς καμία αναγνώριση για εμάς τους παραγωγούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βελγική αγροτική ένωση ABS.

Στην Πορτογαλία, όπου οι αγρότες χρησιμοποίησαν χθες τρακτέρ για να αποκλείσουν τουλάχιστον τρεις δρόμους που συνδέουν τη χώρα με τη γειτονική Ισπανία, ένας αυτοκινητόδρομος στην περιοχή Αλεντέζου, κοντά στα σύνορα, παρέμεινε κλειστός σήμερα, ενώ αγρότες πραγματοποίησαν πορείες με τρακτέρ σε διάφορες περιοχές.

Στην Ισπανία, οι τρεις μεγαλύτερες αγροτικές συνδικαλιστικές ενώσεις ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Γεωργίας, ενώ προανήγγειλαν σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα, μεταξύ άλλων στη Βαρκελώνη, στις 13 Φεβρουαρίου.

«Βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις, θέλουμε πράξεις» γράφει το πλακάτ του Βέλγου αγρότη (φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Στην Ιταλία απευθύνεται κάλεσμα να συγκεντρωθούν οι αγρότες στη Ρώμη, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στα βόρεια περίχωρα της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στη Σικελία, ένα κονβόι από τρακτέρ διαδήλωσε σήμερα στην πόλη Ραγκούσα, και στη Σαρδηνία αγρότες και εκτροφείς συνεχίζουν τον αποκλεισμό του λιμανιού του Κάλιαρι τουλάχιστον έως τη Δευτέρα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, οι Γάλλοι αγρότες διαλύουν σήμερα μπλόκα σε δεκάδες σημεία στη χώρα. Μεταξύ άλλων αίρουν τους αποκλεισμούς σε αυτοκινητοδρόμους που οδηγούν στο Παρίσι, καθώς αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους αφότου έλαβαν περισσότερες κυβερνητικές δεσμεύσεις. Ορισμένες μεμονωμένες ομάδες αγροτών συνεχίζουν, εντούτοις, ιδίως στο Ιζέρ (νοτιοανατολικά) όπου τρακτέρ και διαδηλωτές παραμένουν στα μπλόκα. «Δεν λάβαμε αυτό για το οποίο μαχόμαστε: ένα αξιοπρεπές εισόδημα», εξήγησε η Ιζαμπέλ Ντουιγιόν, μια αγρότισσα που βρέθηκε εκεί.

Οι Πολωνοί αγρότες σχεδιάζουν αποκλεισμό των ουκρανικών συνόρων

Οι Πολωνοί αγρότες από τη συνδικαλιστική ένωση Solidarity σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν γενική απεργία αρχής γενομένης από την ερχόμενη Παρασκευή, με αποκλεισμούς συνοριακών περασμάτων μεταξύ της Πολωνίας και της Ουκρανίας, όπως λένε, συμμετέχοντας με τη σειρά τους στις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν για τον αντίκτυπο των φθηνών εισαγωγών τροφίμων από τη γειτονική Ουκρανία.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Η θέση των Βρυξελλών την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου του 2024 είναι απαράδεκτη για ολόκληρη την αγροτική κοινότητα», αναφέρει η συνδικαλιστική ένωση σε ανακοίνωση με ημερομηνία 1/2/2024. «Επιπλέον, η αδράνεια των πολωνικών Αρχών σχετικά με την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων και διατροφικών προϊόντων από την Ουκρανία δεν μας αφήνει άλλη επιλογή παρά να κηρύξουμε γενική απεργία».

Τρακτέρ και στην Περτογαλία (φωτ.: EPA / Miguel Pereira da Silva)

Η ένωση Solidarity επισήμανε πως εκτός των μπλόκων στα συνοριακά περάσματα με την Ουκρανία, σχεδιάζει να αποκλείσει την κυκλοφορία σε δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, το διάστημα μεταξύ 9 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου.

Μάλτα

Στη Μάλτα οι αγρότες που διαδήλωναν σήμερα κατά των αγροτικών πολιτικών της ΕΕ, στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων στη Ευρώπη, εξεπλάγησαν όταν είδαν τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Αμπέλα να εμφανίζεται για ακούσει ο ίδιος τα παράπονά τους.

Οι αγρότες οδήγησαν τα τρακτέρ τους και τα φορτηγά τους από μια λαχαναγορά στο κεντρικό τμήμα της νήσου στη Φλοριάνα, μια πόλη κοντά στην πρωτεύουσα Βαλέτα, κρατώντας πανό και πλακάτ με συνθήματα όπως «Η ΕΕ σκοτώνει τους αγρότες της».

«Χωρίς αγρότες δεν υπάρχουν τρόφιμα, δεν υπάρχει μέλλον», ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πλακάτ το οποίο είχε τοποθετηθεί πάνω σε ένα τρακτέρ. Ένα άλλο πλακάτ έγραφε: «Ο βιοπορισμός μας κινδυνεύει».

Η ένωσή τους ανέφερε πως διαμαρτύρονταν, όπως οι αγρότες σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για τους κανόνες που περιορίζουν τη χρήση παρασιτοκτόνων, τη μείωση της κρατικής βοήθειας, τους εμπορικούς φραγμούς και το υψηλό κόστος.

Ο Μαλτέζος πρωθυπουργός εμφανίστηκε λίγο προτού οι αγρότες παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου και άκουσε τα παράπονά τους, θέτοντας πού και πού ερωτήματα, αν και δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

2/11/2026 - 10:25μμ
Η νέα πρόεδρος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Γιότοβα μιλά σε δημοσιογράφους, στη Σόφια. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Borislav Troshev)
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος η Ιλιάνα Γιότοβα

2/11/2026 - 6:32μμ
Καταψύκτες σε κατάστημα της σουηδικής αλυσίδας ICA, μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη χώρα (πηγή: X / @InsiderGeo)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάκαραν και τα… ψυγεία: Κυβερνοεπιθέσεις σε ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ

2/11/2026 - 6:08μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

2/11/2026 - 11:35πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

2/11/2026 - 11:10πμ
(Φωτ.: Nick Sortor/Χ.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Εννέα νεκροί από τη συντριβή μικρού αεροσκάφους – Βίντεο καταγράφει τη στιγμή της πτώσης

2/11/2026 - 12:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δικαστική ήττα για την κυβέρνηση Τραμπ και πολιτικές αναταράξεις ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

1/11/2026 - 11:51μμ
Ρώσοι αστυνομικοί κάνουν έλεγχο στοιχείων σε περαστικούς κοντά στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα. 24 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Ανήλικος κρατείται για απειλή τρομοκρατικής επίθεσης – Το «ευχαριστώ» της FSB στις ΗΠΑ

1/11/2026 - 6:58μμ
Ιρανή περπατά μπροστά από αντιαμερικανική τοιχογραφία με θέμα τις διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ, κοντά στην πρώην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Το Ορμούζ στο τραπέζι στην Ντόχα, με τον Τραμπ να απειλεί με νέα πλήγματα

1/11/2026 - 6:34μμ
Προεκλογικό ...τροχόσπιτο στο Τέξας (φωτ.: EPA / Laura Brett)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ενδιάμεσες εκλογές: Οι Ρεπουμπλικανοί σε αγώνα συσπείρωσης πριν από την κάλπη της Τρίτης

1/11/2026 - 4:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: Αρχείο Ν. Σωματαρίδη. Εικ.: Χ.Κ)

Νίκος Σωματαρίδης: Ο φοιτητής του 1960 που έγραψε «Το τραγούδι της χαμένης πατρίδας»

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντίκος)

Κακοκαιρία «Agneta»: Μήνυμα του 112 σε 6 περιοχές για περιορισμό μετακινήσεων

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έκρηξη στην Πλάκα: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι – Συντετριμμένος δήλωσε ο 55χρονος

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσαρόβα)

Super League: Πρώτη νίκη για Ατρόμητο – Ισοπαλία στη Νίκαια

6 ώρες πριν
Περήφανοι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων στην τελετή μετακομιδής του σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στο «Ιωνικό Κέντρο», Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης: Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματός του στο «Ιωνικό Κέντρο»

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV