pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε επίθεση στην Ιορδανία – Με αντίποινα προειδοποιεί ο Μπάιντεν

Φιλοϊρανικές ομάδες «δείχνει» ο Αμερικανός πρόεδρος

29/01/2024 - 11:03πμ
Πυρά από αντάρτες των Χούθι κατά τη διάρκεια άσκησης στην Υεμένη (φωτ.: EPA/HOUTHIS MEDIA CENTER)

Πυρά από αντάρτες των Χούθι κατά τη διάρκεια άσκησης στην Υεμένη (φωτ.: EPA/HOUTHIS MEDIA CENTER)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν χθες σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία, και ο Τζο Μπάιντεν προειδοποιεί με αντίποινα τους δράστες και δείχνει φιλοϊρανικές ομάδες ως υπεύθυνες.

«Μην έχετε καμιά αμφιβολία: όλοι όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν, όποτε και όπως θέλουμε», δήλωσε.

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα – ένα νέο στάδιο που εγείρει φόβους για κλιμάκωση των ήδη μεγάλων εντάσεων στην περιοχή, εν μέσω του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι επί του παρόντος «ξέρουμε ότι αυτό έγινε από μια ομάδα ριζοσπαστών φιλοϊρανών μαχητών που αναπτύσσουν δράση στη Συρία και το Ιράκ». Οι στρατιώτες που σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, «έθεταν σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια για την ασφάλεια των Αμερικανών συμπατριωτών τους και των συμμάχων και εταίρων μας με τους οποίους πολεμάμε την τρομοκρατία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε για την κατάσταση με την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις και τους επικεφαλής της διπλωματίας, του Πενταγώνου και της CIA, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ιορδανία ή Συρία;

Ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης Μουχάναντ Μουμπαϊντίν δήλωσε ότι η επίθεση δεν έγινε στην Ιορδανία αλλά είχε στόχο τη βάση του Αλ-Τανφ στη Συρία, μια στρατηγικής σημασίας βάση του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών που βρίσκεται σε ερημική περιοχή κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Στο λογαριασμό της στο Telegram, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ –ένα νεφέλωμα μαχητών προερχόμενων από φιλοϊρανικές ένοπλες ομάδες– ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το ξημέρωμα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τριών βάσεων στο συριακό έδαφος, εκ των οποίων αυτές του Αλ-Τανφ και του Ρουκμπάν, που βρίσκονται πολύ κοντά.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Σάμι Αμπού Ζάχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς, δήλωσε ότι ο θάνατος των τριών στρατιωτών είναι ένα μήνυμα προς την αμερικανική κυβέρνηση: «Η συνέχιση της αμερικανοσιωνιστικής επιθετικότητας στη Γάζα κινδυνεύει να προκαλέσει περιφερειακή ανάφλεξη», με την οργή όλου του μουσουλμανικού κόσμου.

Μέγιστη περιφερειακή αστάθεια

Οι θάνατοι αυτοί των μελών του αμερικανικού στρατού σημειώνονται σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον: στον πόλεμο στη Γάζα προστίθενται πολλαπλά πλήγματα και επιθέσεις μεταξύ του Ιράν και των συμμάχων του στην περιοχή (Χαμάς, Χεζμπολάχ) από τη μια πλευρά, και του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και των εταίρων τους από την άλλη.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, περισσότερα από 150 πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή με ρουκέτες έχουν στοχοθετήσει Αμερικανούς στρατιώτες όπως και στρατιώτες του συνασπισμού, στο Ιράκ και τη Συρία. Για τα πλήγματα αυτά, στα οποία μέχρι σήμερα δεν είχε σκοτωθεί κανένας Αμερικανός στρατιώτης, την ευθύνη αναλάμβανε γενικά η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ.

Η Ουάσινγκτον απάντησε με στοχευμένα πλήγματα στο Ιράκ, αλλά αυτές οι επιθέσεις παραμένουν επί του παρόντος περιορισμένες, καθώς το Ιράν και οι ΗΠΑ έχουν επαναλάβει ότι δεν θέλουν μια περιφερειακή ανάφλεξη.

Νοτιότερα, από τις αρχές Ιανουαρίου, η Ουάσινγκτον έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα θέσεις των Χούθι (φιλοϊρανών ανταρτών που στοχοθετούν τη διεθνή ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν) στην Υεμένη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Κίνα να μεσολαβήσει στην Τεχεράνη ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις των Χούθι, οι οποίες διαταράσσουν σημαντικά το παγκόσμιο εμπόριο.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενέτεινε τα πλήγματά του κατά του συριακού καθεστώτος και των φιλοϊρανικών ομάδων στη γειτονική χώρα. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει επίσης στα βόρεια σύνορά του τακτικά ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, προσκείμενη στο Ιράν.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

27/03/2026 - 7:59μμ
Κούτες και ένας εκτυπωτής μεταφέρονται έξω από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Τσαπάκουα αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν (φωτ.:  EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπστιν: Θύματα κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους

27/03/2026 - 2:06μμ
Εξωτερική άποψη του κατεστραμμένου οικιστικού συγκροτήματος Chamran, το οποίο επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παιδιά θα ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη και συλλέγουν πληροφορίες

27/03/2026 - 12:19μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

26/03/2026 - 11:16μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
Φωτογραφία από έκρηξη σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον εύξεινο Πόντο, τον περασμένο Νοέμβριο (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον Εύξεινο Πόντο – Συστάσεις Πακιστάν στο Ισραήλ: «Αν τους σκοτώσετε όλους, δεν θα έχετε με ποιους να διαπραγματευτείτε»

26/03/2026 - 10:25πμ
Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: instagram/syllogos_xeniteas_ehingen)

Σεμινάριο ποντιακής παράδοσης με τον Ν. Ζουρνατζίδη από τον «Ξενιτέα» Ehingen

14 λεπτά πριν
(Πηγή: thessaloniki.gr)

Γιώργος Ταξίδης: Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης τα έργα του Πόντιου ζωγράφου για το Άγιον Όρος

50 λεπτά πριν
Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης λόγω ενεργειακού κόστους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Η Formula 1® και η Allwyn επεκτείνουν τη συνεργασία τους με νέα πολυετή συμφωνία

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/GreeceinGermany)

Η συμβολή Ποντίων και Κρητών στην Ελληνική Επανάσταση: Τιμητική εκδήλωση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign