pontosnews.gr
Παρασκευή, 22/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα

Η 35χρονη μητέρα αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και έδωσε τη δική της εκδοχή για όσα έγιναν στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

8/01/2024 - 6:38μμ
H Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από το το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

H Ρούλα Πισπιρίγκου έξω από το το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όσα συνέβησαν την ημέρα θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνέχισε σήμερα την απολογία της για τρίτη δικάσιμο και μετά από περίπου ενάμιση μήνα που η δίκη είχε διακοπεί λόγω αποχής των δικηγόρων.

Έναν χρόνο από την έναρξη της δίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από ισχυρή δόση κεταμίνης, η κατηγορουμένη αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και έδωσε τη δική της εκδοχή για όσα έγιναν στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Κλαίγοντας με λυγμούς η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε: «Όταν είδα το παιδί είπα: “Γιατί με άφησες μόνη μου; Γιατί κι εσύ;”. Τι γινόταν; Ορκίστηκα εκείνη την ώρα ότι θα το βρω τι έχει γίνει. Εγώ δεν έχω καμία σχέση. Ούτε τις κεταμίνες ξέρω, ούτε τίποτα. Είναι πιο τίμιο να παραδεχτείς ένα λάθος παρά να φτιάχνεις ιστορίες. Δεν άκουσα από κανέναν γιατρό ή από νοσηλευτή ένα “ίσως”. Όλοι τους κατηγορηματικοί. Ούτε ένα “ίσως”. Πολλή υπερβολή. Πόσο άλλο;».

Αμφισβήτησε δε τους χρόνους που δίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου τη μοιραία μέρα για την πορεία του παιδιού, αρχής γενομένης από το χρόνο που φέρεται να ειδοποίησε ότι το κορίτσι ανέβαζε σφίξεις. «Είναι ψέμα πως ειδοποίησα στις 14:28, γιατί τότε τηλεφώνησα στον Μάνο και του είπα ότι μπαίνει εντατική» υποστήριξε.

Αναφέροντας μία προς μία τις κλήσεις και τους χρόνους διάρκειας τους, η κατηγορουμένη μητέρας διερωτήθηκε, ονομάζοντας συγκεκριμένο γιατρό με τον οποίο είχε μιλήσει στο χρόνο που ίδιος ανέφερε ότι πήγε στην εντατική: «Είπε ότι κατέβηκε κάτω 14:35. Ενώ στις 14:33 του έδωσα το τηλέφωνο να μιλήσει με άλλο γιατρό. Πέντε λεπτά κλήση! Πώς γίνεται αυτό; Για να σώσει τη θέση του; Είναι ντροπή [να λέει ο γιατρός] αυτό το πράγμα. Στις 14:38 παίρνω τον Μάνο και στις 14:39 παίρνει ο κ. Παπαγιάννης [σ.σ. διευθυντής Παιδοκαρδιολογικής κλινικής Ωνασείου] για να μου πει ότι μίλησε με τους γιατρούς και ότι θα κοιτούσε τα σήματα του βηματοδότη».

Περιγράφοντας την τελευταία μέρα της Τζωρτζίνας, είπε: «Όταν ξημέρωσε 29 Ιανουαρίου το παιδί δεν είχε καμία επαφή. Το μεσημέρι άρχισα πάλι να βλέπω στο οξύμετρο ότι ανέβαζε σφίξεις. Το παιδί δεν μπορούσε να κλάψει ή να σηκώσει τα χέρια της. Όταν το είδα αυτό βγήκα αμέσως στο διάδρομο να φωνάξω τους γιατρούς. Εγώ σε όλα τα επεισόδια δεν φώναζα. Μπορούσα να μιλήσω με ήπιο τρόπο. Ταραγμένη μεν, να πω “Κάτι συμβαίνει, ελάτε”, αλλά τσιρίδες δεν είχα ποτέ.

»Πήγα στη στάση των νοσηλευτών και είπα: “Κάνει επεισόδιο”. Αυτά που είπε [η νοσηλεύτρια], “τα ψυχανεμίστηκα εγώ, από μόνη μου πήρα την πρωτοβουλία”, δεν καταλαβαίνω γιατί τα είπε. Για να φτάσω στους νοσηλευτές πάει να πει πως κάτι ζητούσε το παιδί μου. Είδα έξω από το τζάμι του θαλάμου της ότι έκαναν μαλάξεις στο παιδί. Η πρώτη κλήση που έκανα ήταν στον Μάνο που βρισκόταν στο ΚΤΕΛ. Έλεγα μέσα μου “Τι συμβαίνει επιτέλους;”. Θυμάμαι κάποια στιγμή βγήκε ο κ. Τζιούβας [σ.σ. γιατρός] και μου λέει: “Η Τζωρτζίνα δεν θα τα καταφέρει”. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να του πω ότι βρίσκεται λίγη ώρα μέσα γιατί την προηγούμενη φορά επανήλθε μετά από μία ώρα. Του λέω: “Πώς έπαθε ανακοπή αφού έχει βηματοδότη;”. Μου είπε πως δεν το ήξερε και μπήκε μέσα να συνεχίσει».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή άκουσε την κραυγή του παιδιού και έτσι πήρε τον Μάνο Δασκαλάκη να του πει «Μην αγχώνεσαι την άκουσα». Όπως πρόσθεσε όμως, λίγο αργότερα μια νοσοκόμα την ενημέρωσε πως το παιδί διασωληνώθηκε. «Γίνεται πανικός, ανοιγοκλείνουν πόρτες, χαμός. Ο Τζιούβας ζήτησε να με πάνε σε ένα γραφείο. Μου είπε πως η Τζωρτζίνα δεν τα κατάφερε. Λέω “Πώς; Γιατί; Είχε βηματοδότη!”. Μου είπε πως δεν ξέρει και θα με ενημερώσουν».

Νωρίτερα η 35χρονη κατηγορουμένη είχε επαναλάβει τη θέση της ότι ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο Ανδρέας Ηλιάδης διέρρευσε σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης ιατρικά στοιχεία για την Τζωρτζίνα και μηνύματα που είχε ανταλλάξει με την ίδια. Αναφέρθηκε επίσης σε απειλές που, όπως τόνισε, έχει δεχθεί αυτό το διάστημα, προσκομίζοντας στο δικαστήριο υβριστικό μήνυμα που της έστειλε γυναίκα ηθοποιός.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζούλη Βινιεράτου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Σκότωσε την 36χρονη σύζυγό του και εξαφανίστηκε

22/08/2025 - 12:19μμ
Από τη σκηνή του εγκλήματος (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Απολογείται ο 28χρονος για τη δολοφονία της 47χρονης

22/08/2025 - 11:48πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος για βιασμό 14χρονης στο Ασβεστοχώρι

22/08/2025 - 11:16πμ
(Φωτ.: Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός της Παρασκευής με άνοδο της θερμοκρασίας – Πού αναμένονται τα τελευταία 40άρια του Αυγούστου

22/08/2025 - 8:10πμ
Από τη μεταφορά της δράστριας στον ανακριτή για την υπόθεση της Μαρκέλλας, το 2020 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβαρίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή και πάλι η καταδικασμένη για απαγωγή και βιασμό της 10χρονης στην Τούμπα, το 2020

21/08/2025 - 7:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι καύσωνας: Πόσο θα διαρκέσουν τα τελευταία 40άρια του φετινού καλοκαιριού – Πού θα «χτυπήσουν»

21/08/2025 - 6:47μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκαια: Άγνωστοι έκλεψαν το άγαλμα «Η γυναίκα του λαού» από την πλατεία Παιδικής Στέγης

21/08/2025 - 6:16μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική μαφία: Κακουργηματική δίωξη για ναρκωτικά και οπλοκατοχή σε βάρος των έξι – Τους πρόδωσε η χλιδή

21/08/2025 - 3:09μμ
(Φωτ.: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Συνελήφθη «αναποφάσιστος» Κρητικός για αντιποίηση Αρχής – Κυκλοφορούσε ως ιερέας ή αστυνομικός, με πλήρη εξάρτυση

21/08/2025 - 1:08μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 28 Αυγούστου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

21/08/2025 - 12:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνδρες με παραδοσιακή ποντιακή ζίπκα εκπροσωπούν τον ελληνικό πολιτισμό στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρίμινι στην Ιταλία. Η ενδυματολογική επιμέλεια είναι από το   Ραφείον Καλαμαρινού (πηγή: facebook.com/ ArgonautesKilkis)

«Οι Αργοναύτες» του Κιλκίς στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Ρίμινι της Ιταλίας

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Φανή Τρυψάνη)

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πότε θα πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα

45 λεπτά πριν
Άποψη της γειτονιάς Alzaim στην Ανατολική Ιερουσαλήμ   και του ισραηλινού οικισμού Ma'ale Adumim στη Δυτική Όχθη, το 2016. Ο οικισμός έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)

Φρένο στον σχεδιασμό των εποικισμών του Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ

1 ώρα πριν
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο καππαδοκικού χορού από παλαιότερο Γαβούστημα (φωτ.: facebook)

Γαβούστημα 2025: Ανοίγει αυλαία απόψε το 25ο πανελλήνιο αντάμωμα των Καππαδοκών – Στο πόδι η Ανάβυσσος για τη μεγάλη γιορτή

2 ώρες πριν
Η αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το 2016, για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από την υιοθέτηση της Ατζέντας του 2030 και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (φωτ. αρχείου: UN Photo/Cia Pak)

Ο φόβος φυλάει τα έρημα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: facebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Διαβατού)

Τα ροδάκινα στον Διαβατό Ημαθίας έχουν γεύση… ποντιακή και βλάχικη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign