pontosnews.gr
Πέμπτη, 17/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Φόβοι για ανάφλεξη μετά τη δολοφονία του Νο2 της Χαμάς

Σημείο καμπής ο θάνατος του Σάλεχ αλ Αρούρι στη Βηρυτό· η Χαμάς σταματά τις συνομιλίες για απελευθέρωση ομήρων, η Χεζμπολάχ προειδοποιεί

3/01/2024 - 8:57πμ
Στο κτήριο αυτό σε προάστιο της Βηρυτού βρίσκονταν ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι και δύο διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ που έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής (φωτ.: EPA / Abbas Salman)

Στο κτήριο αυτό σε προάστιο της Βηρυτού βρίσκονταν ο υπαρχηγός της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι και δύο διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ που έγιναν στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής (φωτ.: EPA / Abbas Salman)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το χειρότερο σενάριο μοιάζει να επιβεβαιώνεται στη Μέση Ανατολή, όπου εντείνεται η ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό κατά την οποία σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χαμάς, ο 57χρονος Σάλεχ αλ Αρούρι, δύο διοικητές των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα του κινήματος, και τέσσερα ακόμα άτομα.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου απειλεί με αντίποινα, ενώ η Χαμάς διαμηνύει ότι σταματούν όλες οι συνομιλίες για την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στη Γάζα.

Το Ισραήλ επισήμως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, εντούτοις ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για επίθεση κατά του Λιβάνου – η χώρα προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας. Πάντως, ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για «κάθε σενάριο», όπως δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπός του Ντανιέλ Χαγκαρί.

Το πλήγμα έγινε σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, το οποίο είναι οχυρό της Χεζμπολάχ. Η σιιτική φιλοϊρανική οργάνωση δεν προειδοποίησε μόνο το Ισραήλ, αλλά και της ΗΠΑ, τονίζοντας ότι είναι επίθεση κατά του Λιβάνου και σοβαρή εξέλιξη στον πόλεμο «μεταξύ του εχθρού και του άξονα της αντίστασης» – ο τελευταίος όρος αναφέρεται στο Ιράν και στους συμμάχους του στην περιοχή.

Από τις 7 Οκτωβρίου, ημέρα που η Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ, η ένταση έχει ανέβει κατακόρυφα στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, στη Συρία και στο Ιράκ όπου οι αμερικανικές βάσεις έχουν γίνει πολλές φορές στόχος, αλλά και στην Ερυθρά Θάλασσα όπου οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτίθενται σε πλοία, με μεγάλες συνέπειες στο διεθνές εμπόριο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ισραηλινό υπουργό Μπένι Γκατς, ο οποίος ανήκει στο Πολεμικό Συμβούλιο που έχει συστήσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζητώντας να αποφευχθεί κάθε συμπεριφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση, «ειδικά στον Λίβανο». Από τη μεριά του ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι δήλωσε πως πρόκειται για «έγκλημα» που έχει στόχο να παρασύρει τη χώρα σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης με το Ισραήλ.

Ο Σάλεχ αλ Αρούρι που έγινε στόχος των Ισραηλινών γεννήθηκε στην Άρουρα της Δυτικής Όχθης. Ήταν μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς από το 2010 και δεύτερος στην ιεραρχία του κινήματος μετά τον Ισμαήλ Χανίγια, από το 2017. Ήταν επίσης ο ηγέτης στη Δυτική Όχθη και είχε κατηγορηθεί από το Ισραήλ ως «εγκέφαλος» πολλών επιθέσεων.

Είχε περάσει συνολικά περισσότερα από 20 χρόνια σε ισραηλινές φυλακές και το 2010 απελάθηκε στη Συρία, όπου έμεινε για τρία χρόνια προτού ταξιδέψει στην Τουρκία· τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί στον Λίβανο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: AP Photo/Jacquelyn Martin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Απειλεί με δασμούς ή διακοπή εμπορίου με την ΕΕ λόγω του σχεδίου για τον Καναδά – «Το βρίσκω γελοίο»

17/09/2026 - 9:48πμ
Ταξιδιώτισσα στο «Ελ. Βενιζέλος» (φωτ.: EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμένη βαλίτσα: Σήμερα η ευρωπαϊκή απόφαση για τη διεκδίκηση αποζημίωσης

17/09/2026 - 9:21πμ
Μέλος των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας (φωτ.:  Χ / @tcsavunma)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ταξιαρχία κομάντος απέναντι από τη Σάμο – Στο φόντο τα νησιά

17/09/2026 - 8:26πμ
Συγγενείς κοιτούν φωτογραφίες θυμάτων, 16 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: 6.150 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες – 1.298 σοροί παραμένουν χωρίς ταυτότητα

16/09/2026 - 10:44μμ
Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Στο όνομα της «οικογένειας», στο εδώλιο τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+

16/09/2026 - 7:32μμ
Γραφική απεικόνιση της εικαζόμενης διαδρομής που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά Σύρων μαχητών μέσω Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν κατά τον πόλεμο του 2020 (πηγή: nordicmonitor.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Nordic Monitor: Η «μυστική γέφυρα» της Άγκυρας για τη μεταφορά τζιχαντιστών στο Αρτσάχ το 2020

16/09/2026 - 5:12μμ
Αλβανοί του Κοσόβου εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους προς τους πρώην ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), στην Πρίστινα του Κοσόβου (φωτ.: EPA/ARBEN LLAPASHTICA)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταδίκη Χάσιμ Θάτσι: Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του Κοσόβου

16/09/2026 - 4:24μμ
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς (φωτ.: x.com/Israel_katz)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σχέδιο Κατς για πλήρη εκκένωση της Γάζας από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους

16/09/2026 - 2:45μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας (φωτ.: EPA/RONALD WITTEK)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ισχύ και την αβεβαιότητα

16/09/2026 - 11:51πμ
Αντάρτης Χούθι στη Σαναά της Υεμένης (φωτ. αρχείου: EPA/YAHYA ARHAB)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι κατέρριψαν σαουδαραβικό F-15

16/09/2026 - 10:11πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Νέα τιμολόγηση στα ταξί: Στα 50 ευρώ η διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας

6 λεπτά πριν
Μέρος της αφίσας των εκδηλώσεων (φωτ.: δήμος Ωραιοκάστρου)

Νέα Φιλαδέλφεια Ωραιοκάστρου: Διήμερο μνήμης για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες – Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση

1 ώρα πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κρήτη: Στην ανακρίτρια η 18χρονη για την κακοποίηση του νεογέννητου – Μάχη για τη ζωή του δίνει το βρέφος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καύσιμα: Νέα άνοδος στις τιμές – Στα 2,17 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

2 ώρες πριν
Η αυτοκρατορική Τραπεζούντα, η Ειρήνη της Τραπεζούντας (μητέρα του Αλεξίου Γ'), και νόμισμα του Βασιλείου Μεγάλου Κομνηνού, σε σύνθεση αρχειακών τεκμηρίων (εικ.: pontosnews.gr)

Οι δύο Ειρήνες της Τραπεζούντας: Ο γάμος που έγινε πόλεμος για το θρόνο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV