pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για τον άδικο θάνατο της Έμμας – Τι κατέθεσε ο πατέρας της

Η δίκη διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου

8/11/2023 - 11:18μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με την κατάθεση του πατέρα της 21χρονης Έμμας ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δίκη για τη θανατηφόρα παράσυρση με εγκατάλειψη της νεαρής φοιτήτριας από την Κρήτη, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, στην Εγνατία (στο ύψος της Καμάρας), υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο οδηγός ΙΧ αυτοκίνητου που βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές.

«Πρέπει να τιμωρηθεί για το κακό που έχει κάνει, και να τιμωρηθεί παραδειγματικά […] Ο δρόμος δεν είναι “πίστα”, δεν βγαίνεις έξω να θερίσεις», είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας, μέσα σε μια δικαστική αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από συμφοιτητές και φίλους της Έμμας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κόρη του είχε μόλις επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη, αλλά «δεν πρόλαβε να πάει σπίτι της. […] Θα πήγαινε να κάνει έκπληξη στη φίλη της που είχε γενέθλια, και γι’ αυτό είχε πάει να αγοράσει κεράκια» επισήμανε, εξηγώντας στο δικαστήριο το πώς βρέθηκε στο σημείο όπου έμελλε να κοπεί το νήμα της ζωής της.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα η 21χρονη, τριτοετής φοιτήτρια στο Τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, διέσχιζε το οδόστρωμα έχοντας φτάσει στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας. «Είχε καλή κυκλοφοριακή παιδεία» είπε, ενώ αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος εκτίμησε ότι η κόρη του «σίγουρα είδε το αυτοκίνητο αυτού του καθάρματος, αλλά δεν μπορούσε να αντιληφθεί την ταχύτητά του – σίγουρα άκουσε τον θόρυβο, ίσως φαντάστηκε ότι θα μπορούσε να προλάβει».

Μίλησε για «ανεξέλεγκτη πορεία» την οποία ακολούθησε το όχημα με οδηγό τον κατηγορούμενο, αναφέροντας ότι το αυτοκίνητο είχε υποστεί τεχνικές μετατροπές και η ιπποδύναμή του είχε πολλαπλασιαστεί, φτάνοντας «ίσως και τα 400 άλογα».

Μιλώντας με την επαγγελματική του ιδιότητα, ως «πιστοποιημένος εξεταστής υποψηφίων οδηγών», σχολίασε ότι η κατασκευή του αυτοκινήτου δεν μπορούσε να υποστηρίξει τέτοια ιπποδύναμη.

«Το παιδί ήταν κομμάτια», σημείωσε σε ερώτηση για την εικόνα της Έμμας όταν την αντίκρισε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη ότι είχε επικοινωνία με την κόρη του λίγα λεπτά πριν συμβεί το τροχαίο δυστύχημα, και αντάλλασσαν μηνύματα και βίντεο μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Τα αιτήματα της υπεράσπισης

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου (ο οποίος διώκεται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και οδήγηση χωρίς άδεια) υπέβαλε δύο αιτήματα προς το δικαστήριο: να κληθεί να καταθέσει αφενός ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε να κάνει την τεχνική πραγματογνωμοσύνη στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, και αφετέρου αστυνομικοί της Τροχαίας που έφτασαν πρώτοι στο σημείο του δυστυχήματος και συνέταξαν την έκθεση αυτοψίας.

Για τα αιτήματα αυτά οι δικαστές επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν στην εξέλιξη της δίκης, η οποία διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου.

Η πλευρά του κατηγορούμενου υποστήριξε δε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης (σε βαθμό κακουργήματος), και ότι η πράξη που τελέστηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Το κατηγορητήριο

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του μοιραίου αυτοκινήτου, το οποίο μάλιστα είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

Η συγκινητική συνάντηση με τη γυναίκα που δέχθηκε το νεφρό της Έμμας

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί η γυναίκα που δέχθηκε τον ένα νεφρό της Έμμας. Ήρθε για να συμπαρασταθεί τους γονείς της άτυχης φοιτήτριας, με τους οποίους σφιχταγκαλιάστηκαν και συνομίλησαν για αρκετή ώρα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

24/08/2026 - 10:06μμ
Αστυνομικοί που κλήθηκαν στη Νέα Σμύρνη. Στην είσοδο της πολυκατοικίας βρέθηκαν η 45χρονη και ο 48χρονος (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Την κλώτσησε, την ανάγκασε να γονατίσει και την πυροβόλησε στο κεφάλι

24/08/2026 - 5:25μμ
Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα. Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Επιμένουν τα 40άρια – Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς ο υδράργυρος

24/08/2026 - 4:37μμ
Στο βάθος καπνός από τη φωτιά στο Βέρμιο. Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Stela Beliou)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Βέρμιο, ανατολικά της Παναγίας Σουμελά – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

24/08/2026 - 3:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στο 424 κρατούμενος ο αστυνομικός που καταγγέλθηκε για βιασμό – Ελέγχεται το κινητό του

24/08/2026 - 2:39μμ
Έφηβος μπαίνει στο TikTok από το κινητό του (φωτ.: EPA / Luong Thai Linh)
ΕΛΛΑΔΑ

Social media: Όριο ηλικίας τα 15 έτη από το 2027 – Το κυβερνητικό σχέδιο για την προστασία των ανηλίκων

24/08/2026 - 1:27μμ
(Φωτ.: ertnews/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Στο φως το σκοτεινό παρελθόν του δράστη – Καταγγελίες για βιασμό και παρενόχληση στην Αλβανία

24/08/2026 - 11:47πμ
(Φωτ.: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στην Ανατολική Αττική το επίκεντρο της έξαρσης – 157 τα καταγεγραμμένα κρούσματα, «καμπανάκι» από τους γιατρούς

24/08/2026 - 11:20πμ
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Red Code σήμερα: Σε συναγερμό η Αττική και 11 περιοχές για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

24/08/2026 - 9:02πμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Με τον υδράργυρο στα ύψη ξεκινάει η εβδομάδα: Έως 40°C η θερμοκρασία – Βροχές και καταιγίδες στα ορεινά

24/08/2026 - 8:07πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»/Facebook)

Ποντιακές μελωδίες στη Σταυρούπολη Ξάνθης: Ξεχώρισε η χορωδία «Τραντέλλενες»

7 ώρες πριν
(Στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ)

Απόλας Λέρμι: Τιμή στη μνήμη του Γιώργου Αμαραντίδη με έναν κερασουντέικο καρσιλαμά

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ακόμα τρία μετάλλια για την ελληνική κολύμβηση

8 ώρες πριν
Άτομο από την αναπηρική κοινότητα της Αθήνας σε μία διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών προς την πλατεία Αγ. Ειρήνης, Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Νέες αιτήσεις από 26 Αυγούστου – Δικαιούχοι, ποσά και προθεσμία

8 ώρες πριν
Ο παππούς Ζαχαρίας με φόντο οικογένεια προσφύγων στην Καλαμαριά (εικ.: ΧΚ)

«Πέντε πρόβατα και μία αγελάδα»: Η οικογενειακή μαρτυρία ενός Πόντιου που έχασε τα πάντα στον ξεριζωμό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV