pontosnews.gr
Δευτέρα, 21/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Γάζας οι Ισραηλινοί – Φόβοι για τα πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο Αλ Κουντς

Έντονη ανησυχία εξέφρασε για μια ακόμη φορά η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος

31/10/2023 - 9:04πμ
To νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Γάζα στο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι για να προστατευθούν (Φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

To νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Γάζα στο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι για να προστατευθούν (Φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Βίντεο από χτυπήματα στόχων της Χαμάς έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα με ανάρτηση στο X (πρώην twitter) ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με την ανάρτηση το τελευταίο 24ωρο χτυπήθηκαν περίπου 300 στόχοι μεταξύ των οποίων θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονται ρουκέτες και αντιαρματικοί πύραυλοι.

Over the last day, during ground operations:

🔻Numerous Hamas terrorists have been eliminated.

🔻The IAF struck terrorist targets and infrastructure.

🔻IDF combat forces struck approximately 300 targets, including:

• Anti-tank missiles posts.
• Rocket launch posts.
•… pic.twitter.com/RymFDCFrw1

— Israel Defense Forces (@IDF) October 31, 2023

Από την πλευρά της η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την έντονη ανησυχία της για τα ισραηλινά πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Γάζα, στο οποίο έχουν καταφύγει εκτοπισμένοι για να προστατευθούν

Σε ανάρτησή της στο X η οργάνωση περίθαλψης και βοήθειας τονίζει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «συνεχή πλήγματα του πυροβολικού και της αεροπορίας στην περιοχή Τελ αλ Χάουα όπου βρίσκεται το νοσοκομείο Αλ Κουντς».

«Το κτίριο τρέμει και οι εκτοπισμένοι άμαχοι και οι ομάδες που εργάζονται έχουν καταληφθεί από φόβο και πανικό», πρόσθεσε.

Η Ερυθρά Ημισέληνος είχε ανακοινώσει πως η περιοχή βομβαρδιζόταν και το βράδυ της Κυριακής.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως έλαβε διαταγή του ισραηλινού στρατού να το εκκενώσει.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε τη διαταγή αυτή «βαθιά ανησυχητική», κρίνοντας πως θα ήταν αδύνατο να εκκενωθεί νοσοκομείο χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών του.

«Επαναλαμβάνουμε πως είναι αδύνατο να εκκενωθεί νοσοκομείο γεμάτο ασθενείς χωρίς να τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο», υπογράμμισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους μέσω X.

Εκτός από τους ασθενείς, το κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου έχει υποδεχθεί κάπου 14.000 ανθρώπους που πήγαν εκεί για να σωθούν από τους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την Ερυθρά Ημισέληνο.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς πως χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας για να κρύβει όπλα και μαχητές. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ισραηλινά πλήγματα στο Λίβανο

Στο μέτωπο του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πώς έπληξε στόχους με τις αεροπορικές του δυνάμεις.

«Μαχητικά αεριωθούμενα έπληξαν υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter).

Ανάμεσα στις «υποδομές» που επλήγησαν από τα ισραηλινά αεροσκάφη ήταν «όπλα, θέσεις και εγκαταστάσεις» του κινήματος, πρόσθεσε.

Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου εντείνει τις ανησυχίες πως ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς μπορεί να εξαπλωθεί στη Μέση Ανατολή.

ΟΗΕ: Φόρεσε  κίτρινο αστέρι ο ισραηλινός πρεσβευτής

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε χθες ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Γκιλάντ Ερντάν, ο οποίος καρφίτσωσε το κίτρινο αστέρι στο πέτο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλώνοντας πως θα το φοράει, «με υπερηφάνεια», για όσο δεν εκδίδεται απόφασή του που θα καταδικάζει τις «θηριωδίες» της Χαμάς.

«Ορισμένοι από εσάς δεν μάθατε τίποτα αυτά τα τελευταία 80 χρόνια. Ορισμένοι από εσάς ξεχάσατε γιατί ιδρύθηκε αυτός ο οργανισμός», πέταξε ο διπλωμάτης, καταδικάζοντας τη «σιωπή» του ΣΑ μετά τις επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε τομείς της ισραηλινής επικράτειας, τις πιο πολύνεκρες από καταβολής κράτους, από την 7η Οκτωβρίου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, βαθιά διχασμένο, δεν έχει υιοθετήσει ούτε απόφαση, ούτε ανακοίνωση για τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς.

«Λοιπόν, θα σας το υπενθυμίζω. Από σήμερα, κάθε φορά που με βλέπετε, θα θυμάστε τι σημαίνει το να σιωπάς μπροστά στο κακό», επέμεινε.

«Όπως οι παππούδες μου, όπως οι παππούδες εκατομμυρίων εβραίων, από σήμερα η ομάδα μου κι εγώ θα φοράμε κίτρινα αστέρια», συνέχισε και σηκώθηκε όρθιος για να βάλει στο πέτο του κοστουμιού του κίτρινο αστέρι με τις λέξεις «Never again» («ποτέ ξανά» στα αγγλικά), παραπέμποντας στο κίτρινο αστέρι που είχαν επιβάλει στους Εβραίους οι ναζί.

«Θα φοράμε αυτό το αστέρι μέχρι να ξυπνήσετε και να καταδικάσετε τις θηριωδίες της Χαμάς», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για το Ιράν: «Εξετάζω αν και πότε θα ανατινάξω ολόκληρη τη χώρα» – Σε «φάση λήψης αποφάσεων» ο Αμερικανός πρόεδρος

20/09/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διπλή ανατροπή στις κάλπες – Πρωτιά της Αριστεράς στο Βερολίνο, πρώτη η AfD στο Μεκλεμβούργο

20/09/2026 - 8:34μμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον διευθυντή της CIA (φωτ.: presidency.eg)
ΚΟΣΜΟΣ

CIA: Εκτάκτως στο Κάιρο ο Τζον Ράτκλιφ – Συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι

20/09/2026 - 8:10μμ
Πολίτες ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα στη Μαριούπολη της περιφέρειας Ντονέτσκ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2026. Η Ρωσία εκλέγει τη νέα Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της ενιαίας ημέρας ψηφοφορίας από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου (φωτ.:  EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πάνω από 1.000 κυβερνοεπιθέσεις στις βουλευτικές εκλογές καταγγέλλει η Εκλογική Επιτροπή

20/09/2026 - 6:01μμ
Νοτιοκορεάτες στη Σεούλ βλέπουν τηλεοπτικά πλάνα που φέρονται να δείχνουν στιγμές από την εκτόξευση βορειοκορεατικών βαλλιστικών πυραύλων (φωτ. αρχείου: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας – Συναγερμός σε Σεούλ και Τόκιο

20/09/2026 - 11:07πμ
Το έμβλημα των Ηνωμένων Εθνών έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΟΗΕ: Η διπλωματία σε τεντωμένο σχοινί με Ιράν, Ουκρανία και Μέση Ανατολή

20/09/2026 - 9:16πμ
Πλακάτ με τη φράση «Φρίντριχ, ο μεγάλος ψεύτης», με αναφορά στον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Συμμαχία Σάρα Βάγκενκνεχτ (BSW)» στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Διπλές κάλπες, δύο διαφορετικοί κόσμοι – Γιατί όλοι κοιτούν το Βερολίνο και το Μεκλεμβούργο

20/09/2026 - 8:31πμ
Καρέ από τα αποχαρακτηρισμένα ντοκουμέντα (πηγή: US Department of War))
ΚΟΣΜΟΣ

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανοίγει ξανά τους φακέλους των UFO – Οι φωτεινοί «δίσκοι» του 1952 και τα έξι άγνωστα αντικείμενα στη Μέση Ανατολή

19/09/2026 - 11:46μμ
Καπνογόνο κατά των αστυνομικών δυνάμεων, στα επεισόδια που έγιναν στη Χάγη. Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Χάγη: Ναζιστικοί χαιρετισμοί, βία και 24 συλλήψεις – Η ακροδεξιά διαδήλωση κατέληξε σε συγκρούσεις

19/09/2026 - 11:20μμ
Άνδρας παρακολουθεί στη Σαναά τηλεοπτική μετάδοση για τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση Σαουδικής Αραβίας - Χούθι, μετά την ανάληψη ευθύνης από το υεμενίτικο κίνημα για επιθέσεις στο Ριάντ και σε εγκατάσταση της Aramco στο Γιανμπού (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη: «Χτυπήσαμε» Ριάντ και Aramco με πυραύλους και drones

19/09/2026 - 9:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Istiklalden/instagram)

Όταν ο Ερντογάν τραγούδησε παραδοσιακό τραγούδι από τον Πόντο – Η μελωδία από τη Ριζούντα που ακούστηκε στη Σαμψούντα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Το 5Χ5 ο Παναθηναϊκός – Νίκες για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Τραμπ για το Ιράν: «Εξετάζω αν και πότε θα ανατινάξω ολόκληρη τη χώρα» – Σε «φάση λήψης αποφάσεων» ο Αμερικανός πρόεδρος

8 ώρες πριν
(Φωτ.: xanthinews.gr)

Κομοτηνή: Για τις πατρίδες που χάθηκαν και τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν – Ημέρα μνήμης για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στη Σητεία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Μηνύματα 112 σε γύρω περιοχές

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

Κώστας Γιουτίκας: Στηρίζουμε τη διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV