pontosnews.gr
Παρασκευή, 16/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λίστα με 7.028 ονόματα νεκρών έδωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας – Χαμάς και Ιράν συνομιλούν στη Μόσχα – Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με Μ. Αμπάς

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είχαν αμφισβητήσει τον αριθμό των θυμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα – Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, η οποία δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό

26/10/2023 - 10:48μμ
Άνδρας σπεύδει στο νοσοκομείο κρατώντας ένα τραυματισμένο παιδί μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Άνδρας σπεύδει στο νοσοκομείο κρατώντας ένα τραυματισμένο παιδί μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λίστα με τα στοιχεία ταυτότητας των 7.028 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου, έδωσε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μετά τη αμφισβήτηση των απολογισμών από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχαν αμφισβητήσει δημοσίως τις περασμένες ημέρες τους απολογισμούς για νεκρούς και τραυματίες που δίνουν στη δημοσιότητα οι ελεγχόμενες από τη Χαμάς αρχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Απαντώντας στους αμφισβητίες, το υπουργείο Υγείας της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 212 σελίδων, με τα ονόματα των θυμάτων.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως μέχρι στιγμής 7.028 άνθρωποι, εκ των οποίων 2.913 παιδιά και 1.709 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, 18.484 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς διανύει την 20ή ημέρα και είναι ο φονικότερος μετά την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η ισλαμιστική οργάνωση ανέβει στην εξουσία.

Χαμάς και Ιράν συναντώνται στη Ρωσία

Η ρωσική διπλωματία ανακοίνωσε σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα με αντιπροσωπεία της Χαμάς και του Ιράν για πρώτη φορά μετά την έναρξη της σύγκρουσης πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία εκπροσώπων αυτού του παλαιστινιακού κινήματος στη Μόσχα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί.

Ρωσική διπλωματική πηγή δήλωσε στα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Χαμάς επικεντρώθηκε στους ομήρους που κρατούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση, καθώς και στην απομάκρυνση των ξένων πολιτών από τη Γάζα.

Ωστόσο η πηγή αυτή δεν είπε τίποτα για τα θέματα που εξετάστηκαν με τον Ιρανό διπλωμάτη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μόσχα επέμεινε μιλώντας στη Χαμάς για την «άμεση απελευθέρωση των ξένων ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας» και εξέτασε «τα θέματα που σχετίζονται με την απομάκρυνση των Ρώσων και άλλων ξένων πολιτών από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα».

Ο Ιρανός υφυπουργός συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, Οι δύο άνδρες συζήτησαν «την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να διώξει την αντιπροσωπεία της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα, λέγοντας ότι η πρόσκλησή της στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν «λυπηρή».

Η Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και διατηρούσε πάντα σχέσεις μαζί της.

Παρότι η Μόσχα καταδίκασε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου εναντίον Ισραηλινών πολιτών, επιμένει επίσης στην ανάγκη ενός παλαιστινιακού κράτους για να τερματιστεί η σύγκρουση και προειδοποίησε το Ισραήλ για τις συνέπειες μιας τυφλής φονικής επίθεσης.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Αμπάς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη σταθερής ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, ενώ επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε και στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, εξάλλου, την ευκαιρία να υπογραμμίσει εκ νέου τη θέση της Ελλάδας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.

Επανέλαβε, τέλος, ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

15/01/2026 - 11:15μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτήριο όπου ξέσπασε φωτιά μετά από ισχυρή έκρηξη (φωτ.: EPA/JEROEN JUMELET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Ουτρέχτης

15/01/2026 - 7:30μμ
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας, σε εκδήλωση στο Βασιλικό Θέατρο της Ισπανίας, το 2017 (φωτ.: EPA/Javier Lopez)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη στη Μαδρίτη

15/01/2026 - 6:37μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία

15/01/2026 - 12:51μμ
Ιρανοί φοιτητές κρατούν πανό στη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Στο κεντρικό πανό απεικονίζεται η απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ τον Ιούλιο του 2024 με τη φράση «Το βέλος δεν αστοχεί πάντα» (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική επίθεση στο Ιράν – «Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις διαδηλωτών δεν έγιναν»

15/01/2026 - 9:37πμ
Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής διακυβέρνησης

14/01/2026 - 8:52μμ
Η σάλα στο εστιατόριο Fanático στη Μαδρίτη (φωτ.: GLH Singular)
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο νέα τραγωδία: Φωτιά από πυροτεχνήματα σε εστιατόριο της Μαδρίτης

14/01/2026 - 8:27μμ
Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)
ΚΟΣΜΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

14/01/2026 - 7:16μμ
Διαδήλωση στο Νουούκ με σύνθημα «Η Γροιλανδία ανήκει στον γροιλανδικό λαό» 
(φωτ.: EPA / Christian Klindt Soelbeck)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη αναζητά «φόρμουλα» για τη Γροιλανδία: Φόβοι για ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

14/01/2026 - 5:37μμ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί νέο δάνειο στην Ουκρανία, για τη διετία 2026-2027 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

14/01/2026 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου

37 λεπτά πριν
Ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς (φωτ.: opap.gr)

Ο Δημήτρης Μακαλιάς σκίζει το σενάριο και μετατρέπει το GAME TIME σε stand-up show

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: gastronomos.gr / Θεοδόσης Γεωργιάδης. Food styling: Σταυρούλα Φουτσά)

Λαχανιά θρακιώτικη – Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της 24χρονης στην Τούμπα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/helpsg-399520/)

ΔΥΠΑ: 10.000 νέες θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες – Δίνεται έμφαση στη μητρότητα

2 ώρες πριν
Εξωτερική άποψη του Φόρεϊν Όφις στη Βρετανία (πηγή: nationalarchives.gov.uk/doc/open-government-licence/version/2/)

Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία από το Φόρεϊν Όφις για την Κύπρο και τουλάχιστον ακόμα 17 χώρες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign