pontosnews.gr
Δευτέρα, 1/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λίστα με 7.028 ονόματα νεκρών έδωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας – Χαμάς και Ιράν συνομιλούν στη Μόσχα – Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη με Μ. Αμπάς

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είχαν αμφισβητήσει τον αριθμό των θυμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα – Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, η οποία δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό

26/10/2023 - 10:48μμ
Άνδρας σπεύδει στο νοσοκομείο κρατώντας ένα τραυματισμένο παιδί μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Άνδρας σπεύδει στο νοσοκομείο κρατώντας ένα τραυματισμένο παιδί μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Λίστα με τα στοιχεία ταυτότητας των 7.028 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου, έδωσε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, μετά τη αμφισβήτηση των απολογισμών από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχαν αμφισβητήσει δημοσίως τις περασμένες ημέρες τους απολογισμούς για νεκρούς και τραυματίες που δίνουν στη δημοσιότητα οι ελεγχόμενες από τη Χαμάς αρχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Απαντώντας στους αμφισβητίες, το υπουργείο Υγείας της Γάζας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 212 σελίδων, με τα ονόματα των θυμάτων.

Νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως μέχρι στιγμής 7.028 άνθρωποι, εκ των οποίων 2.913 παιδιά και 1.709 γυναίκες, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, 18.484 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς διανύει την 20ή ημέρα και είναι ο φονικότερος μετά την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τον παλαιστινιακό θύλακα το 2005, δύο χρόνια προτού η ισλαμιστική οργάνωση ανέβει στην εξουσία.

Χαμάς και Ιράν συναντώνται στη Ρωσία

Η ρωσική διπλωματία ανακοίνωσε σήμερα συνομιλίες στη Μόσχα με αντιπροσωπεία της Χαμάς και του Ιράν για πρώτη φορά μετά την έναρξη της σύγκρουσης πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία εκπροσώπων αυτού του παλαιστινιακού κινήματος στη Μόσχα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί.

Ρωσική διπλωματική πηγή δήλωσε στα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Χαμάς επικεντρώθηκε στους ομήρους που κρατούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση, καθώς και στην απομάκρυνση των ξένων πολιτών από τη Γάζα.

Ωστόσο η πηγή αυτή δεν είπε τίποτα για τα θέματα που εξετάστηκαν με τον Ιρανό διπλωμάτη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μόσχα επέμεινε μιλώντας στη Χαμάς για την «άμεση απελευθέρωση των ξένων ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας» και εξέτασε «τα θέματα που σχετίζονται με την απομάκρυνση των Ρώσων και άλλων ξένων πολιτών από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα».

Ο Ιρανός υφυπουργός συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, Οι δύο άνδρες συζήτησαν «την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να διώξει την αντιπροσωπεία της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα, λέγοντας ότι η πρόσκλησή της στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν «λυπηρή».

Η Ρωσία, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και διατηρούσε πάντα σχέσεις μαζί της.

Παρότι η Μόσχα καταδίκασε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου εναντίον Ισραηλινών πολιτών, επιμένει επίσης στην ανάγκη ενός παλαιστινιακού κράτους για να τερματιστεί η σύγκρουση και προειδοποίησε το Ισραήλ για τις συνέπειες μιας τυφλής φονικής επίθεσης.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Αμπάς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη σταθερής ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, ενώ επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε και στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε, εξάλλου, την ευκαιρία να υπογραμμίσει εκ νέου τη θέση της Ελλάδας ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.

Επανέλαβε, τέλος, ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενώ κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Christophe Ena/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Η Ουκρανία είναι η μόνη αρμόδια να συζητήσει για τα εδαφικά ζητήματα» – «Πρόοδος» στη Φλόριντα, αύριο η συνάντηση Γουίτκοφ-Πούτιν

1/12/2025 - 8:00μμ
Βουλευτικές εκλογές στο Κιργιστάν, 29 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Igor Kovalenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές υπό σκιά στο Κιργιστάν: Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα

1/12/2025 - 3:10μμ
(Φωτ.: EPA/John G. Mabanglo)
ΚΟΣΜΟΣ

Αιματοκύλισμα σε παιδικό πάρτι στην Καλιφόρνια

1/12/2025 - 1:08μμ
Μακρόν-Ζελένσκι στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA / Nicolas Tucat / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο Παρίσι ο Ζελένσκι για κρίσιμες συνομιλίες – Οι πιέσεις στο Κίεβο και η αισιοδοξία Τραμπ

1/12/2025 - 11:52πμ
(Φωτ.: EPA/Chamila Karunarathne)
ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφικές πλημμύρες σαρώνουν την Ασία – Πάνω από 1.000 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι

1/12/2025 - 9:59πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Martial Trezzini)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ουκρανία: Ο Ρούμπιο δηλώνει ότι οι συζητήσεις στη Φλόριντα ήταν παραγωγικές, αλλά «μένει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει»

30/11/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EPA / Andreaw Solaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Λέων ΙΔ’: Ένα παλαιστινιακό κράτος είναι η μοναδική λύση στη σύγκρουση με το Ισραήλ

30/11/2025 - 7:15μμ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια συνεδρίασης στην Κνεσέτ, την ισραηλινή βουλή (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητά χάρη στη δίκη για διαφθορά επειδή οι καταθέσεις τον εμποδίζουν να κυβερνά

30/11/2025 - 4:58μμ
Στελέχη του υπουργείου Υγείας της Γάζας ετοιμάζονται να θάψουν τις σορούς Παλαιστίνιων μαχητών που τους παρέδωσε ο Ερυθρός Σταυρός από το Ισραήλ (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου

30/11/2025 - 12:20πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Καθοριστικές συνομιλίες στη Φλόριντα για το ουκρανικό

29/11/2025 - 9:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικογενειακή φωτογραφία στο πλαίσιο του επιμορφωτικού ταξιδιού των εκπαιδευτικών στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο (φωτ.: Αρχείο Μωυσή Τσιρίδη)

Από τη Θεσσαλονίκη σε όλη τη χώρα: Το δίκτυο που φέρνει τον ποντιακό πολιτισμό και την ιστορία στις τάξεις

26 λεπτά πριν
Τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό, στο μπλόκο της Νίκαιας (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων – Πάνω από 1.500 τρακτέρ στο μπλόκο της Καρδίτσας, στόχος τα 1.000 στη Νίκαια

1 ώρα πριν
Από αριστερά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενώ κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Christophe Ena/POOL)

Μακρόν: «Η Ουκρανία είναι η μόνη αρμόδια να συζητήσει για τα εδαφικά ζητήματα» – «Πρόοδος» στη Φλόριντα, αύριο η συνάντηση Γουίτκοφ-Πούτιν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μορφωτικός-Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου)

Στα ύψη το ποντιακό κέφι με τον Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Δίκη για το Predator: «Οι έλεγχοι άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ήταν τυπικοί»

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Εξελέγησαν 51 πρόεδροι – Ποιοι ψηφίζουν ακόμη και ποιοι ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign