pontosnews.gr
Δευτέρα, 26/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Καταδικάζουμε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην περίπτωση του Αρτσάχ

Σιωπούν όλοι, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής πολιτείας, τονίζει η ΠΟΕ

10/10/2023 - 10:02μμ
Εικόνα από τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη  Λωρίδα της Γάζας προς την ισραηλινή πόλη Άσκελον και αναχαιτίστηκαν από τον ισραηλινό «Σιδηρούν Θόλο» (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)

Εικόνα από τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την ισραηλινή πόλη Άσκελον και αναχαιτίστηκαν από τον ισραηλινό «Σιδηρούν Θόλο» (φωτ.: EPA/ ATEF SAFADI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Θέση για τα όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα στη Μέση Ανατολή παίρνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), καταδικάζοντας ωστόσο παράλληλα τη στάση της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας που ενώ αντιδρούν για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ σιωπούν για τα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα Γενοκτονία σε βάρος του αρμενικού λαού.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ καταδικάζει ξεκάθαρα την επίθεση στο Ισραήλ υπογραμμίζοντας πως δεν στηρίζει τη βία και τον πόλεμο αλλά το δικαίωμα κάθε λαού να ζει ανεξάρτητος και να ορίζει τη μοίρα του.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει, ουδείς μιλάει ή κάνει κάτι για να βοηθήσει τους χιλιάδες Αρμένιους που υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη στο Αρτσάχ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ

«Για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες πολεμικής ανάφλεξης στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η αιφνιδιαστική επίθεση ένοπλων ομάδων της Χαμάς στη μεθόριο με το Ισραήλ, προκαλώντας εκατόμβη θυμάτων κυρίως ανάμεσα στους αμάχους, σηματοδότησε ένα ντόμινο αντιποίνων και την πιθανότητα γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή. Ήδη ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι τεράστιος και γιγαντώνεται κάθε ώρα.

»Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, πιστή στις καταστατικές της διακηρύξεις και αρχές, καταδικάζει απερίφραστα κάθε στρατιωτική εισβολή εναντίον ανεξάρτητου κράτους που νομοτελειακά οδηγεί σε περαιτέρω πολεμική ανάφλεξη. Δεν στηρίζουμε τη βία και τον πόλεμο, υποστηρίζουμε με πάθος τη ζωή, την ελευθερία και το δικαίωμα κάθε λαού να ζει ανεξάρτητος και ισότιμα με τους υπόλοιπους, για να ορίζει ο ίδιος τη μοίρα του.

»Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε αρνητικά τη διπροσωπία, ίσως ακόμη και την υποκρισία της διεθνούς κοινότητας συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής πολιτείας, που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ανάλογες περιπτώσεις. Για την υπόθεση της Ουκρανίας και τώρα του Ισραήλ, ο διεθνής παράγοντας ξεσηκώθηκε και ξεσπάθωσε διαμαρτυρόμενος με κάθε ευκαιρία και σε κάθε τόνο, ενίσχυσε και ενισχύει τις πληττόμενες χώρες με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που υπερκαλύπτει τον ετήσιο προϋπολογισμό μιας ευρωπαϊκής χώρας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση μας ενέταξε «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» αφοπλίζοντας ταυτόχρονα τα ακριτικά μας νησιά προς ενίσχυση των Ουκρανών.

»Την ίδια ώρα ο πολύπαθος Αρμενικός λαός βιώνει μια σύγχρονη γενοκτονία από τους τουρκικής καταγωγής Αζέρους. Η περιοχή του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), ιστορική κοιτίδα καταγωγής του αρμενικού έθνους, για δεύτερη φορά στην ίδια χρονιά δέχτηκε απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν με την στήριξη και την υλικοτεχνική βοήθεια της Τουρκίας. Την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, 120.000 Αρμένιοι με τις οικογένειες τους και τα ελάχιστα υπάρχοντα που μπορούν να μεταφέρουν, οδεύουν σιωπηλά τον δρόμο της προσφυγιάς, αφού είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη μέχρι τέλους Οκτωβρίου.

»Πού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα υψηλά ιδεώδη και τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες, πού είναι ο αμερικάνικος παράγοντας με τις δημοκρατικές αρχές και αξίες, πού είναι η Ελλάδα μήτρα του πολιτισμού και του πνεύματος; Κανένας δεν μιλάει για το δράμα αυτών των ανθρώπων. Κανένας δεν προσφέρει την ελάχιστη ανθρωπιστική βοήθεια να στηρίξει τους εν δυνάμει πρόσφυγες του Αρτσάχ. Κανένας δεν μαθαίνει τίποτα, καθώς τα ΜΜΕ και στην Ελλάδα, συντονισμένα στο ίδιο μήκος κύματος με ενιαία καθοδήγηση, φαίνεται να αγνοούν το όλο θέμα γι’ αυτό και τηρούν σιγή ιχθύος.

»Τελικά, ο μόνος υπεύθυνος πρέπει να είναι ο αρμένικος λαός, καθώς στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του, δεν βρέθηκε “στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας γιόρτασε 40 χρόνια διατήρησης της ποντιακής κληρονομιάς

26/10/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Η αλληλεγγύη συνεχίστηκε με την 57η εθελοντική αιμοδοσία

26/10/2026 - 10:35πμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Έφυγε από τη ζωή η Συμέλα Τουμανίδου-Πατσινακίδου, επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας – Το συλλυπητήριο μήνυμα της ΠΟΕ

25/10/2026 - 11:58μμ
(Φωτ.: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Η ιστορική συνάντηση του Πόντου και της Κρήτης στο Ρέθυμνο – Συγκίνηση στην πρώτη υποδοχή της ιερής εικόνας

25/10/2026 - 10:12μμ
(Φωτ.: Γραφείο Μάξιμου Χαρακόπουλου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Φιλιππούπολη Λάρισας: Οι απόγονοι των προσφύγων κρατούν ζωντανή τη μνήμη της Ανατολικής Ρωμυλίας

25/10/2026 - 2:38μμ
Ο φοιτητής Λεβόν Ναβασαρντιάν παραλαμβάνει το βραβείο του (φωτ.: facebook.com/ArmenianBlueCrossGreece)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αρμενικός Κυανός Σταυρός: Απονομή του βραβείου «Τακουχή Πασαγιάν» στην Κοκκινιά

25/10/2026 - 1:39μμ
(Φωτ.: goodnet.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Συγκίνηση και δέος κατά την υποδοχή της στο Ρέθυμνο – «Μας ενώνει η πίστη και η εθνική μνήμη»

24/10/2026 - 10:14μμ
(Φωτ.: Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου)
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Έφτασε στην Κρήτη η θαυματουργή εικόνα – Το απόγευμα του Σαββάτου η επίσημη υποδοχή

24/10/2026 - 3:17μμ
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στουτγάρδη: «Ποντιακή Εστία» και Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται-Κομνηνοί» τιμούν από κοινού την πολιτιστική κληρονομιά του Πόντου

24/10/2026 - 2:50μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Ροδάφ’νον»: Το αριστούργημα του Κώστα Διαμαντίδη με τον Τάκη Βαμβακίδη, και πάλι επί σκηνής για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

24/10/2026 - 1:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»/Facebook)

«Μουχαπέτ’ και τραωδίας»: Ποντιακό αντάμωμα από τον «Αλέξανδρο Υψηλάντη» Ηλιούπολης με μουσική και αγαπημένους καλλιτέχνες

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras/Facebook)

Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας γιόρτασε 40 χρόνια διατήρησης της ποντιακής κληρονομιάς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Hellenic Community of Western Australia Inc./Facebook)

Αυστραλία: 22 χρόνια εξετάσεων ελληνομάθειας – Βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες του 2026

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων – Ποιες περιοχές θα πλήξουν οι καταιγίδες έως τις 28 Οκτωβρίου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης/Facebook)

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: Διαδικτυακή διάλεξη για την Αντίσταση και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/ISAAC FONTANA)

Βραζιλία: Ο Λούλα επανεκλέγεται για τέταρτη θητεία – Ο Μπολσονάρου αμφισβητεί το αποτέλεσμα

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV