pontosnews.gr
Σάββατο, 21/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κυρ. Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα οι εκκενώσεις, θα διεκδικήσω τη μέγιστη στήριξη από την ΕΕ» – Στους 586 οι απεγκλωβισμένοι

Λόχος της ΕΜΑΚ με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης κινείται στις πληγείσες περιοχές

8/09/2023 - 5:05μμ
Σωστικά συνεργεία απομακρύνουν πολίτες από το χωριό Παλαμάς στην περιοχή της Καρδίτσας (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Σωστικά συνεργεία απομακρύνουν πολίτες από το χωριό Παλαμάς στην περιοχή της Καρδίτσας (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Πρωτοφανής θεομηνία, τριπλάσια από αυτή του “Ιανού”», χαρακτήρισε την κακοκαιρία «Daniel» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις συνεδριάσεις του Συντονιστικού που είχε στην Καρδίτσα και τη Λάρισα με δημάρχους των περιοχών που πλημμύρισαν.

Υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι οι εκκενώσεις, ενώ παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. «Ήδη επιχειρούν 15 ελικόπτερα και τα μέσα διαρκώς θα ενισχύονται. Έχουμε ακόμα προβλήματα« πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η καταγραφή των ζημιών θα αρχίσει άμεσα. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι όσοι επλήγησαν θα ξανά αρχίσουν τη ζωή τους με τη βοήθεια του κράτους. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσεις των νοικοκυριών».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες «για να διεκδικήσω από την ΕΕ την μέγιστη δυνατή στήριξη, με επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν».

«Δεν θα υπάρχει -να το τονίσω αυτό- ζήτημα πόρων. Υπάρχει ζήτημα γρήγορης υλοποίησης των έργων», κατέληξε.

Οι δήμαρχοι της Καρδίτσας στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για πρωτοφανές φαινόμενο και έθεσαν τις προτεραιότητες κάθε δήμου, με έμφαση στους απεγκλωβισμούς πολιτών, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών, στην τροφοδοσία των πολιτών, στην περίθαλψη όσων έχουν μείνει χωρίς σπίτια, στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης και στη συνέχεια στην καταγραφή των ζημιών και στην ανάγκη να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις, να αποκατασταθούν οι υποδομές.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός πέταξε πάνω από τις πληγείσες και προσγειώθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας όπου μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της πυροσβεστικής και του στρατού, τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 586 πολίτες

Τους 586 έφτασαν οι πολίτες που έχουν μέχρι στιγμής απεγκλωβιστεί με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων από τις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 378 άτομα μεταξύ των οποίων ένας λόχος 70 ατόμων της Ζ΄ ΜΑΚ με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης και υλικά αναρρίχησης, 42 άτομα προσωπικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζικού, ένας λόχος Εκτάκτων Αναγκών του σχεδίου «Ξενοκράτης» με 71 άτομα και 36 άτομα επιπλέον των προβλεπομένων στο Σχέδιο «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης όπου απαιτηθεί καθώς και 68 άτομα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας και στην Αγία Κυριακή Τρικάλων, 19 άτομα της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στον Παλαμά Καρδίτσας αλλά και 16 άτομα από το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Επίσης, ένας λόχος της Ζ΄ ΜΑΚ με 70 άτομα με κατάλληλο εξοπλισμό διάσωσης, υλικά αναρρίχησης και καταδύσεων, πλωτά μέσα και ειδικά οχήματα κινείται προς τις πληγείσες περιοχές.

Ακόμη έχουν διατεθεί:

  • 24 ερπυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ).
  • 13 ειδικά οχήματα Hummer.
  • 46 οχήματα γενικής χρήσης.
  • 3 λεωφορεία.
  • 2 Mini Bus.
  • 1 ασθενοφόρο.
  • 14 μηχανήματα Μηχανικού.
  • 4 Επικαθήμενα Οχήματα.
  • 12 Αρματοφορείς.
  • 52 λέμβοι.
  • 6 οχήματα μεταφοράς ζευγμάτων γεφυρών και 6 λέμβοι τύπου LCB.

Έχει υλοποιηθεί η τοποθέτηση γέφυρας Bailey στα Καλά Νερά Βόλου και η διεξαγωγή αναγνωρίσεων για ετοιμότητα τοποθέτησης στα Στουρναραίικα Τρικάλων και στο Μουζάκι Καρδίτσας από κλιμάκια της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ.

Μια φρεγάτα βρίσκεται στον Παγασητικό Κόλπο, ένα αρματαγωγό εν πλω προς την περιοχή του Παγασητικού, ενώ επιχειρούν 5 ελικόπτερα Έρευνας – Διάσωσης και 2 ελικόπτερα CH-47D CHINOΟΚ.

Έχουν διατεθεί 400 κουβέρτες για τους Σοφάδες Καρδίτσας, 400 κουβέρτες για την Ιτέα Καρδίτσας, 170 ράντζα εκστρατείας αλλά και χώροι φιλοξενίας των πληγέντων.

Επιπλέον, βρίσκονται σε ετοιμότητα τρία ελικόπτερα, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού για φιλοξενία των απεγκλωβισμένων, 62 λεωφορεία, 15 μικρολεωφορεία, 19 μηχανήματα Μηχανικού, 121 οχήματα γενικής χρήσης, γέφυρες Bailey προς τοποθέτηση, όπου απαιτηθεί, 932 άτομα του Σχεδίου «Ξενοκράτης» στις περιοχές ευθύνης της ΑΣΔΥΣ και της 1ης Στρατιάς, 60 άτομα «Δευκαλίων», 181 άτομα της Δύναμης Συνδρομής Εκτάκτων Αναγκών (ΔΥΣΕΑ) αλλά και κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας πλημμυροπαθών πολιτών εντός των Στρατοπέδων της ευρύτερης πληγείσας περιοχής.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι

21/02/2026 - 8:07πμ
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον κρατούμενο αρχιφύλακα στον εισαγγελέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άρης Μαρτάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Δομοκού: Προσωρινά κρατούμενοι ο δολοφόνος του κρατούμενου και ο αρχιφύλακας-συνεργός του

20/02/2026 - 10:10μμ
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας «Βιολάντα» Κώστα Τζιωρτζιώτη. Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη «Βιολάντα»: Προσφυγή για αποφυλάκιση του ιδιοκτήτη και νέα στοιχεία για παραλείψεις ασφάλειας

20/02/2026 - 8:56μμ
Ο Βούλγαρος βαρυποινίτης που κατηγορείται για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού, οδηγείται στα δικαστήρια Λαμίας, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στις Φυλακές Δομοκού: Τι υποστηρίζει ο 38χρονος Βούλγαρος βαρυποινίτης

20/02/2026 - 7:00μμ
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου – Δέχτηκε πάνω από 30 χτυπήματα

20/02/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: Δήμος Νισύρου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νίσυρος: Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος

20/02/2026 - 5:25μμ
Με τις τιμές που της αρμόζουν κηδεύτηκε σήμερα η η βυζαντινολόγος και πρύτανης Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ  (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Το ύστατο χαίρε στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μια σπουδαία Ελληνίδα της παγκόσμιας διανόησης

20/02/2026 - 3:30μμ
Φωτογραφίες θυμάτων και στεφάνια στη μνήμη τους στο σημείο της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ακυρώθηκαν οι τρεις εκταφές θυμάτων – Εξώδικα από τις οικογένειες Μπέζα και Ψαρόπουλου

20/02/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train: Ενισχύονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο-Πάτρα-Κιάτο και στον προαστιακό Πάτρας λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

20/02/2026 - 1:30μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες

20/02/2026 - 12:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/TemeteronAmmochostou)

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμμοχώστου «Τεμέτερον» κάνει εκστρατεία αλληλεγγύης για τον Βλαδίμηρο

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι

43 λεπτά πριν
Γάλλοι αστυνομικοί στο Παρίσι (φωτ. αρχείου: . EPA/Mohammed Badra)

Γαλλία: Χειροπέδες σε δύο 16χρονους που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση – Ο ένας δήλωσε «γοητευμένος» από τον τζιχαντισμό

9 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομο ένα μεγάλο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στα εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/Shawn Thew)

Ντ. Τραμπ: Επιβάλλει δασμούς 10% σε όλες τις χώρες, μετά τη «βαθύτατα απογοητευτική» απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Μουσικοχορευτική & Πνευματική Εστία «Ο Καύκασος»)

Ο «Καύκασος» του Αιγάλεω οργανώνει ποντιακή βραδιά νεολαίας

10 ώρες πριν
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον κρατούμενο αρχιφύλακα στον εισαγγελέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άρης Μαρτάκος)

Φυλακές Δομοκού: Προσωρινά κρατούμενοι ο δολοφόνος του κρατούμενου και ο αρχιφύλακας-συνεργός του

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign