pontosnews.gr
Παρασκευή, 2/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γαλλία: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 17χρονου, ενώ οι ταραχές δεν έχουν τελειωμό

Πιθανή η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα – Χθες συνελήφθησαν 1.300 άτομα, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι κάτω των 18 ετών

1/07/2023 - 9:31μμ
Πυροσβέστης προσπαθεί να κατασβέσει πυρκαγιά σε φλεγόμενο λεωφορείο στη Ναντέρ (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)

Πυροσβέστης προσπαθεί να κατασβέσει πυρκαγιά σε φλεγόμενο λεωφορείο στη Ναντέρ (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία του 17χρονου Ναχέλ στη Γαλλία, η οποία διανύει την πέμπτη ημέρα ταραχών, μετά το θάνατο του εφήβου από αστυνομικά πυρά την περασμένη Τρίτη.

Η οικογένεια ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να μείνουν μακριά από τη νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ την ίδια στιγμή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γερμανία λόγω των ταραχών.

Στο παρακάτω βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο twitter, φαίνεται ο Ναχέλ με τους φίλους του, λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του.

The riots in France started after a French policeman shot 17-year-old Nahel to death while he was trying to escape in a car.

A video has been released showing Nahel with his friends just days before his death. #FranceRiotspic.twitter.com/rYQva8p72J

— FRANCE RIOTS UPDATE (@FranceRiots) July 1, 2023

Η λειτουργία για τον αποχαιρετισμό του εφήβου, ο οποίος σκοτώθηκε στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με ανοιχτό φέρετρο για τους συγγενείς και τους φίλους.

Αργότερα, στην είσοδο ενός νεκροταφείου σε έναν ήσυχο λόφο της Ναντέρ με το κεντρικό Παρίσι στο βάθος, δεκάδες άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα στέκονταν κατά μήκος του δρόμου, περιμένοντας να φτάσει η σορός του εφήβου. Πολλοί από τους πενθούντες προέρχονταν από τη μουσουλμανική κοινότητα.

Ο νεαρός ετάφη στο νεκροταφείο Μοντ Βαλεριέν μετά την προσευχή στο τέμενος Ιμπν Μπαμπίς.

Στο παρακάτω βίντεο, που έχει στη διάθεσή του το BBC, φαίνεται η στιγμή του μοιραίου τροχονομικού ελέγχου, που στοίχισε τη ζωή στον 17χρονο.

Πάνω από 1.300 συλλήψεις σε μια νύχτα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 1.300 άτομα συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη Γαλλία σε μια τέταρτη νύχτα ταραχών κατά την σημειώθηκαν εκτεταμένοι βανδαλισμοί και λεηλασίες.

Συνολικά 1.311 άτομα συνελήφθησαν την νύχτα της Παρασκευής στη Γαλλία, την τέταρτη διαδοχική κατά την οποία σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Δικαιοσύνης Ερίκ Ντουπόντ Μορετί, περίπου το ένα τρίτο των συλληφθέντων είναι κάτω των 18 ετών.

Ισχυρές δυνάμεις, τουλάχιστον 45.000 αστυνομικοί, κατάφεραν να περιορίσουν τα επεισόδια αυτή την τέταρτη νύκτα ταραχών. Όμως «79 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν», περίπου 1.350 οχήματα πυρπολήθηκαν, 234 κτίρια πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές και περίπου 2.560 πυρκαγιές σημειώθηκαν σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα οξυμένη, με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν να στέλνει εκεί ενισχύσεις. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει στις 02:00 (τοπική ώρα) ήδη 88 συλλήψεις.

Υπήρξαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 266 κτίρια, καθώς και σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Το υπουργείο σημείωσε ότι έγιναν 31 επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, 16 επιθέσεις σε δημοτικά αστυνομικά τμήματα και 11 σε στρατώνες χωροφυλακής.

France might be on fire but at least it’s diverse now…… #emeutes#Parintins2023NaACritica#parisriots#FranceRiots#FranceHasFallen#Marseille pic.twitter.com/L4b0gxEpyT

— Richard (@ricwe123) July 1, 2023

Ο υπουργός Οικονομίας έκανε απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν από την βία των τελευταίων τεσσάρων ημερών. Σύμφωνα με την καταμέτρησή του, ζημιές υπέστησαν 200 εμπορικά κέντρα, 200 μεγάλα καταστήματα λιανικής, 250 καπνοπωλεία, 250 υποκαταστήματα τραπεζών. Επίσης, φθορές προκλήθηκαν σε καταστήματα επώνυμης ένδυσης, αθλητισμού και fast food.

Νεαροί κουκουλοφόροι

Στη Λιόν και τη Γκρενόμπλ συγκρούσεις σημειώθηκαν με ομάδες νεαρών, πολλοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, και πετούσαν αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας η οποία απάντησε με δακρυγόνα.

Αρκετές πόλεις επέβαλαν νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, η περιοχή του Παρισιού θα σταματήσει όλα τα λεωφορεία και τα τραμ μετά τις 21:00 (τοπική ώρα) για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ενώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μέτρο αυτό «θα ανανεώνεται κάθε απόγευμα μέχρι νεοτέρας».

Οι δημόσιες συγκοινωνίες επίσης θα διακοπούν μετά τις 19:00 στη Μασσαλία και τις 20:00 στη Λυών.

Διαδηλωτές κρατούν καπνογόνα στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Παρίσι για το θάνατο του 17χρονου (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινώσει την ανάπτυξη «επιπλέον ειδικών μονάδων» της αστυνομίας και της χωροφυλακής. Ελαφρά τεθωρακισμένα της χωροφυλακής χρησιμοποιήθηκαν και στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Για το βράδυ του Σαββάτου, ο δήμαρχος της Λυών ζήτησε επιπλέον αστυνομικές ενισχύσεις, οι αρχές στη Μασσαλία ακύρωσαν το φεστιβάλ Pride της πόλης, ενώ ο αρχηγός της γαλλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Kylian Mbappé, ζήτησε η βία να δώσει τη θέση του στο πένθος, το διάλογο και τη συμφιλίωση.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τις οικογένειες να επιδείξουν υπευθυνότητα, υπογραμμίζοντας ότι το ένα τρίτο των συλληφθέντων τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή «ήταν νέοι, μερικές φορές πολύ μικρής ηλικίας».

Ο Μακρόν κατηγόρησε επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υποδαυλίζουν τη βία και δήλωσε ότι αναμένει να επιδείξουν «αίσθημα ευθύνης», αναφερόμενος κυρίως στο Snapchat και το TikTok μέσω των οποίων οργανώνονται «βίαιες συγκεντρώσεις» και τα οποία προκαλούν «ένα είδος μιμητισμού της βίας».

Το ζήτημα της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης τίθεται από μέρος του πολιτικού κόσμου της Γαλλίας, με τον Νταρμανέν να δηλώνει στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του TF1: «Δεν αποκλείουμε τίποτα, θα δούμε τι θα επιλέξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επιτρέπει στις αρχές να επιβάλλουν ειδικά μέτρα όπως απαγόρευση κυκλοφορίας, επιβλήθηκε τον Νοέμβριο του 2005 έπειτα από δέκα ημέρες ταραχών μετά τον θάνατο δύο εφήβων που υπέστησαν ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά τους να κρυφτούν από την αστυνομία.

Αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος που αστυνομικός στη Γαλλία σκοτώνει πολίτη στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου, αριθμός μειωμένος σε σχέση με το ρεκόρ των 13 αντίστοιχων περιστατικών πέρυσι, δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας.

Το 2021 καταγράφηκαν τρία τέτοια περιστατικά και άλλα δύο το 2020, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, ο οποίος δείχνει ότι η πλειονότητα των θυμάτων από το 2017 και μετά είναι είτε μαύροι είτε αραβικής καταγωγής.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai – Ο Τραμπ προειδοποιεί σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν: «Θα δεχτούν πολύ σκληρό πλήγμα»

2/10/2026 - 12:22πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Σε νοσοκομείο μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της – Τι αποφάσισε ο κυβερνήτης του Τενεσί

1/10/2026 - 9:49μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για την πτήση του τρόμου της flydubai: «Ο συγκυβερνήτης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ισλαμιστικά και επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος»

1/10/2026 - 7:08μμ
Φωτογραφία του Σμιτ Ματσάρ που ανάρτησε στο x.com το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών
ΚΟΣΜΟΣ

FlyDubai: Ποιος είναι ο Σμιτ Ματσάρ, ο πιλότος που απέτρεψε τη «νέα 11η Σεπτεμβρίου» και έσωσε 170 ζωές

1/10/2026 - 4:45μμ
Η Κρίστα Πάικ σε αστυνομική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Η θανατοποινίτισσα που επέζησε μετά από δύο θανατηφόρες ενέσεις

1/10/2026 - 3:50μμ
(Φωτ.: EPA / Pawel Supernak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο αντιπολιτευόμενος Κασπάροφ προειδοποιήθηκε ότι κινδυνεύει η ζωή του

1/10/2026 - 10:27πμ
Περαστικοί έξω από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Αμπούτζα της Νιγηρίας, στις 29 Απριλίου 2025 (φωτ. αρχείου: EPA / Afolabi Sotunde)
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Η ανύπαρκτη υπηρεσία που απέκτησε διευθυντή, γραφεία και… προϋπολογισμό

30/09/2026 - 10:59μμ
Επιβάτες της πτήσης FZ 1073 στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μετά την περιπέτεια που έζησαν στον αέρα. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai: Το Ισραήλ μιλά για τρομοκρατική απόπειρα – Τι καταγγέλλει ο Νετανιάχου

30/09/2026 - 10:37μμ
Η βρετανική σημαία αφαιρείται από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την ολοκλήρωση του Brexit, 31 Ιανουαρίου 2020 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: «Καλώς ήρθατε πίσω» από τον Μακρόν – Ο Μπέρναμ συζητά επιστροφή στην ΕΕ

30/09/2026 - 10:13μμ
Το αεροσκάφος της Flydubai μετά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai: Στο Τελ Αβίβ οι επιβάτες μετά το θρίλερ – Βουτιά 17.000 ποδιών σε ένα λεπτό

30/09/2026 - 7:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Flydubai – Ο Τραμπ προειδοποιεί σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν: «Θα δεχτούν πολύ σκληρό πλήγμα»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Nations League: Ισόπαλη η Εθνική με την Ολλανδία στην Τούμπα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ο Καρ «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό στο φινάλε για τη Βίρτους

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

«Αέναο Πυρ»: Στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα για τη χαμένη γνώση της Αλεξάνδρειας

3 ώρες πριν
Γυναίκα εξετάζει καταλόγους με ονόματα ανθρώπων που αναζητούσαν οι συγγενείς τους, στα παλιά βασιλικά ανάκτορα της Αθήνας, όπου στεγάζονταν γραφεία της Near East Relief (φωτ.: Near East Relief Historical Society)

Αθήνα, 1922: Το γραφείο που αναζητούσε τους ανθρώπους του ξεριζωμού

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Κωνσταντινούπολη: Η μετανάστευση γίνεται τέχνη στο DEPO – Ελληνίδα εικαστικός αφηγείται με τα έργα της την ιστορία των παππούδων της, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV