pontosnews.gr
Πέμπτη, 12/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Ανεβαίνει η στάθμη του νερού από το κατεστραμμένο φράγμα – 150 τόνοι λαδιού μηχανής χύθηκαν στον ποταμό Δνείπερο

Έχουν πλημμυρίσει 24 οικισμοί, ενώ το ουκρανικό ΥΠΕΣ υποστηρίζει ότι η Ρωσία βομβαρδίζει την περιοχή

6/06/2023 - 6:15μμ
Δορυφορική εικόνα, η οποία έχει επιβεβαιωθεί για την εγκυρότητά της από το BBC, δείχνei το μέγεθος της ζημιάς στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα (φωτ.: Planet Lab PBC)

Δορυφορική εικόνα, η οποία έχει επιβεβαιωθεί για την εγκυρότητά της από το BBC, δείχνei το μέγεθος της ζημιάς στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα (φωτ.: Planet Lab PBC)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για βομβαρδισμό της νότιας περιοχής της Χερσώνας κατηγόρησε νωρίτερα τη Ρωσία το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, τη στιγμή που στο σημείο εκκενώνονται οικισμοί και απομακρύνονται κάτοικοι μετά την καταστροφή του φράγματος της Νόβα Καχόβκα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο δήλωσε ότι δύο αστυνομικοί που εργάζονταν στην περιοχή τραυματίστηκαν, ενώ «περίπου 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και 24 οικισμοί είχαν πλημμυρίσει από τα νερά του φράγματος», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.

Εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για τους κινδύνους που ενέχουν οι νάρκες, αλλά και τα ορυχεία που εκτίθενται από την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ζαπορίζια Γιεβγκένι Μπαλίτσκι, ο οποίος έχει τοποθετηθεί από τη Ρωσία, δήλωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι της πόλης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την έκρηξη του φράγματος και συμπλήρωσε ότι το δωμάτιο του στροβίλου στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο είναι τώρα «κάτω από το νερό».

Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως «150 τόνοι λαδιού μηχανής» έπεσαν σήμερα στον ποταμό Δνείπερο μετά το ρήγμα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Καχόβκα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο για το περιβάλλον.

Σε ανακοίνωση, η ουκρανική προεδρία είχε κάνει λόγο νωρίτερα σήμερα για «κίνδυνο επιπλέον διαρροών τουλάχιστον 300 τόνων», προκαλώντας φόβους για σημαντικές συνέπειες στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής αυτής της νότιας Ουκρανίας.

«Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο κατά της ζωής, κατά της φύσης, κατά του πολιτισμού», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram, κατηγορώντας τους Ρώσους ότι ναρκοθέτησαν το φράγμα πριν το ανατινάξουν.

«Η Ρωσία ανατίναξε μια βόμβα, προκαλώντας τεράστιες περιβαλλοντικές ζημιές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στους «Εννέα του Βουκουρεστίου», ένα σχήμα που συγκεντρώνει εννέα χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπη μέλη του ΝΑΤΟ.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί από τον άνθρωπο στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, ενώ περίπου 80 οικισμοί είναι στη ζώνη των πλημμυρών», δήλωσε.

«Η Ρωσία είναι ένοχη για βάρβαρη οικοκτονία» υποστήριξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να τεθούν υπόλογες.

«Είναι αδύνατη η ανατίναξη ενός φράγματος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εξωτερικά, με βομβαρδισμό», είπε αναφερόμενος στο σενάριο που προώθησε η Μόσχα για να εξηγήσει την καταστροφή επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Κίεβο.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο φράγμα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Άλμπιν Κούρτι ανάμεσα σε υποστηρικτές του τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Εξελέγη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Άλμπιν Κούρτι

12/02/2026 - 8:29πμ
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης
ΚΟΣΜΟΣ

Άρση ασυλίας για τον γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, εν μέσω έρευνας για την υπόθεση Έπσταιν

11/02/2026 - 4:10μμ
(Φωτ.: Αρχείο/EPA /  Narong Sangnak)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε σχολείο στη νότια Ταϊλάνδη όταν ένοπλος άνοιξε πυρ

11/02/2026 - 2:46μμ
Το σχολείο όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Μακελειό σε σχολείο με εννέα νεκρούς και 25 τραυματίες

11/02/2026 - 11:29πμ
Από αριστερά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Κνεσέτ, στην Ιερουσαλήμ (φωτ.: EPA/Jalaa Marey/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου με επίκεντρο το πυραυλικό οπλοστάσιο του Ιράν

11/02/2026 - 10:54πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα (φωτ. αρχείου: EPA/Necati Savas)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μίνι ανασχηματισμός τα μεσάνυχτα από τον Ερντογάν – Αντικατέστησε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

11/02/2026 - 9:12πμ
O Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς με τη σύζυγό του στη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας Τσιτσερνακαμπέρντ (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος διέγραψε ανάρτηση του αντιπροέδρου Βανς για τη γενοκτονία των Αρμενίων – «Ενδέχεται να ενοχλήσει την Τουρκία»

10/02/2026 - 9:21μμ
Η σημαία της Γερμανικής Ενότητας είναι ένα εθνικό μνημείο για την επανένωση της Γερμανίας που υψώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1990. Κυματίζει μπροστά από το κτήριο του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο, έδρα του γερμανικού Κοινοβουλίου (φωτ.: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες χώρες θεωρούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη οι Γερμανοί

10/02/2026 - 1:59μμ
(Πηγή: x.com/Southcom?lang=el)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέος βομβαρδισμός ταχύπλοου που φέρεται να ανήκε σε διακινητές ναρκωτικών στον Ειρηνικό

10/02/2026 - 8:59πμ
Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

10/02/2026 - 12:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσικνοπέμπτη σε ταβέρνα της Πλάκας, σε παλιότερες εποχές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η ιστορία της Τσικνοπέμπτης: Η δυσφορία της Εκκλησίας, η ανάγκη για… τσίκνα και η συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων

39 λεπτά πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Η ΠΟΕ στο πλευρό του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί – Αναλαμβάνει τη νομική υποστήριξή του

1 ώρα πριν
Πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο Σύνταγμα για το τραγικό συμβάν (φωτ.: glomex)

Κατέληξε ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του μετρό στο Σύνταγμα

2 ώρες πριν
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: The Greek Herald/ Location Shots Media)

Από την κουζίνα στη λύρα: Ο σεφ Τάσος Μπαγουράκης μάγεψε το Σίδνεϊ, με άρωμα Κρήτης

3 ώρες πριν
Ηλεκτρονική πινακίδα στο σταθμό του μετρό Σύνταγμα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Παπανικολάου)

Έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα – Έγινε απόπειρα αυτοκτονίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign