pontosnews.gr
Τρίτη, 14/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Έτσι χτύπησα τον Άλκη»: Η ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου για το μοιραίο πλήγμα και η αντίδραση της εισαγγελέως

«Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του» δήλωσε ο 21χρονος ο οποίος πήρε πήρε «πάνω» του το έγκλημα παρέχοντας πλήρη κάλυψη στους συγκατηγορουμένους του

27/04/2023 - 4:53μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ομολογώντας ότι αυτός κατάφερε το καίριο πλήγμα στη μηριαία αρτηρία του Άλκη Καμπανού και παρέχοντας πλήρη κάλυψη στους συγκατηγορουμένους του ως προς τη συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση, ο 2ος εκ των 12 κατηγορούμενων στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου, κατά την απολογία του που ξεκίνησε το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης πήρε «πάνω» του το έγκλημα, χωρίς ωστόσο να φαίνεται να πείθει την εισαγγελέα της έδρας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η φημολογία ότι ο 21 ετών κατηγορούμενος -ο τελευταίος που σύμφωνα με τα βίντεο της δικογραφίας αποχώρησε από το σημείο του φονικού και ο μόνος που κλήθηκε στο στάδιο της ανάκρισης να δώσει συμπληρωματική απολογία στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης- θα ομολογούσε ότι χτύπησε τον αδικοχαμένο Άλκη. Πράγματι, ανεβαίνοντας στο βήμα του δικαστηρίου για να απολογηθεί ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο πόδι του θύματος και για πρώτη φορά κάποιο από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σωματική επαφή με τον νεαρό φοιτητή.

«Αντιμετωπίζοντας όλο αυτό το βάρος μέσα στις φυλακές θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω δυστυχώς, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη. Εγώ είμαι αυτός που τον χτύπησε στο πόδι. Ήταν μία φευγαλέα σκιά που δεν θυμάμαι καλά […] Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος ότι έγινε από μένα», είπε, ξεκινώντας την απολογία του.

Αποφάσισε, όπως ανέφερε, να προχωρήσει στην παραδοχή αυτή παρακολουθώντας όλο το προηγούμενο διάστημα τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, ενώ τη χαρακτήρισε και υποχρέωσή του προς τους γονείς του Άλκη, διότι «θέλω να γνωρίζουν την αλήθεια», όπως είπε. Πρόσθεσε δε, πως όταν έμαθε ότι «έφυγε» ο Άλκης σοκαρίστηκε.

Το κουζινομάχαιρο, ο «τραμπουκισμός», ο άγνωστος πληροφοριοδότης

Αναφερόμενος στην απόφαση να μεταβούν στη Χαριλάου, είπε ότι «το αποφασίσαμε όλοι μαζί». Σκοπός ήταν «να βρούμε οπαδούς του Άρη». «Θέλαμε να “τραμπουκίσουμε”, να βρίσουμε, να χτυπήσουμε, σε καμία περίπτωση όμως δεν επιδιώξαμε αυτό που συνέβη», σημείωσε, αυτοπροσδιοριζόμενος ως οπαδός του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα είπε, πήρε από τον σύνδεσμο οπαδών της Παλαιών Πατρών Γερμανού (σημείο εκκίνησης των 12 κατηγορουμένων) ένα κουζινομάχαιρο με ξύλινη λαβή και μήκος λάμας 10-12 εκατ., το οποίο δεν διέθετε «δοντάκια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στη συνέχεια περιέγραψε όσα έγιναν στο σημείο του φονικού, όπου, σύμφωνα με όσα ανέφερε, κατέληξαν όταν τους ειδοποίησε κάποιο άτομο «που στείλαμε» (μη κατηγορούμενους), το οποίο όμως δεν θέλησε κατονομάσει. «Φτάνοντας στο σημείο, κατεβαίνω πρώτος από το αυτοκίνητο, πίσω μας ήταν το δεύτερο όχημα, το τρίτο δεν το είδα ότι έστριψε αριστερά. Ξέρω σίγουρα ότι ήταν μαζί μου ο 4ος κατηγορούμενος. Τους ρωτήσαμε: “τι ομάδα είστε;”, απάντησαν “Άρης ρε…”. Ανέβηκα τα σκαλάκια (της οικοδομής), γύρισα μια στιγμή πίσω μου, δεν είδα κανέναν άλλον. Πριν προλάβω να ρωτήσω, δέχθηκα ένα χτύπημα με κράνος».

«Έτσι χτύπησα τον Άλκη»

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα απολογήθηκε, ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν στην αρχή του επεισοδίου. Μετά την «κρανιά» που δέχθηκε, χτύπησε «δύο με τρεις φορές στο πόδι, με το μαχαίρι, τον φίλο του Άλκη, που πήγε να ξεφύγει». «Εκείνη την ώρα δέχθηκα χτύπημα με ξύλο, από κάποιο άτομο που ήταν πάνω στα σκαλιά», πρόσθεσε.

Για το χτύπημα στον Άλκη, ανέφερε ότι το κατάφερε την ώρα που ο 19χρονος πήγε κι αυτός να ξεφύγει. «Δεν σημάδευα κάπου. Εκεί που πήγε να πηδήξει το τοιχάκι δέχθηκε το χτύπημα. Πρόλαβα και είδα τα αίματα. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί, ότι ήταν τόσο σοβαρή η κατάσταση», σημείωσε.

Αναιρώντας όσα είχε πει ανακριτικά στις δύο απολογίες του και απαντώντας πολλές φορές, με τη φράση «δεν ξέρω», έβγαλε από το «κάδρο» τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Μάλιστα, όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου, απευθυνόμενη προς τον κατηγορούμενο παρατήρησε ότι «περιγράφετε λες και ήσασταν μόνο εσείς», εκείνος της απάντησε: «Δεν είδα τι έκαναν οι άλλοι. Άκουγα βαβούρα, φασαρία, δεν θυμάμαι ακριβώς. Εκείνη τη στιγμή επικρατούσε χάος, πανικός».

 Εισαγγελέας: «Δεν σας πιστεύω»

Παίρνοντας τη «σκυτάλη», η εισαγγελέας της έδρας έδειξε να μην πείθεται από όσα ανέφερε ο νεαρός κατηγορούμενος. «Δεν μπορώ να σας πιστέψω γιατί αναιρούν όλα αυτά που είχατε πει», επισήμανε, ενώ σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας τις προηγούμενες ανακριτικές του απολογίες, σημείωσε: «Έχουμε τρεις αλήθειες, ποια απ’ όλες να πιστέψουμε;». Επικαλούμενη δε, τις καταθέσεις μαρτύρων – ιατροδικαστών ότι το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία μοιάζει να είναι συμβατό με «παγοκόφτη ή κατσαβίδι», η εισαγγελική λειτουργός τον ρώτησε, εάν είναι βέβαιος ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν «το μαχαίρι χωρίς δοντάκια». «Συζήτησα όλες τις εκδοχές, είμαι σίγουρος», απάντησε εκείνος και πρόσθεσε ότι το πέταξε μετά το έγκλημα σε υπόνομο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ. αρχείου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Συνελήφθη και ο δράστης του διπλού φονικού στο κάμπινγκ

14/10/2025 - 6:40μμ
Εικόνα από τα εγκαίνια του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2018 (φωτ.: MOTION TEAM/ ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη ογκολόγου για «φακελάκι» 100 ευρώ – Βρίσκεται ήδη στη φυλακή για υπόθεση χρηματισμού και απάτη

14/10/2025 - 4:49μμ
Άποψη του κάμπινγκ στη Φοινικούντα Μεσσηνίας (φωτ.: Χρήστος Στρατουλάκος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Συνελήφθη 22χρονος ως συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ

14/10/2025 - 3:26μμ
Τα τρένα σφυρίζουν κάθε φορά που περνούν από το σημείο της τραγωδίας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου η έναρξη της δίκης

14/10/2025 - 3:02μμ
ΕΛΛΑΔΑ

pontosnews.gr: Συμμετέχουμε στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις

14/10/2025 - 10:59πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συννεφιές και λίγες βροχές στα δυτικά – Σχεδόν αίθριος στην υπόλοιπη χώρα

14/10/2025 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία των φορέων έξω από το ΣτΕ κατά την εκδίκαση των αιτήσεων ακύρωσης του επίμαχου νόμου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Συνταγματικός και νόμιμος ο προσδιορισμός του φόρου με βάση το τεκμαρτό εισόδημα

13/10/2025 - 11:57μμ
Χωρίς λεωφορεία θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ, κλειστοί σταθμοί μετρό και συγκέντρωση για την αυριανή απεργία

13/10/2025 - 8:08μμ
Δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Σχιστό (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι τρεις Αφγανοί που κατηγορήθηκαν ότι βίασαν έναν 6χρονο – Ανασκεύασε η μητέρα του παιδιού

13/10/2025 - 6:56μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός ταξί που τράκαρε με μοτοσικλέτα της αστυνομίας

13/10/2025 - 5:12μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: glomex)

Εθνική Ελπίδων: Στην κορυφή του ομίλου μετά το 1-0 στη Λετονία

34 λεπτά πριν
Σκηνή από την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» που θα παιχτεί στο Πολεμικό Μουσείο,  από τη θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων σε σκηνοθεσία Έφης Πίκουλα-Βουγιουκλάκη για φιλανθρωπικό σκοπό (φωτ.: Αρχείο Λένας Ψαθά - Έφης Πίκουλα Βουγιουκλάκη)

«Ζητείται ψεύτης» για… καλό σκοπό στο Πολεμικό Μουσείο

1 ώρα πριν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει στο Νομοθετικό Σώμα, στο Κοινοβούλιο της Ρωσίας, στην Αγία Πετρούπολη (φωτ. αρχείου: 
EPA/ALEXEI DANICHEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

Ρωσία: Ενίσχυση με 2.000.000 εφέδρους στο ουκρανικό μέτωπο – Αναμένονται τροπολογίες που θα λύσουν τα χέρια του Πούτιν

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/ Ένωση Ποντίων Πανοράματος)

Η Ένωση Ποντίων Πανοράματος τιμά τη μνήμη του Γιωργούλη Κουγιουμτζίδη

2 ώρες πριν
Εικόνα από το κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ. αρχείου/EUROKINISSI)

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Συνελήφθη και ο δράστης του διπλού φονικού στο κάμπινγκ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / EUROKINISSI)

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι αλλάζει στις δηλώσεις και τα παραστατικά αγοράς

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign