pontosnews.gr
Κυριακή, 22/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Προειδοποίηση στην Τουρκία για εξαγωγές προϊόντων που ενισχύουν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας

Η Ουάσινγκτον ζητά τη διακοπή της ροής τουρκικών χημικών, μικροτσίπ, πλαστικών και ημιαγωγών προς τη Μόσχα

4/02/2023 - 7:00μμ
Τουρκικό εμπορικό πλοίο στο Κοτζαέλι. Επικαλούμενο αρχεία των ρωσικών τελωνείων, το Ρόιτερς μετέδωσε το Δεκέμβριο πως τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαρτημάτων υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών εισήχθησαν στη Ρωσία σε διάστημα επτά μηνών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Τουρκικό εμπορικό πλοίο στο Κοτζαέλι. Επικαλούμενο αρχεία των ρωσικών τελωνείων, το Ρόιτερς μετέδωσε το Δεκέμβριο πως τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαρτημάτων υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών εισήχθησαν στη Ρωσία σε διάστημα επτά μηνών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για την εξαγωγή στη Ρωσία τουρκικών χημικών, μικροτσίπ και άλλων προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πολεμική προσπάθεια της Μόσχας στην Ουκρανία προειδοποίησαν τις τελευταίες ημέρες την Άγκυρα οι Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι αν χρειαστεί, θα προχωρήσουν σε κινήσεις για να επιβάλουν τις υφιστάμενες απαγορεύσεις, σύμφωνα με έναν ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που είναι αρμόδιος για τις κυρώσεις, Μπράιαν Νέλσον, επισκέφθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες την κυβέρνηση και αξιωματούχους του ιδιωτικού τομέα στην Τουρκία, προκειμένου να τους ζητήσει περισσότερη συνεργασία, με στόχο να διακοπεί η ροή τέτοιων αγαθών.

Στις συναντήσεις που είχε στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, ο Νέλσον και μια αμερικανική αντιπροσωπεία επικαλέσθηκαν τουρκικές εξαγωγές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Ρωσία οι οποίες προκαλούν ανησυχίες, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε για τις συνομιλίες με τον όρο να μην κατονομασθεί.

«Δεν προκαλεί έκπληξη … το ότι η Ρωσία επιδιώκει δραστήρια να μοχλεύσει τους ιστορικούς οικονομικούς δεσμούς που έχει στην Τουρκία», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η τουρκική απάντηση».

Η Άγκυρα, μέλος του ΝΑΤΟ, αντιτίθεται κατ’ αρχήν στις σαρωτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αλλά υποστηρίζει πως οι κυρώσεις αυτές δεν παρακάμπτονται στην Τουρκία και καλεί τη Δύση να παράσχει οποιαδήποτε απόδειξη περί του αντιθέτου.

Οι δυτικές χώρες εφάρμοσαν τους ελέγχους στις εξαγωγές και τις κυρώσεις μετά την εισβολή της Μόσχας πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Εντούτοις δίαυλοι προμηθειών έχουν παραμείνει ανοικτοί από το Χονγκ Κονγκ, την Τουρκία και άλλους εμπορικούς κόμβους.

Επικαλούμενο αρχεία των ρωσικών τελωνείων, το Ρόιτερς μετέδωσε το Δεκέμβριο πως τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια εξαρτημάτων υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών εισήχθησαν στη Ρωσία σε διάστημα επτά μηνών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Από αυτά, προϊόντα αξίας τουλάχιστον 777 εκατομμύρια δολαρίων είχαν κατασκευαστεί από δυτικές εταιρείες, μικροεπεξεργαστές των οποίων έχουν βρεθεί σε ρωσικά οπλικά συστήματα.

Η επίσκεψη του Νέλσον, υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για την τρομοκρατία και τη συλλογή οικονομικών πληροφοριών, είναι η πιο πρόσφατη ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου στην Τουρκία, με στόχο να αυξηθεί η πίεση επί της Άγκυρας για να διασφαλιστεί η εφαρμογή των αμερικανικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Στις συνομιλίες που είχε με τουρκικές εταιρείες αυτή την εβδομάδα, ο Νέλσον επισήμανε «κατεπειγόντως» τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία πιστεύεται ότι αποφεύγει τους δυτικούς ελέγχους για να ανεφοδιαστεί με πλαστικά, καουτσούκ και ημιαγωγούς που υπάρχουν σε προϊόντα εξαγωγής και χρησιμοποιούνται από τις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Νέλσον επισκέφθηκε επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν για να επαναλάβει πως η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να επιβάλλει επιθετικά τις κυρώσεις, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πλήγματα στο νότιο Ισραήλ, διπλωματική ρήξη με Σαουδική Αραβία και διεθνείς πιέσεις στο Ιράν

22/03/2026 - 12:00πμ
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πετά πάνω από σημείο όπου χτύπησαν ιρανικοί πύραυλοι, στο νότιο Ισραήλ (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισραηλινό F-16 και αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Εμιράτα χτύπησαν οι Φρουροί της Επανάστασης

21/03/2026 - 7:48μμ
Μέλος των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν επιτηρεί στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Επιχείρησε να πλήξει την αμερικανοβρετανική βάση Ντιέγκο Γκαρσία και κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ για επίθεση στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

21/03/2026 - 4:54μμ
Το Βόρειο Σέλας διακρίνεται πάνω από εκκλησία στο Νούουκ της Γροιλανδίας (φωτ.: EPA/Bo Amstrup)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: Δανοί στρατιώτες είχαν προετοιμαστεί να ανατινάξουν αεροδρόμια για να εμποδίσουν εισβολή των ΗΠΑ

21/03/2026 - 3:25μμ
(Πηγή: YouTube/@IranRealTime)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν χτύπησε βάση ΗΠΑ-Βρετανίας στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό

21/03/2026 - 11:29πμ
Εικόνα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νήσο Χαργκ του Ιράν (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων σε ιρανικό πετρέλαιο για 30 μέρες – Στόχος η μείωση των τιμών ενέργειας

21/03/2026 - 9:24πμ
Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Δεν θέλω κατάπαυση του πυρός στο Ιράν» – «Το καθεστώς θα αποφασίσει τη διάρκεια του πολέμου, αν επιβιώσει» απαντούν οι αναλυτές

21/03/2026 - 12:01πμ
Ο Τσακ Νόρις το 2008 σε καμπάνια του Ρεμπουμπλικανού υποψηφίου Μάικ Χάκαμπι (φωτ.: EPA/Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Τσακ Νόρις: Ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου, πρωταθλητής του καράτε, πρωταγωνιστής σε ταινίες, αλλά και ανέκδοτα

20/03/2026 - 10:00μμ
Ιράνος κρατά πανό που γράφει «Κάτω οι ΗΠΑ» στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου του καθεστώτος στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μήνυμα Χαμενεΐ για «νίκη επί των εχθρών» – ΗΠΑ: Αποστολή επιπλέον πεζοναυτών στη Μέση Ανατολή

20/03/2026 - 8:59μμ
Ιρανικοί πύραυλοι έπεσαν κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και κοντά σε ιερούς τόπους, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 (φωτ.: X / Yosef Goldberger)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιερουσαλήμ: Πύραυλος έπεσε κοντά Ναό της Αναστάσεως – Στο στόχαστρο ιεροί τόποι τριών θρησκειών

20/03/2026 - 6:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πλήγματα στο νότιο Ισραήλ, διπλωματική ρήξη με Σαουδική Αραβία και διεθνείς πιέσεις στο Ιράν

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακός Σύλλογος Φερών «Παναγία Σουμελά»)

Εκδήλωση μνήμης για την εγκατάσταση των Ποντίων στην περιοχή των Φερών

34 λεπτά πριν
Τη φωτογραφία ανάρτησε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στους δημόσιους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μεγαλύτερο έγκλημα δηλητηρίασης σπάνιων πτηνών των τελευταίων ετών στο δάσος της Δαδιάς

1 ώρα πριν
Ο Adam Ekiz (φωτ.: Instagram/beskoyluademekiz)

«Ένα ταξίδι στη Μαύρη Θάλασσα»: Μια κινηματογραφική διαδρομή με επίκεντρο τον Πόντο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ασημένιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Καραλής – Χρυσό ο Ντουπλάντις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Τέταρτο το Περιστέρι – Νίκες για Άρη, Κολοσσό, Μύκονο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign