pontosnews.gr
Τρίτη, 26/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Κύπριοι της Φλόριντα βράβευσαν τη βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη, «μια σκληρή μαχήτρια για την Κύπρο»

Της απονεμήθηκε το «Βραβείο Κερύνεια»

2/02/2023 - 11:11πμ
Εικόνα από τη βράβευση της ομογενούς βουλεύτριας (φωτ.: malliotakis.house.gov/)

Εικόνα από τη βράβευση της ομογενούς βουλεύτριας (φωτ.: malliotakis.house.gov/)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τιμητική διάκριση στην ομογενή βουλεύτρια Νικόλ Μαλλιωτάκη απένειμαν τα μέλη του Παγκυπρίου της Φλόριντα σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ). Η Ρεπουμπλικανή βουλεύτρια της Νέας Υόρκης παρέλαβε το «Βραβείο Κερύνεια» ως ένδειξη αναγνώρισης για την αφοσίωση που έχει επιδείξει στον αγώνα που καταβάλλει ο κυπριακός λαός για ελευθερία και δικαιοσύνη. Το βραβείο φέρει το όνομα της πόλης της Κερύνειας, αποτίνοντας φόρο τιμής στους 200.000 και πλέον Ελληνοκυπρίους που ξεριζώθηκαν εξαιτίας της τουρκικής εισβολής, τον Ιούλιο του 1974.

«Ως κόρη Έλληνα μετανάστη, ήταν τεράστια τιμή να λάβω το “Βραβείο Κερύνειας” από μέλη της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Στο Κογκρέσο, ενώθηκα με τους Έλληνες συναδέλφους μου για να επιστήσω την προσοχή στην παράνομη εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο και στις χιλιάδες στρατιωτικές υπερπτήσεις που έχουν πραγματοποιήσει πάνω από την Ελλάδα», δήλωσε η Νικόλ Μαλλιωτάκη, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Συνεχίζοντας, έβαλε στο στόχαστρο την αποσταθεροποιητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, λέγοντας ότι το Κογκρέσο δεν πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα της Άγκυρας για την αναβάθμιση και την απόκτηση νέων F-16. Όπως σημείωσε, «το Κογκρέσο πρέπει να απαγορεύσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών και στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Τουρκία. Εναπόκειται στο ΝΑΤΟ και στους συναδέλφους μου να κατανοήσουν την πραγματική απειλή που αποτελεί για τους συμμάχους μας το καθεστώς του Ερντογάν και είμαι βέβαιη ότι εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθήσει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πώληση, το Κογκρέσο θα ενωθεί και διακομματικά αλλά και στα δύο Σώματα για να το αποτρέψει».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στην προσφορά της ομογενούς βουλευτού, λέγοντας ότι «η βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη εργάζεται ακούραστα για να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών και να τοποθετήσει το Κυπριακό υψηλότερα στην ατζέντα εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ειδικότερα, φέρνει επανειλημμένως σε πρώτο πλάνο την τουρκική κατοχή της Κύπρου και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Βουλή και κάνει συνεχείς αναφορές στην εντεινόμενη τουρκική επιθετικότητα και τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, εξήρε τη προσφορά της βουλεύτριας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Νικόλ, μια σκληρή μαχήτρια για την Κύπρο, την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, είναι αληθινή υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφοσιωμένη στις ελληνικές αξίες και ιδανικά. Ειδικότερα, χαιρετίζουμε τις μνημειώδεις προσπάθειές της να φέρει μέλη του Κογκρέσου σε συλλογική δράση για λογαριασμό του αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και δικαιοσύνη».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Π. Κασφίκης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (φωτ.: google.com/
maps/contrib/Panicos Panicos)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πώς διαμορφώνεται η νέα Βουλή – Οι 56 που παίρνουν έδρα και οι ανατροπές της κάλπης

26/05/2026 - 8:36πμ
Πολίτης ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών της 24ης Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / George Christophorou)
ΚΥΠΡΟΣ

Εκλογές στην Κύπρο: Εξακομματική η νέα Βουλή – Πρώτος ο ΔΗΣΥ, τρίτο κόμμα το ΕΛΑΜ

24/05/2026 - 10:19μμ
Μέλη εφορευτικής επιτροπής ανοίγουν κάλπη σε εκλογικό τμήμα στη Λευκωσία, Κυριακή 24 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / George Christoforou)
ΚΥΠΡΟΣ

Εκλογές στην Κύπρο: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κρατούν δυνάμεις, τρίτο κόμμα το ΕΛΑΜ σύμφωνα με τα exit polls

24/05/2026 - 7:37μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/Φωτογραφία αρχείου /AP Photo/Petros Karadjias)
ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος ψηφίζει: Κρίσιμη μάχη για τη νέα Βουλή και τις πολιτικές ισορροπίες

24/05/2026 - 8:35πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θ. Ανδρεάδης - Συγγελάκης)
ΚΥΠΡΟΣ

Μόρφου: Το «πριν» και το «μετά» της καταστροφής – Η κατεχόμενη πόλη της Κύπρου αποκαλύπτεται

23/05/2026 - 11:25πμ
Το οδόφραγμα Λεύκας- Απλικίου, στην ορεινή περιοχή Τροόδους, το οποίο λειτουργεί ως είσοδος και έξοδος για τα κατεχόμενα στην Κύπρο (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Αντιδράσεις από τα κατεχόμενα και βολές κατά του κυπριακού ΥΠΕΞ

20/05/2026 - 9:45μμ
Από αριστερά ο Ιάκωβος Κωστίδης, ο Γιώργος Κικώτης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Γιώργος Νικολέττος μπροστά στο μνημείο (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΚΥΠΡΟΣ

Ν. Χριστοδουλίδης: Αιώνιο σύμβολο αδελφικής σχέσης με τους Έλληνες του Πόντου το Εθνικό Μνημείο της Γενοκτονίας στο Παραλίμνι

20/05/2026 - 11:15πμ
Μαθητές ντυμένοι Πόντιοι τραβούν ένα πανό που αναγράφει τη λέξη «Γενοκτονία» (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΚΥΠΡΟΣ

19η Μαΐου στην Πάφο: «Δεν ζητούμε εκδίκηση, ζητούμε μνήμη!»

19/05/2026 - 6:30μμ
Από την πορεία για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το 2024 (φωτ.: Δήμος Πάφου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Δήμος Πάφου τιμά και φέτος τη 19η Μαΐου με ποικίλες εκδηλώσεις – Κεντρικός ομιλητής ο Νίκος Μιχαηλίδης

18/05/2026 - 9:16μμ
Ο δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας Γιώργος Νικολέττος, στο μνημείο των Ισαάκ και Σολωμού (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Πόντος ζει και στο Παραλίμνι, όπου η ιστορική μνήμη συνυπάρχει με την ανάπτυξη

18/05/2026 - 8:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη: Στο μικροσκόπιο αντιδήμαρχος και λογιστές μετά τις αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: orthodoxtimes.gr)

Η Λήμνος τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας με συγκίνηση και ποντιακούς χορούς

37 λεπτά πριν
Η προτομή του Θεοδοσίου Ρεβελιώτη στην Μπαλακλάβα (πηγή: Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας)

Θεοδόσιος Ρεβελιώτης: Ο Έλληνας που έσωσε τη Σεβαστούπολη και έκανε ηρωική απόβαση στην Τραπεζούντα το 1810

1 ώρα πριν
«Η Ανάστασις» διά χειρός π. Σταμάτη Σκλήρη, στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Καστέλλας (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος Γ’)

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Χολαργός: Οι απειλές πριν από το μακελειό – Τι αποκαλύπτεται για το ζευγάρι μετά την τραγωδία

2 ώρες πριν
Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (φωτ.: google.com/
maps/contrib/Panicos Panicos)

Κύπρος: Πώς διαμορφώνεται η νέα Βουλή – Οι 56 που παίρνουν έδρα και οι ανατροπές της κάλπης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign