pontosnews.gr
Τρίτη, 16/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Fuel Pass 2: Τα ΑΦΜ που κάνουν σήμερα αίτηση για το επίδομα καυσίμων

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στο vouchers.gov.gr – Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί περισσότερες από 265.000

2/08/2022 - 8:59πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ανοικτή είναι από σήμερα η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 4, 5, 6 και 7. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και όσοι έχουν ΑΦΜ στους λήγοντες αριθμούς 1, 2 και 3, για τους οποίους άνοιξε χθες η πλατφόρμα.

Θα ανοίγει σταδιακά· αύριο, 3 Αυγούστου, για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 8, 9 και 0. Από τις 4 Αυγούστου και έως τις 29 του μήνα, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού των ΑΦΜ των φυσικών προσώπων.

Η ανταπόκριση των πολιτών για την επιδότηση που αφορά στα καύσιμα, είναι μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας είχαν υποβληθεί περισσότερες από 265.000 αιτήσεις.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά στους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν τα χρήματα είτε στη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν κινητό που υποστηρίζει αυτή την τεχνολογία, είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο, αντί 5 ευρώ που ήταν για το Fuel Pass 1.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο vouchers.gov.gr. Αφότου εισέλθουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγουν το Fuel Pass 2, έπειτα συμπληρώνουν κωδικούς Taxisnet και ζητείται να συμπληρωθούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που αφορούν στη διεύθυνση email, στον αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού, στην αίτηση και στα ΚΕΠ.

Όσοι δικαιούχοι το επιθυμούν, μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και μέσω των ΚΕΠ, από πιστοποιημένο υπάλληλο.

Ποιοι μένουν εκτός του Fuel Pass 2

Στην επιδότηση του κόστους καυσίμων υπάγονται όσοι έχουν και δηλώνουν στην αίτησή τους, τρίκυκλο φορτηγό, επιβατικό δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ-ΤΑΞΙ), φορτηγό, δίκυκλο, επιβατικό, τρίκυκλο επιβατικό, ελκυστήρας, επιβατικό μικτό.

Η επιδότηση δεν θα καταβληθεί σε αιτούντες για ημιρυμουλκούμενο, λεωφορείο, φορτιζόμενο ρυμουλκό, επικαθήμενο, ρυμουλκό και ρυμουλκούμενο (συρμός), αυτοκινούμενος οικίσκος, ελκυστήρας & επικαθήμενο, τραινάκι τουριστικό, ρυμουλκούμενο, ρυμουλκούμενο βαγόνι.

Ποιοι δικαιούνται το Fuel Pass 2

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για τον/την σύζυγο ή μέλος συμφώνου συμβίωσης και επιπλέον κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του νοικοκυριού και έως του ποσού των σαράντα πέντε χιλιάδων (45.000) ευρώ, μπορεί να αιτηθεί την οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022.

Συνολικά ποσά επιδότησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ανάλογα με τον τόπο κύριας κατοικίας:

  • Εκατό (100) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε ογδόντα πέντε (85) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

  • Ογδόντα (80) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε εξήντα πέντε (65) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

  • Εβδομήντα (70) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε πενήντα πέντε (55) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

  • Εξήντα (60) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα σαράντα πέντε (45) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Συμμετέχει και η ΟΛΜΕ

14/12/2025 - 8:17μμ
(Φωτ.: Pexels / Nataliya Vaitkevich)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος νόμος για τα χρέη: Τι αλλάζει για οφειλέτες και επιχειρήσεις

13/12/2025 - 9:22πμ
Διανομή δεμάτων από την DHL (φωτ.: EPA / Alexander Becher)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακριβαίνουν οι αγορές από Shein και Temu: Δασμός 3 ευρώ στα μικρά δέματα από το 2026

12/12/2025 - 5:48μμ
(Φωτ.: Pexels)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αυτές τις δεξιότητες θα βρείτε δουλειά, όσες θέσεις και εάν κόψει η Τεχνητή Νοημοσύνη

12/12/2025 - 5:24μμ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βέλγου ομολόγου, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ (φωτ.: 
EPA/OLIVIER HOSLET)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

11/12/2025 - 6:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: «Παμψηφεί» πρόεδρος ο Κυριάκος Πιερρακάκης; – Υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνει ψηφοφορία το απόγευμα

11/12/2025 - 2:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαριάνθη Τσομπανοπούλου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χριστούγεννα 2025: Πρεμιέρα για το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

11/12/2025 - 10:33πμ
Το κτήριο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, στην Αχαρνών (φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑΑΤ: 3,8 δισ. ευρώ σε αγρότες μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και Κρατικού Προϋπολογισμού – Μέχρι το τέλος του 2025

10/12/2025 - 7:24μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζει ημερομηνία διεξαγωγής η Agrotica

10/12/2025 - 2:02μμ
Προϋπόθεση για την εφαρμογή του πορτοκαλί τιμολογίου θα είναι η ύπαρξη έξυπνου μετρητή (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το πορτοκαλί τιμολόγιο στο ρεύμα – Ποιες ώρες θα συμφέρει περισσότερο

10/12/2025 - 9:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιώργος Αμαραντίδης σε στιγμιότυπο από γυρίσματα αφιερώματος της ΕΡΤ

Ένωση Ποντίων Ματσούκας: Μια πρωτοβουλία τιμής στον μεγάλο Πόντιο καλλιτέχνη Γιώργο Αμαραντίδη

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΠΟΕ)

ΠΟΕ: Πόντιοι, Αρμένιοι και Ασσύριοι τίμησαν από κοινού την 9η Δεκεμβρίου

34 λεπτά πριν
fgsdfgsfs

Τραμπ κατά BBC: Αγωγή-μαμούθ 5 δισ. δολαρίων και διεθνής σύγκρουση με τα media

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Γλυφάδας)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Θριαμβευτική πρεμιέρα για τη θεατρική ομάδα στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη»

2 ώρες πριν
(Φωτ.:EUROKINISSI)

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα – Κλειστές εθνικές οδοί και τελωνεία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας U20: Ασημένιο μετάλλιο η Εθνική ομάδα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign