pontosnews.gr
Παρασκευή, 16/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δημήτρης Λιγνάδης: Ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων και αθώος για τους υπόλοιπους

Το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου

13/07/2022 - 2:35μμ
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κατά την προσέλευσή του, με συνοδεία αστυνομικών σήμερα, στο ΜΟΔ
(φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης κατά την προσέλευσή του, με συνοδεία αστυνομικών σήμερα, στο ΜΟΔ (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο βιασμούς σε βάρος ανηλίκων, και την αθώωσή του για τον βιασμό ενός ενήλικα και ενός ανήλικου αγοριού αποφάσισε, σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Δεκτή έγινε και η πρόταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Κούντρια να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

«Θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας να μην αποδεχθεί το δικαστήριο ούτε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ούτε της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που ζήτησε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο κριθείς ένοχος για δύο βιασμούς κατά ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα Μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας. Απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε πως «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

Τελικά το δικαστήριο αποδέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα και δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Επί των ποινών ο Εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή 12 ετών κάθειρξης για κάθε πράξη βιασμού.

Το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής είναι τα 15 έτη, ενώ η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή είναι της 5ετους φυλάκισης.

Ένοχος για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς

Νωρίτερα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και η δημοσιογράφος Τζούλη Βινιεράτου είχαν μεταδώσει πως η πρόεδρος του ΜΟΔ Παναγιώτα Γιούπη είχε ανακοινώσει την ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι κατά πλειοψηφία κήρυξαν ένοχο τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου για τις δύο από τις τέσσερις πράξεις σεξουαλικής βίας που του αποδίδονται. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με πλειοψηφία 5-2, για τον πρώτο από τους βιασμούς ανηλίκων που του αποδίδονται με χρόνο πράξης το 2011, κρίθηκε επίσης ομόφωνα αθώος για τον βιασμό το 2018 του ενήλικου, ο οποίος δεν προσήλθε στο δικαστήριο να καταθέσει.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη με πλειοψηφία 4-3, για πράξη βιασμού κατά ανηλίκου που φέρεται να τελέστηκε το 2015.

Η μειοψηφία για την πράξη αυτή, που ήταν η πρόεδρος, ένας ένορκος και ένας δικαστής, είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Επίσης, κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία 5-2 για βιασμό ανηλίκου το 2015, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του. Μειοψηφία για την υπόθεση αυτή ήταν η πρόεδρος και ένας δικαστής οι οποίοι θεώρησαν ότι πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Παράταση της απεργίας και νέα 48ωρη «προ των πυλών»

15/01/2026 - 8:58μμ
Ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης που έχασε τη ζωή του στην Ερέτρια (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Διαπληκτισμό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με άνδρες σε αλιευτικό σκάφος την ημέρα που πέθανε ανέφερε μάρτυρας στο ΜΟΔ

15/01/2026 - 6:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατηγορούμενοι για κακουργήματα ζήτησαν και πέτυχαν ποινική διαπραγμάτευση αφού επέστρεψαν 165.000 ευρώ

15/01/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Διευκολύνσεις σε δρόμους και τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα – Παραμένουν στο πλάι τα τρακτέρ

15/01/2026 - 11:49πμ
Ο Ναός του Απόλλωνα με φόντο τη χιονισμένη ορεινή Κορινθία, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλός καιρός την Πέμπτη και άνοδος θερμοκρασίας – Τοπικές νεφώσεις και ομίχλες

15/01/2026 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο 22χρονων στον εισαγγελέα Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI /Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φοινικούντας: Νέα απολογία του 22χρονου για τη διπλή δολοφονία – «Ανασκεύασα για λόγους ηθικής τάξης»

14/01/2026 - 10:46μμ
Συγκέντρωση και πορεία ιδιοκτητών και οδηγών ταξί στην Αθήνα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ταξί στην Αθήνα: Αυτοκινητοπομπή προς το Μαξίμου την Πέμπτη

14/01/2026 - 9:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιγάλεω: 95χρονη αυτοπυρπολήθηκε στο δρόμο – Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Αττικόν»

14/01/2026 - 6:30μμ
Πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών που δεν συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / offnetwork.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανοίγουν δίαυλο με το Μαξίμου: Απόφαση για διάλογο, χωρίς συλλαλητήριο

14/01/2026 - 5:11μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

20χρονος καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη για υλικό παιδικής πορνογραφίας

14/01/2026 - 3:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Νίκος Παπαχρήστου/ec-patr.org)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλόγησε την βασιλόπιτα των ομογενειακών φορέων

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Ιστορική νίκη επί της Κροατίας η Ελλάδα και βλέπει ημιτελικά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Begum Unal)

Euroleague: Ήττα στο Μόναχο για τον Παναθηναϊκό

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σωματείο Ποντίων Σουρμένων)

Σωματείο Ποντίων Σουρμένων: Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση και τη μνήμη

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign