pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Gazprom σταματά την εξαγωγή φυσικού αερίου μέσω Πολωνίας

Η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις κατά της εταιρείας που κατέχει το πολωνικό τμήμα του αγωγού

12/05/2022 - 6:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Robert Ghement)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Robert Ghement)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι πλέον σε θέση να κάνει εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω της Πολωνίας και του αγωγού Yamal-Europe, αφότου η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις κατά της εταιρείας που κατέχει το πολωνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου.

«Εφαρμόσθηκε απαγόρευση συναλλαγών και πληρωμών σε οργανισμούς που τελούν υπό το κράτος κυρώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Gazprom. «Για την Gazprom αυτό σημαίνει απαγόρευση χρήσης του αγωγού φυσικού αερίου ιδιοκτησίας της EuRoPol GAZ για την μεταφορά ρωσικού αερίου μέσω της Πολωνίας».

Την Τετάρτη, η Ρωσία ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε περισσότερες από 30 εταιρίες της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Σιγκαπούρης, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει αυτές οι χώρες στη Μόσχα. Στον κατάλογο των εταιρειών περιλαμβάνεται και η EuRoPol GAZ S.A., η ιδιοκτήτρια του πολωνικού τμήματος του αγωγού Yamal-Europe. Ο αγωγός αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους του δικτύου, αφού μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Λευκορωσίας και της Πολωνίας στη Γερμανία.

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η ενέργεια χρησιμοποιείται ως όπλο από τη Ρωσία

«Δεν θα σημάνουμε σήμερα συναγερμό», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία μπορεί για την ώρα να καλύψει τον περιορισμό παροχής φυσικού αερίου που επέβαλε σήμερα η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Χάμπεκ, οι ρωσικές αντικυρώσεις κατά της Gazprom Germania, πρώην θυγατρικής της ρωσικής Gazprom, σημαίνουν ότι παραδίδονται στη Γερμανία περίπου δέκα εκατομμύρια κυβικά μέτρα λιγότερο φυσικό αέριο την ημέρα. Αυτό το αέριο, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μπορεί να εξασφαλιστεί από αλλού. «Δεν θα μπούμε σήμερα στο επίπεδο συναγερμού, παραμένουμε στο επίπεδο έγκαιρης προειδοποίησης», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας και διευκρίνισε ότι αυτό θα αλλάξει μόνον εφόσον δεν παραδίδονται πλέον στη Γερμανία σημαντικές ποσότητες αερίου.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική της συνεργασίας της Gazprom Germania, η οποία πρόσφατα τέθηκε υπό κρατικό γερμανικό έλεγχο, με τις ρωσικές εταιρίες ενέργειας, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι «πρέπει να κλείσουν νέες συμφωνίες, πιθανότατα σε υψηλότερες τιμές και για αυτό χρειάζονται οικονομικές εγγυήσεις, τις οποίες και θα παρέχουμε».

Μιλώντας προηγουμένως στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομίας είχε εμφανιστεί καθησυχαστικός, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να επιβάλει αντίμετρα η ρωσική πλευρά. «Η ενέργεια χρησιμοποιείται πλέον ως όπλο» από τη Ρωσία, δήλωσε, αναφερόμενος στη διακοπή παροχής ενέργειας σε περισσότερες από 30 εταιρίες ενέργειας της Δύσης, αλλά και στον παρατηρούμενο περιορισμό της ροής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. «Η κατάσταση χειροτερεύει, επειδή η ενέργεια χρησιμοποιείται πλέον ως όπλο με διάφορους τρόπους», είπε χαρακτηριστικά ο πολιτικός των Πρασίνων.

Μειωμένη κατά 40% σε δύο ημέρες η ροή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία

Η ροή ρωσικού φυσικού αερίου με αγωγούς μέσω Ουκρανίας αναμένεται να μειωθεί σήμερα κατά περίπου 30% σε σχέση με την Τετάρτη, όταν είχε ήδη μειωθεί κατά 20% εντός 24 ωρών. Συνολικά, σύμφωνα με τον διαχειριστή, η ροή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία μέσω αγωγών που διασχίζουν την Ουκρανία μειώθηκε κατά 40% σε δύο ημέρες. «Οι αποθήκες μας πρέπει να γεμίσουν πριν από το καλοκαίρι, διαφορετικά κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε κατάσταση στην οποία θα είναι εύκολο να μας εκβιάσουν», προειδοποίησε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι αποθήκες φυσικού αερίου θα πρέπει να βρίσκονται σε επίπεδο πληρότητας άνω του 90% έως την 1η Νοεμβρίου. Την περασμένη Δευτέρα η πληρότητα έφθανε το 39% με ανοδική τάση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ποδηλάτης βγάζει φωτογραφία μπροστά σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στο Τελ Αβίβ μετά από χτύπημα ιρανικού πυραύλου (φωτ.: . EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ – Επιστρέφουν μέσω Αιγύπτου οι Έλληνες από το Ισραήλ

17/06/2025 - 7:45μμ
Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ σε παλιότερη φωτογραφία έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη ημέρα στη φυλακή για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ

17/06/2025 - 7:11μμ
Στιγμιότυπα από το βίντεο που δείχνει τα πλήγματα στο κέντρο της Μοσάντ (φωτ. Χ/Babak Taghvaee - The Crisis Watch)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Στις φλόγες το κτήριο της Μοσάντ, νεκρός κορυφαίος στρατιωτικός ηγέτης στην Τεχεράνη

17/06/2025 - 1:32μμ
Θρήνος στα συντρίμμια πολυκατοικίας στο Κίεβο. Η οικογένεια του άνδρα βρισκόταν μέσα στο κτήριο που χτυπήθηκε (φωτ.: radiosvoboda.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο – Ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών από την έναρξη του πολέμου

17/06/2025 - 10:14πμ
Καπνός έπειτα από ισραηλινό χτύπημα σε διυλιστήριο πετρελαίου έξω από την Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Με αλλεπάλληλες κινήσεις κλιμάκωσης μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

17/06/2025 - 9:11πμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ. αρχείου: Χ / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Με κάθε σταγόνα αίματος που χύνει το Ισραήλ θέτει σε κίνδυνο τη δική του ύπαρξη και το μέλλον του λαού του

16/06/2025 - 11:57μμ
Ο χάρτης που δημοσίευσε η Τουρκία (φωτ: Turkiye MSP Platform)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός της Τουρκίας «κόβει» το Αιγαίο στα δύο

16/06/2025 - 10:49μμ
Εικόνα από την Τεχεράνη, σήμερα, μετά από ισραηλινό χτύπημα (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ-Ιράν: Κλιμακώνεται η σύγκρουση – Τα χτυπήματα σε Τεχεράνη και Χάιφα

16/06/2025 - 10:15μμ
Η είσοδος της έδρας του Συμβουλίου της ΕΕ (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ συσκέπτεται για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή

16/06/2025 - 3:52μμ
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατά την απολογία του (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δικάζεται ξανά ο Ιμάμογλου, για νέες κατηγορίες

16/06/2025 - 12:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συμμετέχει στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, «Οι αθέατες όψεις του πολέμου στην Ουκρανία», στο Πολεμικό Μουσείο, Αθήνα, Τρίτη 17 Ιουνίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

«Καμπανάκι» από Καραμανλή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ελληνουτουρκικά

14 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: https://twitter.com/Novartis)

Υπόθεση Novartis: «Μου κατέστρεψαν τη ζωή, την καριέρα μου» – Τι κατέθεσε ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης

39 λεπτά πριν
Ποδηλάτης βγάζει φωτογραφία μπροστά σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στο Τελ Αβίβ μετά από χτύπημα ιρανικού πυραύλου (φωτ.: . EPA/Abir Sultan)

Νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ – Επιστρέφουν μέσω Αιγύπτου οι Έλληνες από το Ισραήλ

1 ώρα πριν
Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ σε παλιότερη φωτογραφία έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Sarah Yenesel)

Πρώτη ημέρα στη φυλακή για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ

2 ώρες πριν
Σιδηρογροθιές, πιστόλια και μαχαίρια κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες με μέλη οργανωμένους οπαδούς – 13 συλλήψεις για ναρκωτικά, επιθέσεις και ληστείες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Πανελλαδικές: Ανοιχτή η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων μέσω sms

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign