pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα κατάθεση στη δίκη του «Dr Kontos»: Από το «θα γίνει καλά» στο ξερό «ζωή σε σας»

Η οικογένεια ασθενούς που πέθανε με μετάσταση στους λεμφαδένες έδωσε 6.000 ευρώ για βότανα από το Πήλιο

14/12/2021 - 2:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο σύζυγός της, ένα ακόμα θύμα των θεραπειών του «Dr. Kontos», περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η χήρα. Ο άνδρας πέθανε στο νοσοκομείο της Λάρισας, πλήρως αποδυναμωμένος και με μετάσταση τους λεμφαδένες. Αρχικά είχε διαγνωστεί με αντιμετωπίσιμο καρκίνο στον πνεύμονα, τον Νοέμβριο του 2016.

«Έλεγε συνεχώς “Θα το ξεπεράσει, μη φοβάσαι”. Όταν πέθανε μας είπε ένα ξερό “Zωή σε εσάς” και μας έκλεισε το τηλέφωνο», κατέθεσε η μάρτυρας.

Η οικογένεια ήρθε σε επαφή με τον «διακεκριμένο επιστήμονα» από μία γυναίκα από το συγγενικό της περιβάλλον, η οποία τους μίλησε για φιλικό της πρόσωπο που ξεπέρασε τον καρκίνο.

Στην πρώτη επικοινωνία με τον «Dr Kontos», και ενώ ο ασθενής είχε κάνει ήδη μία χημειοθεραπεία, τους παρότρυνε να τις διακόψει, διότι με τα φάρμακα που θα δώσει θα γίνει καλά.

«Μας έφερε κάτι σκευάσματα, 10-12 μπουκάλια. Είπε ότι είναι αποστάγματα από βότανα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Μας είπε ότι είναι νευρολόγος-ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία και ότι χειρουργούσε μικρά παιδιά στο ογκολογικό της κυρίας Βαρδινογιάννη. Μας έλεγε ότι θα γίνει καλά ο άντρας μου. Ήταν ήρεμος άνθρωπος, δεν μας παρέπεμπε κάπου άλλου, σε κάτι ύποπτο. Εμείς εκείνη την περίοδο άλλο από την προσευχή μας και όσα μας έλεγαν οι γιατροί δεν ξέραμε να κάνουμε.

»Έκανε κάποιες ασκήσεις στον άντρα μου και μας ζήτησε 15.000 ευρώ για το κουράρισμα. Του είπαμε ότι είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Μας είπε 13.000 ευρώ, “αλλά να ξέρετε πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι πολύ καλά ο άνθρωπος σας, δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο”. Του δώσαμε 6.000 ευρώ για βότανα από το Πήλιο. Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω βότανα», περιέγραψε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της από τη μία έβλεπε τον άνδρα της συνεχώς να χειροτερεύει, από την άλλη όμως δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τέτοιο γιατρό.

Όταν ο ασθενής έπαθε εμβολή και τον πήγαν στο νοσοκομείο ο «Dr Kontos» καθησύχασε την οικογένεια, τονίζοντας ότι θα του κάνει μία ένεση και δεν θα ξαναπάθει τίποτα. Η ένεση, είπε η χήρα, ήταν αρτεμισινίνης.

«Όμως εκείνος έπεφτε συνεχώς. Είπα ότι δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε στο σπίτι και πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί δεν του έδινα τα βότανα γιατί δεν μπορούσα μέσα στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες και ήταν θέμα ημερών. Ρωτώ τον γιατρό του νοσοκομείου και μας είπε να κάνουμε ακτινοβολίες. Μας είπαν να πάμε στην Αθήνα, αλλά ήθελε 15 ημέρες. Τελικά πήγαμε στη Λάρισα, έκανε δύο ακτινοβολίες, μετά δεν άντεξε. Για όλα ήταν ενήμερος ο Κόντος», τόνισε.

Μετά το θάνατο ο «γιατρός» εξαφανίστηκε, λέγοντας πως είχε ένα ατύχημα στην Ιταλία. «Του είπαμε ότι έχουμε φάρμακα και μπουκάλια από αυτά που μας έδωσε και μας είπε να πάμε στη Στυλίδα να τα δώσουμε και να πάρουμε χρήματα. Βέβαια, εγώ του είπα ότι είναι δική του δουλειά αυτό. Δεν ξέρω τι έκανε τελικά, αλλά μας επέστρεψε 5.000 ευρώ», κατέληξε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Αρχείο Ομάδας Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών «ΑΡΙΩΝ»)
ΕΛΛΑΔΑ

Φάλαινα στον Παγασητικό: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» – Τι πρέπει να προσέχουν τα σκάφη

28/07/2026 - 10:42μμ
Η φωτιά στην Πάρο,  Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Gina Paros)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων

28/07/2026 - 10:18μμ
Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Σταθμός Νομαρχία, 26 Μαρτίου 2026 (φωτ.: 
EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταχιάος: Εντός Αυγούστου το μετρό στην Καλαμαριά – Τον Μάιο του 2027 το Flyover

28/07/2026 - 7:55μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στη Μαδρίτη με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, στην αεροπορική βάση Τορεχόν. Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Embajada de Grecia en Madrid-Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ισπανία: Παρατείνεται η αποστολή των ελληνικών Canadair στις μεγάλες πυρκαγιές

28/07/2026 - 7:31μμ
Ο καπνός από τη φωτιά στην Πάρο, όπως φαίνεται από το αεροδρόμιο του νησιού. Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Liana Albagli)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρο: 14 εναέρια μέσα στη μάχη – Νέες ενισχύσεις και εκκενώσεις μέσω 112

28/07/2026 - 6:44μμ
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Ζωντανά κάηκαν τα παιδιά μας» – Ένταση στη δίκη μετά την απαγγελία των κατηγοριών

28/07/2026 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Εντολή απομάκρυνσης από οικισμούς λόγω φωτιάς στο Καμπί

28/07/2026 - 4:20μμ
Δημήτρης Χαλβατζάρας, Νίκος Ζήσης, Γιώργος Καπουτζίδης, Μάριος Γκιούρδας, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Ξυλούρης (φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αφανείς «πρωταγωνιστές» από πέντε μεγάλες αθλητικές ομοσπονδίες μιλούν για όσα συμβαίνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

28/07/2026 - 3:52μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένος είχε χόμπι να καίει τα σπίτια των γιων του – Καταδικάστηκε και στο εφετείο

28/07/2026 - 3:23μμ
(Πηγή: bbnet2.gein.noa.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγιον Όρος: Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ κοντά στις Καρυές

28/07/2026 - 1:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λευκωσία. Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Χ / UN Cyprus)

Κυπριακό: Συγκρατημένη αισιοδοξία Χριστοδουλίδη μετά το δείπνο με Γκουτέρες και Έρχιουρμαν

4 ώρες πριν
Τα δύο πρόωρα βρέφη, πιθανότατα δίδυμα, όπως βρέθηκαν τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο στον μικρό κιβωτιόσχημο τάφο. Η ταφή χρονολογείται στον 8ο ή τον 9ο αιώνα μ.Χ. (φωτ.: OeAW–OeAI / L. Zabrana)

Έφεσος: Δύο πρόωρα βρέφη είχαν ταφεί μέσα σε… ρωμαϊκή τουαλέτα πριν από 1.200 χρόνια

4 ώρες πριν
Το ανασκαφικό πεδίο της Γκραν Ντολίνα στην Αταπουέρκα της Ισπανίας, όπου έχουν εντοπιστεί τα απολιθώματα του Homo antecessor (φωτ.: Malopez 21 / Wikimedia Commons)

Κανιβαλισμός πριν από 850.000 χρόνια: Στο «μενού» του Homo antecessor έμπαιναν μικροί και μεγάλοι

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Αρχείο Ομάδας Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών «ΑΡΙΩΝ»)

Φάλαινα στον Παγασητικό: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» – Τι πρέπει να προσέχουν τα σκάφη

5 ώρες πριν
Η φωτιά στην Πάρο,  Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Gina Paros)

Φωτιά στην Πάρο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων

5 ώρες πριν
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign