pontosnews.gr
Τρίτη, 17/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιωάννα Παλιοσπύρου, μια γυναίκα με νέα ταυτότητα – Μέρος της ζωής της η μάσκα

Η χθεσινή εμφάνισή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σημάδεψε την πρώτη ημέρα της «δίκης της χρονιάς»

16/09/2021 - 10:35πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η χθεσινή εμφάνιση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σημάδεψε την πρώτη ημέρα της «δίκης της χρονιάς», που αφορά την επίθεση εναντίον της με καυστικό υγρό πριν από 16 μήνες. Αυτή ήταν η πρώτη της δημόσια εμφάνιση, παρά τις συμβουλές των γιατρών της· μαζί της στη δικαστική αίθουσα ήταν και ψυχολόγος.

Αντιθέτως, η 37χρονη που ομολόγησε ότι έριξε το βιτριόλι στην συντοπίτισσά της δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Κοινή διαπίστωση, πάντως, είναι ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου διαθέτει απαράμιλλο θάρρος, καθώς μέσω της διαδικασίας ξαναζεί την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που η υγεία της παραμένει εύθραυστη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η γιατρός της και διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου, δήλωσε: «Το στρες πάντα σωματοποιείται στο δέρμα και σε όλα τα όργανα. Ανησυχούμε, αλλά θεωρώ πως είναι δικαίωμά της να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Δείχνει το χαρακτήρα και τη δύναμή της».

Τα εγκαύματα είναι σχεδόν σε όλο της το σώμα, αλλά οι προσπάθειες των γιατρών εστιάζουν περισσότερο στο πρόσωπο. «Το καυστικό υγρό έχει κάψει, επίσης, το τριχωτό της κεφαλής, τη ράχη, το θώρακα, τον κορμό και τα χέρια. Στους μηρούς έχουμε πάρει εμείς μοσχεύματα. Στην ουσία από τα γόνατα και κάτω έχει υγιές δέρμα», ανέφερε.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι ναι μεν οι πληγές δεν είναι ανοιχτές, αλλά κάθε κίνηση είναι δύσκολη και η πίεση επίπονη σε σημεία όπου οι ουλές είναι υπερτροφικές. «Η Ιωάννα έχει καταβάλει μια υπερπροσπάθεια για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Είναι όμως ο χαρακτήρας της τέτοιος που το κάνει να φαίνεται σαν κάτι απλό, που όμως δεν είναι», τόνισε.

Το πρώτο τρίμηνο μετά την επίθεση έγιναν εννέα χειρουργεία, γιατί υπήρχε ζήτημα ζωής και θανάτου. «Τώρα θα κάνουμε νέα χειρουργεία αλλά χωρίς τη διαδικασία του κατεπείγοντος για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους. Για αποκατάσταση θέσης, όπως στον τράχηλο, στα χέρια, γύρω από το στόμα, στη μύτη», είπε η Μαρία Καλοφώνου.

Μάλιστα, εξήγησε ότι η μάσκα που φοράει δεν είναι για να κρυφτεί ή για αισθητικούς λόγους, και ότι θα συνεχίσει να τη φοράει για απροσδιόριστο χρόνο, μιας και την υπόλοιπη ζωή της θα πρέπει να τη ζήσει υπό ειδικές συνθήκες. «Κάθε περιστατικό που έχει ουλές, ειδικά μετεγκαυματικές, έχει την τάση αυτές τις ουλές να τις υπερτρέφει, δηλαδή να φουσκώνουν. Αυτό που κάνει η μάσκα είναι να πιέζει έτσι ώστε να είναι πιο επίπεδες και αν έχουν καλύτερη εξέλιξη», ανέφερε.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η ψυχολόγος Ζωή Στραβοπόδη σημείωσε ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι ένα πάρα πολύ θαρραλέο κορίτσι που πλέον ζει με μια νέα ταυτότητα, καθώς έχει βιώσει το θάνατό της και έχει ένα νέο πρόσωπο που βγήκε να το παρουσιάσει. «Είναι ένας άλλος άνθρωπος. Η Ιωάννα που υπήρχε δεν θα ξαναυπάρξει ποτέ», πρόσθεσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ζεστό καλοκαιράκι στον καιρό της Τρίτης

17/06/2025 - 8:10πμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

16/06/2025 - 9:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά καμπάνα στην ομάδα χάντμπολ ΑΕΚ από την EHF – Αποκλεισμός ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

16/06/2025 - 8:10μμ
Εικόνα από την κηδεία του 14χρονου ήρωα Σπύρου Δήμου (φωτ.: Μ. Τζώρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο Δήμου που χάθηκε στον Άραχθο

16/06/2025 - 7:32μμ
Εικόνα πυρκαγιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα (φωτ.: Θανάσης Δημόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Άνω Σούλι Μαραθώνα: Βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

16/06/2025 - 5:00μμ
Κωνσταντίνος Καλλιγιαννάκης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ επί της Λεωφ. Λοχαγού Χρονοπούλου 52, στον Άλιμο (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «24 ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ»

16/06/2025 - 3:24μμ
Φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στο Άνω Σούλι Μαραθώνα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

16/06/2025 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δαρμένος και… δαγκωμένος από σκύλο κατέληξε 39χρονος μετά από καβγά με δύο Αφγανούς

16/06/2025 - 12:11μμ
(Φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Τροχαίο με έναν νεκρό και έξι τραυματίες στην Εγνατία Οδό

16/06/2025 - 9:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βοριάδες έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς

16/06/2025 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κίνηση Μυστακίδη για τη Νέα Τούμπα: «Θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης»

16 λεπτά πριν
Θρήνος στα συντρίμμια στο Κίεβο (φωτ.: radiosvoboda.org)

Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο – Ο μεγαλύτερος απολογισμός νεκρών από την έναρξη του πολέμου

39 λεπτά πριν
Μέλη των μονάδων Kuva-yı Milliye στο Αϊδίνι, περίπου το 1919. Ήταν παραστρατιωτικές ομάδες εθελοντών που οργανώθηκαν για να αντισταθούν, μεταξύ άλλων, στον Ελληνικό Στρατό που αποβιβάστηκε στη Σμύρνη (πηγή: gurkantuna.com)

17 Ιουνίου 1919: Ο Ελληνικός Στρατός παραδίδει το Αϊδίνι στη μανία των τσετών – Η σφαγή κράτησε δύο μέρες

1 ώρα πριν
«Ο Χριστός ομιλών τη Σαμαρέιτιδι», έργο του Χανιώτη αγιογράφου Νικόλαου Βλαχάκη, 1900 (πηγή: facebook / Ιωάννης Παπαδάκης)

Στη Σαμαρείτιδα (Μέρος Δ’)

1 ώρα πριν
Καπνός έπειτα από ισραηλινό χτύπημα σε διυλιστήριο πετρελαίου έξω από την Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Με αλλεπάλληλες κινήσεις κλιμάκωσης μαίνεται ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

2 ώρες πριν

Προ των πυλών το 2ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νοτίου Ελλάδος και Νήσων

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign