pontosnews.gr
Δευτέρα, 28/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κύπρος: Σε πλήρη εξέλιξη το τουρκικό σχέδιο για τα Βαρώσια της Αμμοχώστου

«Αυτοδιοικούμενες περιοχές» στην έκθεση για το Κυπριακό;

28/06/2021 - 10:10πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κάτια Χριστοδούλου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με φόντο το σύντομο τετ α τετ που είχαν στην κουζίνα ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ερσίν Τατάρ (μια συνάντηση που υποβαθμίστηκε από την ελληνική πλευρά ως «τυχαία», αλλά προβλήθηκε ιδιαιτέρως από την τουρκική, με τη διαρροή και της σχετικής φωτογραφίας), ο κυπριακός Τύπος αποκαλύπτει βήματα πρόκλησης από την Τουρκία στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, η Λευκωσία καταστρώνει πλάνο δράσης για την αντιμετώπιση των τουρκικών σχεδιασμών στα Βαρώσια.

Οι κατοχικές Αρχές έχουν εκφράσει την πρόθεση να προσκαλέσουν τους κατοίκους να επιστρέψουν στην Αμμόχωστο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση ή να προσφύγουν στην «επιτροπή» των Κατεχομένων για τις νόμιμες περιουσίες τους.

Τα σενάρια αυτά θα επιτρέψουν το άνοιγμα της περιοχής, που θεωρείται τουριστικό «φιλέτο», περιορίζοντας τις όποιες αντιδράσεις από τρίτους. Ήδη προετοιμάζεται το άνοιγμα πέντε παραλιών.

«Ανάμεσα στους κατοίκους επικρατεί και έντονη δυσφορία και θυμός για το γεγονός ότι τα πράγματα έχουν φτάσει μέχρι εδώ, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις που γίνονταν από πλευράς κυβέρνησης όταν είχαν ξεκινήσει οι κινήσεις από τουρκικής πλευράς στην Αμμόχωστο», σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

Ο δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου έχει ήδη δηλώσει ότι Αμμοχωστιανοί έχουν πουλήσει περιουσίες όχι μόνο στην περίκλειστη, αλλά στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα εκτίμησε ότι κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει κάποιες… κινήσεις, γι’ αυτό προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας το βράδυ της 19ης Ιουλίου στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

«Αυτοδιοικούμενες περιοχές» στην έκθεση για το Κυπριακό;

Εν τω μεταξύ, στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα Φιλελεύθερος αποκάλυψε ότι ο ΟΗΕ έχει πρόθεση να συμπεριλάβει στην έκθεσή του για το Κυπριακό μια αναφορά σε «αυτοδιοικούμενες περιοχές», με αποδέκτη και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ήδη η ειδική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, Τζέιν Χολ Λουτ, φέρεται να έχει κάνει σχετική κρούση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Κώστας Βενιζέλος στο ρεπορτάζ του σημειώνει ότι υπήρξε έντονη αντίδραση από την ελληνοκυπριακή πλευρά, που ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτό κάτι τέτοιο, που θα αποθρασύνει ακόμα περισσότερο την Τουρκία που επιθυμεί τη λύση των δύο κρατών.

Από την πλευρά της η Τζέιν Χολ Λουτ φέρεται να καθησύχασε τη Λευκωσία, τονίζοντας δεν πρόκειται για αναγνώριση δεύτερου κράτους και ότι αυτό θα αναφέρεται ρητώς στην έκθεση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης από τον ΟΗΕ προς Ερντογάν: Η διχοτόμηση δεν θα γίνει αποδεκτή

23/09/2026 - 10:09μμ
Η στιγμή που τα παιδιά του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Παναγίδη αντικρίζουν για πρώτη φορά τον τάφο του πατέρα τους (πηγή: Ιστορικές Μνήμες ΕΟΚΑ 1955-59/Εικόνα επεξεργασμένη με Τεχνητή Νοημοσύνη)
ΚΥΠΡΟΣ

Ανδρέας Παναγίδης: Σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου 1956 η θυσία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ

21/09/2026 - 4:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Γαλλία βλέπει λύση – «Απαιτείται πολιτικό θάρρος»

11/09/2026 - 11:41πμ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχεται τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΓΤΠ / Ανδρέας Λουκαΐδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Ισραήλ: Άμυνα και ενέργεια στη σκιά του πολέμου – Η ιδέα για τριμερή με τον Λίβανο

10/09/2026 - 4:04μμ
Συλληφθείς για το πολύνεκρο ναυάγιο του Filo Jet οδηγείται στο «δικαστήριο» της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: AA / Harun Özalp)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Η πλώρη έσπασε από τα κύματα», κατέθεσε ο καπετάνιος του Filo Jet

31/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο ΕΡΑ)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Αγωνία για 18 αγνοουμένους – Συνεχίζονται οι έρευνες σε βάθος άνω των 500 μέτρων

31/08/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Συνελήφθη ο καπετάνιος – «Έλεγαν δεν συμβαίνει τίποτα, έφυγαν πρώτοι», λένε επιζώντες

30/08/2026 - 10:51μμ
Επιβαίνοντες με σωσίβια, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας: Αναφορές για νεκρούς – Έτοιμη να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία

30/08/2026 - 4:13μμ
Το αναποδογυρισμένο καταμαράν ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, με επιβαίνοντες να περιμένουν τη διάσωσή τους πάνω στο εκτεθειμένο τμήμα του σκάφους (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανατράπηκε καταμαράν με 270 επιβαίνοντες ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας

30/08/2026 - 2:39μμ
Το σημείο της τραγωδίας, στο Κάβο Γκρέκο. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, συνολικά τρία σκάφη βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (πηγή: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ντίμης Μαυρόπουλος: «Του φώναζαν να κατέβει» – Η δραματική μαρτυρία για την τραγωδία στο Κάβο Γκρέκο

30/08/2026 - 1:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Σερβία: Υπηρεσιακή πρόεδρος η Άνα Μπρνάμπιτς μετά την παραίτηση του Αλεξάνταρ Βούτσιτς

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Δ. Ωραιοκάστρου)

Φεστιβάλ Ποντιακών Εκδηλώσεων Ωραιοκάστρου στον Μονόλοφο: Αναβίωσε το έθιμο της προίκας του γάμου με εργόχειρα και παραδοσιακά κεράσματα

33 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πυροβολισμός στον αέρα έξω από κέντρο διασκέδασης στα Λαδάδικα – Εξαφανίστηκε ο άνδρας που πυροβόλησε

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Προκοπίου – Η ζωή, οι 23 ταινίες και η τελευταία επιστροφή στο θέατρο ύστερα από 52 χρόνια

1 ώρα πριν
(Φωτ.: enoriamas.gr)

Στην Καλαμαριά η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα – Πότε θα γίνει η υποδοχή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

77 χρόνια από την κοίμηση του Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου – H Ένωση Ποντίων Πιερίας τιμά τη μνήμη του

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV