Με τη συγκέντρωση και την αλλαγή φρουράς στην πλατεία Συντάγματος, και συγκεκριμένα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Σάββατο 19 Μαΐου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Ώρα 19:00: Αλλαγή Προεδρικής Φρουράς, με τους δύο εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι τη στολή του Πόντιου αντάρτη. Θα ακολουθήσει ομιλία του Φάνη Μαλκίδη (δρ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών).
- Ώρα 19:45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
- Ώρα 20:00: Πορεία προς την Πρεσβεία της Τουρκικής Δημοκρατίας και επίδοση Ψηφίσματος.
Για την Κυριακή 20 Μαΐου στις 08:00, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, έχει προγραμματιστεί επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας και αργότερα στην Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Θα ακολουθήσει ομιλία του Γιώργου Βαρυθυμιάδη (πρόεδρος ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων) και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
- Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
















