Ο Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα», ο Σύλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας, οι εκδόσεις «Ωκεανός» και το βιβλιοπωλείο Κανάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θοδωρή Δεύτου Τραπεζούντα – Το διαμάντι της Ανατολής την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Αγγελική Λεβέντη και Αικατερίνη Καλαθά. Ο συγγραφέας θα διαβάσει το απόσπασμα που μπήκε θέμα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2016 στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
Θα συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας και ο λυράρης Ηλίας Υφαντίδης.














![Ο έμπορος βαφών Ναζάρ Αγά Μανούσαγκιαν με την οικογένειά του στην Αντέπ, το 1912 (φωτ.: Hraztan Tokmadjian, Ayntabi Aseghnakordzoutyunu [The Embroidery of Ayntab], τ. 1, Χαλέπι-Ερεβάν, 2015)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/06/genoktonia-armenion-antep-120x86.jpg)

