pontosnews.gr
Παρασκευή, 18/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρούτσης: Κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό

30/05/2020 - 10:47πμ
Βρούτσης: Κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηρίξει και να ενισχύσει το εισόδημα των εργαζομένων, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μάλιστα επισήμανε πως δεν θα υπάρξει εργαζόμενος που θα πάρει λιγότερα χρήματα από τον κατώτατο μισθό ακόμα και στην περίπτωση που δουλέψει τις μισές μέρες του μήνα.

«Κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό, ακόμη κι αν δουλεύει το μισό διάστημα του μήνα» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης παρά τα επιδόματα ανεργίας. 

Ο υπουργός Εργασίας αποσαφήνισε ότι ο μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο οποίος χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα SURE, κινείται οριζόντια σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, ενώ τόνισε ότι η τελική αναπλήρωση στον καθαρό μισθό για τους εργαζόμενους που θα ενταχθούν σε αυτόν το μηχανισμό, είναι από 83,5% έως 100%, στην περίπτωση του κατώτατου μισθού. Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι την Τρίτη, 2 Ιουνίου, περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση στην επικουρική σύνταξή τους. Όπως σημείωσε, η απόφαση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020 και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Τον Σεπτέμβριο, προγραμματίζουμε να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη. Με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου, θα λάβουν αύξηση όλοι οι παλιοί συνταξιούχοι και όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, μετά το νόμο Κατρούγκαλου. Όλοι οι νέοι εργαζόμενοι με 30 έτη και μία ημέρα εργασιακού βίου θα λάβουν αύξηση στη σύνταξή τους, συγκριτικά με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός, προσθέτοντας ότι, τον Οκτώβριο, θα καταβληθούν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών και των κύριων 12 μηνών.

Τον Αύγουστο, η καταβολή της σύνταξης στους εργαζόμενους συνταξιούχους θα γίνει με το νέο τρόπο, αποδίδοντας το 70% της σύνταξης, με αναδρομικότητα από την 1η Μαρτίου.

Η ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ» θα αφορά το 40% των νέων συντάξεων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, στόχος είναι η ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ» να έχει και αναδρομική δυνατότητα για τις κατηγορίες συντάξεων του ΟΓΑ και της αιτίας θανάτου, από την 1η Ιανουαρίου του 2017.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Νέα άνοδος στις τιμές – Στα 2,17 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης

17/09/2026 - 10:43πμ
Η ένδειξη δείχνει ότι το ρεζερβουάρ είναι σχεδόν άδειο (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις από αύριο – Πού έχει φτάσει η αμόλυβδη

16/09/2026 - 6:21μμ
(Φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ομιλία της για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (SOTEU)

16/09/2026 - 8:58πμ
Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 400 ευρώ τον Νοέμβριο: Ποιοι το δικαιούνται και πότε πληρώνεται

13/09/2026 - 2:50μμ
(Φωτ.: MOTIONTEAM / Φανή Τρυψάνη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Εφάπαξ και επιδόματα που θα καταβληθούν από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου

12/09/2026 - 7:00μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι

11/09/2026 - 8:32πμ
Μπαλκόνια διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες στην Αθήνα (φωτ.:  EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέσμη μέτρων της ΕΕ για προσιτή στέγη

10/09/2026 - 1:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το Ορμούζ στο ελληνικό καλοριφέρ: Πάνω από 1,90 ευρώ «δείχνει» το πετρέλαιο θέρμανσης

10/09/2026 - 10:30πμ
Το οικονομικό επιτελείο κατά την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στην 90ή ΔΕΘ. Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ 2026: Ποιοι κερδίζουν, πόσα και από πότε – Ο πρακτικός οδηγός των μέτρων

7/09/2026 - 4:35μμ
Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος μιλά στον διευθυντή του naftemporiki.gr Μιχάλη Ψύλο, στο 2ο N-ΔΕΘ Forum της Ναυτεμπορικής. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: «Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος» – Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στη βενζίνη

6/09/2026 - 5:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Χρύσα Αράπογλου δίνει την Αργώ στον Κόσουκε Φουκούντα, ένα δώρο από την Καλαμαριά στον Ιάπωνα που αγαπά τον ποντιακό πολιτισμό. Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Από τον Πόντο στην Ιαπωνία με μια λύρα – Η νύχτα που η Καλαμαριά «μηδένισε» 9.000 χιλιόμετρα

8 λεπτά πριν
Οι δύο γιατροί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο μικροσκόπιο δεύτερο ιατρείο, οικονομικά και χρηματοκιβώτιο

32 λεπτά πριν
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου παρακολουθεί προεκλογική ομιλία του γιου της Γιώργου, στο Πεδίον Άρεως (φωτ.: EUROKINISSI)

Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε ηλικία 103 ετών

58 λεπτά πριν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Τασούλας στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών ενημερώσεων. Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μητσοτάκης σε Τασούλα: Κάτω από 1,75 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης – Οριζόντια αύξηση στο επίδομα

1 ώρα πριν
Ο ανδριάντας του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο Πάρκο της Εθνικής Μνημοσύνης στη Νέα Σμύρνη (φωτ.: Facebook / ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης)

Η Νέα Σμύρνη τίμησε τον Άγιο Χρυσόστομο, μητροπολίτη Σμύρνης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Pixabay)

Κλωνοποιούσαν με AI τη φωνή συγγενών και άρπαζαν τιμαλφή – Άρπαξαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV