pontosnews.gr
Σάββατο, 21/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ινδία: Εκτελέστηκαν τέσσερις άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας

20/03/2020 - 2:26μμ
Ινδία: Εκτελέστηκαν τέσσερις άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι Αρχές στην Ινδία προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στην εκτέλεση των τεσσάρων ανδρών που καταδικάστηκαν για τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας τον Δεκέμβριο του 2012 σε λεωφορείο, ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει την αγανάκτηση της κοινής γνώμης τόσο στη χώρα όσο και παγκοσμίως.

Η τραγωδία είχε φέρει στο φως τη βαριά σιωπή γύρω από τη σεξουαλική βία εναντίον των γυναικών στην Ινδία, τις ελλείψεις του δικαστικού συστήματος στην αντιμετώπιση των βιασμών και γενικότερα την αντιμετώπιση των γυναικών στην ινδική κοινωνία.

Ο Μουκές Σινγκ, ο Βινάι Σάρμα, ο Παουάν Γκούπτα και ο Ακσάι Τάκουρ εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού στις 05:30 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) στη φυλακή Τίχαρ στο Νέο Δελχί. Οι καταδικασθέντες είχαν εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα για να αποφύγουν την εκτέλεση της ποινής τους, και μέχρι σήμερα είχαν καταφέρει τρεις φορές την αναβολή της.

Μερικοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Τίχαρ για να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την εκτέλεση των τεσσάρων ανδρών. «Έχουμε την ικανοποίηση ότι η κόρη μου τελικά δικαιώθηκε έπειτα από επτά χρόνια. Τα ζώα κρεμάστηκαν», δήλωσε η Άσα Ντέβι, μητέρα του θύματος, της Τζιότι Σινγκ.


Η μητέρα της άτυχης κοπέλας (φωτ.: EPA / Rajat Gupta)

Το βράδυ της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2012, η 23χρονη φοιτήτρια βγήκε από κινηματογραφική αίθουσα εμπορικού κέντρου με έναν φίλο της. Πήραν ένα ιδιωτικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έξι μεθυσμένοι άνδρες, πιστεύοντας ότι πρόκειται για λεωφορείο της γραμμής που πήγαινε προς την κατεύθυνση που ήθελαν.

Πάνω στο λεωφορείο οι άνδρες ξυλοκόπησαν τον φίλο της φοιτήτριας. Επί 20 λεπτά την βίαζαν άγρια ο ένας μετά τον άλλον, την ώρα που το λεωφορείο κυκλοφορούσε στους δρόμους του Νέου Δελχί, και την τραυμάτισαν σοβαρά με έναν σιδηρολοστό. Μετά την πέταξαν στην άκρη του δρόμου.

Ήδη από την επομένη η υπόθεση προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη ενώ πραγματοποιήθηκαν τεράστιες, αυθόρμητες διαδηλώσεις, που εντάθηκαν ακόμη περισσότερο όταν η φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της στις 29 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

«Το κίνημα που ακολούθησε τον ομαδικό βιασμό του 2012 έμοιαζε με φράγμα που σπάει», εξήγησε η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Καβίτα Κρίσναν.

Έλεγχος συνείδησης
Διότι αυτό το συμβάν στην καρδιά της ινδικής πρωτεύουσας άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή της νεολαίας της Ινδίας. Σε μια κοινωνία που έχει αλλάξει ριζικά έπειτα από 20 χρόνια απελευθέρωσης της οικονομίας, πολλές Ινδές και Ινδοί ταυτίστηκαν με αυτήν τη νεαρή γυναίκα που ήθελε να σπουδάσει και να εργαστεί αντί να παραμείνει υπό τις διαταγές του συζύγου της στο σπίτι.

Ο βιασμός «της κόρης της Ινδίας» έφερε αντιμέτωπα δύο αντίπαλα κοινωνικά οράματα. Από τη μια την αναδυόμενη μέση τάξη που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας και της ατομικής ελευθερίας, κυρίως των γυναικών. Από την άλλη η παραδοσιακή, συντηρητική άποψη που θέλει τις γυναίκες να είναι κατώτερες από τους άνδρες.

«Μια ευπρεπής κοπέλα δεν είναι έξω στις εννέα το βράδυ. Η κοπέλα ευθύνεται περισσότερο για το βιασμό από τον άνδρα», δικαιολογήθηκε ο Μουκές Σινγκ, ένας από τους βιαστές, σε ντοκιμαντέρ του BBC το 2015 το οποίο προκάλεσε σοκ στην Ινδία.

Ο ομαδικός βιασμός στο Δελχί ανάγκασε την κοινωνία της Ινδίας να εξετάσει τη συνείδησή της.

Μετά την τραγωδία η κυβέρνηση αυστηροποίησε τη νομοθεσία κατά της σεξουαλικής βίας και επιτάχυνε τις δικαστικές διαδικασίες. Ο αριθμός των βιασμών που καταγγέλλονται στη χώρα αυτήν του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων αυξήθηκε ραγδαία τα επόμενα χρόνια, αν και οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν εκπροσωπεί παρά την κορυφή του παγόβουνου.

Από τους έξι άνδρες που συνελήφθησαν για το βιασμό της φοιτήτριας, ο φερόμενος ως εγκέφαλος πέθανε στη φυλακή. Επισήμως αυτοκτόνησε. Ένας άλλος, που την εποχή του συμβάντος ήταν ανήλικος, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από τρία χρόνια καθώς καταδικάστηκε σε μικρότερη ποινή λόγω ηλικίας.

Αν και σχεδόν 400 καταδικασμένοι σε θάνατο αναμένουν την εκτέλεση της ποινής τους, οι Αρχές της Ινδίας σπάνια προχωρούν σε εκτελέσεις, παρά μόνο για υποθέσεις που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη. Συνήθως η εσχάτη των ποινών μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη.

Η προηγούμενη εκτέλεση στην Ινδία είχε γίνει το 2015.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή παρέλαση των αρμάτων (φωτ.: Δήμος Πατρέων)
ΕΛΛΑΔΑ

Πατρινό Καρναβάλι: Σήμερα και αύριο οι παρελάσεις με δεκάδες άρματα κι έναν χείμαρρο 50.000 καρναβαλιστών

21/02/2026 - 2:01μμ
(Φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο νότια των Καλών Λιμένων – Έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους

21/02/2026 - 12:32μμ
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη Τύπου, στην Ιερουσαλήμ, τον Μάιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από δηλώσεις Αμερικανού πρεσβευτή: «Θα ήταν μια χαρά» εάν το Ισραήλ καταλάμβανε όλα τα εδάφη της Μέσης Ανατολής

21/02/2026 - 11:09πμ
Επιβάτες επιβιβάζονται σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κώστας Τσιρώνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής – Ουρές και στα διόδια

21/02/2026 - 10:43πμ
(Πηγή: exchange.glomex.com/video/v-dgkggflybp4p)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στη Λήμνο: Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχές – Υπερχείλισε το ποτάμι της Αγίας Τριάδας

21/02/2026 - 10:15πμ
Το επετειακό γραμματόσημο που κυκλοφορεί στη Ρωσία, με τον Ιωάννη Καποδίστρια (πηγή: idd.mid.ru)
ΚΟΣΜΟΣ

Το ρωσικό γραμματόσημο με τον Καποδίστρια και τα μηνύματα πίσω από την έκδοση

21/02/2026 - 9:50πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι

21/02/2026 - 8:07πμ
Γάλλοι αστυνομικοί στο Παρίσι (φωτ. αρχείου: . EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χειροπέδες σε δύο 16χρονους που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση – Ο ένας δήλωσε «γοητευμένος» από τον τζιχαντισμό

20/02/2026 - 11:56μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομο ένα μεγάλο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στα εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Επιβάλλει δασμούς 10% σε όλες τις χώρες, μετά τη «βαθύτατα απογοητευτική» απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

20/02/2026 - 11:22μμ
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον κρατούμενο αρχιφύλακα στον εισαγγελέα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άρης Μαρτάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Δομοκού: Προσωρινά κρατούμενοι ο δολοφόνος του κρατούμενου και ο αρχιφύλακας-συνεργός του

20/02/2026 - 10:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή παρέλαση των αρμάτων (φωτ.: Δήμος Πατρέων)

Πατρινό Καρναβάλι: Σήμερα και αύριο οι παρελάσεις με δεκάδες άρματα κι έναν χείμαρρο 50.000 καρναβαλιστών

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Οι Πρόσφυγες- Ποντιακός σύλλογος Βίγλα Άρτας)

Μια παραδοσιακή ποντιακή βραδιά για τη βασιλόπιτα του Ποντιακού Συλλόγου Βίγλας Άρτας «Οι Πρόσφυγες»

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)

Έφτασαν οι μέρες για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Κρήτη: Νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο νότια των Καλών Λιμένων – Έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΕΦΚΑ: Συγκροτείται Ειδική Ομάδα Εργασίας για την ταχύτερη απονομή των εφάπαξ στο Δημόσιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ angelipamp)

Ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών υποδέχεται την Αγγελική Παμπουκίδου και τις «Νεράιδες του Πόντου»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign