pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στις προτάσεις Τσίπρα για τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο

16/02/2020 - 11:59μμ
ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στις προτάσεις Τσίπρα για τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με την ομόφωνη ψήφιση του Κειμένου Απολογισμού και με την ευρεία υπερψήφιση του οδικού χάρτη προς το συνέδριο (ένα κατά και πέντε λευκά από το σύνολο 151 μελών, σύμφωνα με πληροφορίες), ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εισηγηθεί την έγκριση τους και υπογράμμιζε ότι από εδώ και πέρα η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στον απολογισμό και το πρόγραμμα «για απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το αύριο και την ανάγκη η χώρα να γυρίσει το γρηγορότερο δυνατό σε μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκαν δυο τροπολογίες οι οποίες καταψηφίστηκαν.

Η μία προέβλεπε για τα νέα μέλη του isyriza να υπάρχει μια τουλάχιστον αυτοπρόσωπη παρουσία σε κομματική διαδικασία ενόψει του συνεδρίου, ως προϋπόθεση για το δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες (55 κατά, 50 υπέρ, 5 λευκά). Η άλλη αφορούσε στην άρση της ποσόστωσης του 20% για μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας στη νέα ΚΕ που θα προκύψει από το συνέδριο.

Η δευτερολογία Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του σημείωνε ότι μέσα από τον απολογισμό και το πρόγραμμα ξεκινά η πιο δημιουργική φάση, της συζήτησης στις οργανώσεις και στον δημόσιο διάλογο. Μάλιστα, είπε ότι ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις που εμπλουτίζουν το διάλογο για τον απολογισμό. Πρότεινε δε να ψηφιστεί το κείμενο απολογισμού ως βάση για συζήτηση στις οργανώσεις και όποιες συμβολές έχουν κατατεθεί –αφού η τριμελής επιτροπή (απολογισμού) εξετάσει την πιθανότητα να μπορούν–, να ενσωματωθούν άμεσα.

«Εάν εκτιμά ότι σηκώνουν περισσότερη συζήτηση, μπορεί να πάνε κι αυτές οι συμβολές στις οργανώσεις ως ξεχωριστά κείμενα συμβολής στις οργανώσεις», πρόσθεσε. Ζήτησε από το σώμα να εγκρίνει και τη δική του εισήγηση να πάει ως κείμενο συμβολής στις οργανώσεις.

Ανέφερε ότι το πρόγραμμα είναι έτοιμο να συζητηθεί στην τελική φάση τη Δευτέρα στην Επιτροπή Προγράμματος. «Όμως αντιλαμβάνεστε και νομίζω ότι πρέπει να τους δώσουμε λίγο χρόνο». Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως είπε, πρότεινε η ΚΕΑ που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή να προγραμματιστεί για αργότερα, όχι μέσα στις Απόκριες, αλλά ενδεχομένως την Κυριακή 8 Μαρτίου.

«Νομίζω ότι χρειάζεται αυτός ο χρόνος γιατί το πρόγραμμα είναι σημαντικό εργαλείο στην πορεία προς το συνέδριο και τη συζήτηση που θα γίνει στις οργανώσεις και πρέπει να συζητήσεις με άνεση και η επιτροπή προγράμματος και μετά και η ΠΓ και το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να τελειώνει η «άχαρη συζήτηση για τα οργανωτικά», και διαβεβαίωσε ότι ο οδικός χάρτης που αποφάσισε η ΠΓ την προηγούμενη Δευτέρα «είναι ο ελάχιστος κοινός τόπος για να καταφέρουμε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα». «Το να πάμε σε ένα συνέδριο συνέχειας και τομής δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό απαιτεί συνθέσεις, ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη και να κάνει ο καθένας ένα βήμα πίσω από τις απόψεις του».

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε εκεί που έφτασε σε μεγάλο βαθμό γιατί ήταν πάντοτε ένα κόμμα εν κινήσει.

Όπως τόνισε, από τότε που ήταν ΣΥΝ είχε τη δυνατότητα να είναι κόμμα διαρκώς μετασχηματιζόμενο και ανοιχτό, σε αλληλεπίδραση με τα ρεύματα της εποχής, και γι’ αυτό κατάφερε να κάνει την υπέρβαση. Μιλώντας για το θέμα της προσθήκης στο όνομα, είπε ότι «τώρα συζητάμε να προστεθεί και ένας όρος που θα μπορεί να εκφράζει ένα μεγάλο κομμάτι συντρόφων που δεν ήταν μαζί μας μέχρι προχθές και στην πορεία ήρθαν μαζί μας»

«Στον δικό μας πολιτικό χώρο, που πήρε πάντα τολμηρές αποφάσεις, μας ταιριάζει να είμαστε πιο τολμηροί και υποτιμούμε τον εαυτό μας επιλέγοντας μια μάχη οπισθοφυλακής και χαρακωμάτων σε οργανωτικά ζητήματα», ανέφερε, για να τονίσει πως «αντίθετα, έχουμε να δώσουμε πολύ σοβαρές μάχες στην κοινωνία».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ριζοσπαστικού και ανοικτού κόμματος. Επίσης τάχθηκε υπέρ και ψηφιακής και αυτοπρόσωπης συμμετοχής.

«Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί σήμερα είναι όχι ποια είναι η διαδικασία με την οποία θα πάει ο κόσμος στις κάλπες, αλλά πώς θα ενεργοποιήσουμε τον κόσμο, πώς θα του δώσουμε χρεώσεις και δράσεις», εξήγησε. Είπε, μάλιστα, πως είναι εργαλείο οι νέες τεχνολογίες και ότι σημασία έχει πώς τις χρησιμοποιείς, για να σημειώσει ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να μην απογοητευτεί αυτός ο κόσμος από την απάθεια και την αδράνεια».

  • Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εργασίες στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη από τα σωστικά συνεργεία για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των βαγονιών, Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απολογία Τριαντόπουλος-Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

12/11/2025 - 11:39μμ
Από αριστερά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλιότερη συνάντησή τους (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Ν. Χριστοδουλίδη για τη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας

12/11/2025 - 8:35πμ
Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: x.com/RTErdogan)

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν-Ερχιουρμάν – Στο επίκεντρο των δηλώσεων το Κυπριακό

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Σταυρούπολη: Μπουλντόζες για καλό σκοπό στο χώρο του ΑΓΝΟ – Τα «πράσινα» σχέδια του Δήμου Παύλου Μελά

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο ΟΠΑΠ Game Time για το restart της Εθνικής Ομάδας

1 ώρα πριν
Η πρώην πρόεδρος της ΕΛΝ, Ολυμπία Ιωσηφίδου

Ολυμπία Ιωσηφίδου: Απεβίωσε η πρώην πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Το ΔΣ την αποχαιρετά

2 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς: Ήρθε η ώρα για το καθιερωμένο μουχαπέτ’ του Νοεμβρίου

2 ώρες πριν
Αεροφωτογραφία του αρχαιολογικού χώρου του Ευρωπού (φωτ.: ΕΦΑ Κιλκίς)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς: Οι «Ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές» απέσπασαν βραβείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign