pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συγκίνηση στην τελετή επαναπατρισμού των οστών του ταγματάρχη Κατσάνη από την Κύπρο

13/02/2020 - 11:21μμ
Συγκίνηση στην τελετή επαναπατρισμού των οστών του ταγματάρχη Κατσάνη από την Κύπρο (φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκαν τα οστά του ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη που έπεσε από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή σε μάχη στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της εισβολής των Τούρκων στις 21 Ιουλίου 1974. Η τελετή επαναπατρισμού έγινε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.

Τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η τιμή που αποδίδουμε με την σεμνή αυτή τελετή, στον ήρωα αντιστράτηγο Κατσάνη Γεώργιο, σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας χρονική συγκυρία, αποτελεί εθνικό χρέος και ιερή υποχρέωση, που υπογραμμίζει την κοινή πορεία των δύο κρατών του Ελληνισμού και αποτελεί υπόδειγμα της ενότητας και της συστράτευσης, τονίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της κοινής μας προσπάθειας για την επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής, δίκαιης και μόνιμης λύσης του κυπριακού ζητήματος, στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου».

«Για όλους τους Έλληνες, η κυπριακή τραγωδία δεν έληξε το 1974, αλλά παραμένει κοινός στόχος των δύο κρατών του Ελληνισμού η οριστική λύση του Κυπριακού, ο τερματισμός της επονείδιστης τουρκικής κατοχής και η τελική επανένωση της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο πάντα της αμοιβαίας, αποδεκτής και μόνιμης λύσης στη βάση των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας» σχολίασε περαιτέρω.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στην τελετή στη ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΥΠΕΘΑ/STR)

«Με τη σημερινή τελετή, πιστοποιούμε για άλλη μια φορά, την αλήθεια που αντιπαλεύεται τη λήθη. Αποκαθιστούμε σήμερα, με τον επαναπατρισμό των οστών του ήρωα αξιωματικού μας, μια μεγάλη εθνική εκκρεμότητα, όχι ως μία απλή υποχρέωση ή μία τυπική διαδικασία τακτοποίησης της σορού, αλλά ως μια θρησκευτική και εθνική επιταγή, ένα υπέρτατο καθήκον προερχόμενο από τα βάθη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η θυσία του θα αναγνωρίζεται στο διηνεκές, ως σύμβολο υψηλής αξίας, που θα υπενθυμίζει την αέναη πίστη του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση των ιδεωδών του Ελληνισμού».

Στην τελετή παραλαβής των λειψάνων του ταγματάρχη που έπεσε στο Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνος στην Κύπρο παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΥΠΕΘΑ/STR)

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε την κυπριακή κυβέρνηση «για όλες τις προσπάθειές της, αλλά και όλους όσους εργάσθηκαν για την επιστροφή του ηρώα αγωνιστή μας στην Ελλάδα, ευχόμενος σύντομα όλα τα οστά των πεσόντων στη Κύπρο Ελλήνων, να περισυλλεχθούν, να ταυτοποιηθούν, να επαναπατρισθούν και να κηδευτούν με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, όπως επιτάσσει η ιστορική μας διαδρομή και ο δυτικός πολιτισμός μας».

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν  ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Τατόι: Εκπαιδευτικό αεροπλάνο βγήκε από το διάδρομο απογείωσης

8/10/2025 - 12:56μμ
Το τουρκικό πλοίο Riri Reis (φωτ.: Marine Traffic)
ΑΜΥΝΑ

Απέπλευσε από τη Σμύρνη το τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος Piri Reis – Αντι-NAVTEX εξέδωσε η Ελλάδα

4/10/2025 - 9:43πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA /  Mehmet Ozdogru / Anatolian Agency)
ΑΜΥΝΑ

Τουρκία: Νέα NAVTEX για έρευνες του «Piri Reis» στο Αιγαίο – Η απάντηση της Ελλάδας

3/10/2025 - 9:19πμ
Παρουσίαση από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, του νομοσχεδίου για τον χάρτη μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Το χάρτη «μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή» παρουσίασε ο Νίκος Δένδιας

30/09/2025 - 6:31μμ
Στην πίσω σειρά διακρίνονται ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας (δεύτερος από αριστερά) και ο Ιταλός ομόλογός του Γκουΐντο Κροσέτο (δεύτερος από δεξιά) κατά την υπογραφή του Μνημονίου για τη ναυτική συνεργασία Ελλάδας - Ιταλίας (φωτ.: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Μνημόνιο ναυτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας και συμφωνία αγοράς 2+2 φρεγατών

29/09/2025 - 8:42μμ
Ο Νίκος Δένδιας στην Τρίπολη, για την επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς (φωτ.: Χ / Nikos Dendias)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Σχολή drones στην Τρίπολη – Χρειαζόμαστε Ένοπλες Δυνάμεις εξοπλισμένες και ευέλικτες

28/09/2025 - 5:41μμ
Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, για τη Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων 2024-2035, Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024. 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Απεδείχθη ότι ορθώς προτάξαμε την αγορά των F-35

26/09/2025 - 7:10μμ
Εικόνα από την Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 23» 
(φωτ. αρχείου: ΓΕΕΘΑ/EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

«Παρμενίων-25»: Την Παρασκευή αρχίζει η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας

25/09/2025 - 4:06μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

«Παρμενίων 2025»: Αύριο θα ηχήσουν οι σειρήνες Πολιτικής Άμυνας σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της άσκησης

23/09/2025 - 1:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Σαλαμίνα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατασκοπεία – Φωτογράφιζαν το ναύσταθμο με τα κινητά τους

23/09/2025 - 11:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σήφης Βαλυράκης το 2015 (φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: «Είμαι πεπεισμένος πως ο θάνατος του πατέρα μου είναι εγκληματική ενέργεια» κατέθεσε ο γιος του

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)

Λαϊκά τραγούδια του Πόντου και το ανέκδοτο της λύρας

55 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Luca Zennaro)

Ιταλία: Συνελήφθη 25χρονη με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τα παιδιά της μόλις γεννήθηκαν

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

ΕΛΑΣ: Ζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Πάρνηθος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης U15: Πέντε μετάλλια η Ελλάδα

2 ώρες πριν
Ο Ελληνοπολωνός πρεσβευτής του Πόντου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (φωτ.: facebook / Odysseas Konstantinopoulos)

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Ο Οδυσσέας, ο Marcin, o Radoslaw και εμείς

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign