pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη

20/10/2018 - 1:51μμ
Τσίπρας: Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, επεκτείνεται η αιγιαλίτιδα ζώνη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Νίκο Κοτζιά για όσα έκανε κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας του, αλλά και με ειδήσεις για τον προϋπολογισμό, τις συντάξεις και την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε επισήμως το υπουργείο Εξωτερικών.

«Φεύγεις σε μια μέρα χαράς για την εξωτερική πολιτική», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, ενώ ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς περικοπές στις συντάξεις μετά από οκτώ χρόνια.

Ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνοντας την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, ευχαριστώντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει την αναγγελία ο ίδιος.

«Θέλω να πω ένα τελευταίο πράγμα, που μου δώσατε τη χαρά και την άδεια να το προαναγγείλλω: ότι η εξωτερική μας πολιτική κλείνει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας από τότε που πήραμε τα Δωδεκάνησα. Η χώρα επεκτείνει σε ένα πρώτο βήμα από τους Οθωνούς την αιγιαλίτιδα της ζώνη. Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο είναι να γίνουν γραμμές βάσης και το δεύτερο είναι να επεκτείνει την αιγιαλίτιδά της ζώνη στα 12 μίλια. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του».

Είπε επίσης ότι  ως παράκτιο κράτος, η χώρα μας μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα του νόμου και πως η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει «για όλους τους φίλους μας και συμμάχους ότι για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη δραστηριότητα εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης, θα πρέπει να ζητάνε την άδεια από εμάς, ενώ δεν τη ζητούσαν μέχρι τώρα, και να καταβάλλουν το αντίτιμο που θα προβλέπει η κάθε συμφωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του είπε ότι «η επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης είναι μια στρατηγική που εμπνεύστηκε ο Νίκος Κοτζιάς και μαζί υλοποιούμε».

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου-Δημήτρης Μάνωλης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος νόμος στην Ελλάδα: Κατοχυρώνεται το δικαίωμα στη λήθη για άτομα με ιστορικό καρκίνου

10/08/2026 - 3:00μμ
Ο Άρειος Πάγος (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές: Στο αρχείο παραμένει η δικογραφία – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για νέα έρευνα

7/08/2026 - 7:38μμ
Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του Γιάννη Βαρβιτσιώτη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Βαρβιτσιώτη

4/08/2026 - 6:50μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Politico: Προσωρινή αναστολή αιτήσεων ασύλου σε συνθήκες ακραίας πίεσης

4/08/2026 - 9:44πμ
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η Παρί – Πήρε ξανά το UEFA Super Cup

2 ώρες πριν
Ο κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στην ανατολική νεκρόπολη της Ασπένδου και, δεξιά, λεπτομέρεια από τα κτερίσματα (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)

Τουρκία: Τάφος 2.400 ετών ίσως ανήκε σε παλαιστή – Η σύνδεση με τον αρχαιοελληνικό αθλητισμό

2 ώρες πριν
Η πετρελαιοκηλίδα στα ανοιχτά του Ομάν, όπως καταγράφηκε από δορυφόρο στις 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: European Union / Copernicus Sentinel-3)

Ομάν: Πετρελαιοκηλίδα άνω των 2.000 τ.χλμ. χτυπά τις ακτές – Φόβοι για οικολογική καταστροφή

2 ώρες πριν
Συμβολικό χταπόδι με τα αρχικά της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND), έξω από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο στην Καρλσρούη, πριν από την εξέταση προσφυγής κατά των εξουσιών παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών στο εξωτερικό, στις 14 Ιανουαρίου 2020 (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Η Γερμανία «λύνει τα χέρια» των μυστικών υπηρεσιών – Hackbacks, παρακολουθήσεις και ενεργές επιχειρήσεις

3 ώρες πριν
Ελληνικό διαβατήριο (φωτ.: ΧΚ)

Έλληνες του εξωτερικού: Πώς δηλώνονται ψηφιακά γέννηση, γάμος και θάνατος – Η διαδικασία σε 6 βήματα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Ραπάνης)

Στα πέναλτι ο ΟΦΗ το Super Cup!

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign