pontosnews.gr
Πέμπτη, 17/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας: Σε ένα χρόνο η χώρα θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ εκτός μνημονίων και ασφυκτικής επιτροπείας

10/09/2017 - 12:10πμ
Τσίπρας: Σε ένα χρόνο η χώρα θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ εκτός μνημονίων και ασφυκτικής επιτροπείας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ, με την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Σε ένα χρόνο από τώρα ελπίζω να σας ξαναδώ όλους και όλες, είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε: «θα έχει όμως μεγάλη διαφορά. Η χώρα μετά από οκτώ δυστυχώς ολόκληρα χρόνια θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ εκτός μνημονίων και εκτός ασφυκτικής επιτροπείας. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να το καταφέρουμε και να στηριχθεί η χώρα στις δικές της δυνάμεις. Του χρόνου θα συζητάμε για το πώς θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα της νέας εποχής».

Νωρίτερα, σαφώς πιο «λακωνικός» στις δεσμεύσεις του, συγκριτικά με πέρσι, ο πρωθυπουργός κάλυψε μεγάλο μέρος της ομιλίας του με έναν απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας του. Απαρίθμησε μια σειρά εξελίξεων σε τομείς όπως οι επενδύσεις, η αντιμετώπιση της ανεργίας, οι εργασιακές σχέσεις και η ψηφιακή πολιτική, ενώ δεν περιέγραψε λεπτομερώς ή επαρκώς τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Υπογράμμισε ότι είναι «χρέος μας να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα, της ισότητας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης. Να δημιουργήσουμε θεσμούς για να μπορούμε να προστατεύουμε αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον».

Θέλω να πω με αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ότι δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε. Η αντιμετώπιση της διαπλοκής, πρόσθεσε, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες –τις επόμενες μέρες σε πείσμα πολλών θα ολοκληρωθεί– τα πλήγματα στην παραθεσμική ασυδοσία που είχαν επιβάλλει κάποια μεγάλα συμφέροντα, ο έλεγχος στις διάφορες χρυσές λίστες, και η επιβολή των ανάλογων κυρώσεων, πιστοποιούν τη θέλησή μας, να μην κάνουμε εκπτώσεις σε μια βασική αρχή του κράτους δικαίου: Να ανταμείβονται όλοι ανάλογα με την προσφορά τους, και να προσφέρουν ανάλογα με τις ανταμοιβές τους.

Ανέφερε ακόμη ότι η χώρα αναβαθμίζεται και γίνεται πάλι στρατηγικός εταίρος των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη, επισημαίνοντας ότι το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι τυχαίο γεγονός. Σημείωσε μάλιστα ότι το 2016 οι άμεσες ξένες επενδύσεις σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και ότι το 2017 αναμένεται βελτίωση καθώς το Α΄ τετράμηνο έχουμε εισροή 1,4 δισ.ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σχεδόν 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δισ. ευρώ.

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και η αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, είναι συνέπεια και της ανάκτησης του κύρους και των διεθνών συμμαχιών της χώρας, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στις επισκέψεις Μακρόν, Ομπάμα, Πούτιν, και στις δύο δικές του επισκέψεις στην Κίνα.

Σημειώνεται ότι ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κίνα, που είναι τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, εκφράζοντας την ευχή οι ελληνιοκινεζικές σχέσεις να γίνονται όλο και πιο ουσιαστικές και εποικοδομητικές. Αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Της ομιλίας του κ. Τσίπρα προηγήθηκε η τελετή εγκαινίων της 82ης Έκθεσης, με ομιλίες στελεχών της ΔΕΘ και πολιτικών προσώπων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Εγκρίθηκε το πόρισμα της ΝΔ

17/07/2025 - 11:44πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή – Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ

17/07/2025 - 11:12πμ
(Φωτ.: Pixabay / Lachmann-Anke )
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές δίκαιο αλά τούρκα: Η Λιβύη κατέθεσε χάρτη με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη

17/07/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εξωτερικών: Καταδικάζουμε όλες τις επιθέσεις κατά αμάχων και θρησκευτικών χωρών στη Σουέιντα

16/07/2025 - 11:45μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης γίνεται δεκτός στην Τρίπολη της Λιβύης (φωτ.: Χ / 
Libya Review)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εποικοδομητική και ικανοποιητική» η επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη – Τι υποσχέσεις πήρε η Ελλάδα

15/07/2025 - 7:27μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Φορολογίας Περιουσίας: Στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπ. Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

15/07/2025 - 3:36μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άρση ασυλίας για Αυγενάκη και Παπαδόπουλο εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

15/07/2025 - 2:01μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κογκρέσο: Νομοσχέδιο προβλέπει την πρόσβαση των ΗΠΑ σε ακόμα 4 ελληνικές στρατιωτικές βάσεις

15/07/2025 - 10:56πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εξεταστική για την περίοδο 1998-2025 προτείνει η ΚΟ της ΝΔ – Ξεκινούν οι έλεγχοι των κλιμακίων για επιδοτήσεις

14/07/2025 - 2:38μμ
(Φωτ. αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΥ: Ξεκινά η αξιολόγηση από τους ασθενείς – Δωρεάν γραμμή Υγείας 1566 από αύριο

14/07/2025 - 1:57μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκας Λουκίδης και Τζος Γκότχαϊμερ κατά την τελετή παράδοσης του μεταλλίου και των παρασήμων (φωτ.: Facebook / Rep Josh Gottheimer)

Σάββας Λουκίδης: Η Μοβ Καρδιά, το μετάλλιο των ΗΠΑ, σε έναν Μικρασιάτη του Α’ Παγκοσμίου

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Fazry Ismail)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Με ξέσπασμα πέρασε στις «8» η Ελλάδα

38 λεπτά πριν
(Φωτ.: euroleague.net)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη της Euroleague

1 ώρα πριν
Φρίντριχ Μερτς και Κιρ  Στάρμερ μετά την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας. Δίπλα τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας και της Βρετανίας (φωτ.: EPA / Jaimi Joy  / POOL)

Συνθήκη Φιλίας υπέγραψαν Βρετανία-Γερμανία – Πώς σχετίζεται με τα Eurofighter και την Τουρκία

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Φωτιά τώρα στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης – Μήνυμα από το 112

2 ώρες πριν
H 43χρονη πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή οδηγείται στον εισαγγελέα (φωτ.: EUROKINISSI)

Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: Η πρώην σύζυγος, ο νυν σύντροφος, οι δύο Αλβανοί και ο Βούλγαρος σε ένα στυγερό έγκλημα

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign