pontosnews.gr
Τρίτη, 15/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε πτώχευση η Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Ομαδικές απολύσεις και δραστικές περικοπές

8/09/2017 - 2:34μμ
ΗΠΑ: Πώς θα γίνεται η Θεία Κοινωνία στις ελληνικές εκκλησίες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής άρχισε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου τις απολύσεις υπαλληλικού προσωπικού της, οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν μεταξύ 28 και 30. Το προσωπικό ανέρχεται στα 105 άτομα. Ήδη απολύθηκαν στελέχη της εφημερίδας Ορθόδοξος Παρατηρητής, την οποία δεν έχει χρήματα να την εκδώσει στην έντυπη μορφή της και προσανατολίζεται μόνο στην ηλεκτρονική. Επίσης, προβαίνει σε δραστικές περικοπές στα διάφορα τμήματά της.

Οικονομικό πρόβλημα έχει προκύψει και στη Θεολογική Σχολή, καθότι η Αρχιεπισκοπή έχει έξι μήνες να στείλει τη μηνιαία συνεισφορά της για τα λειτουργικά έξοδα της Σχολής.

Ο Εθνικός Κήρυξ έχει γράψει ότι η Αρχιεπισκοπή έχει περιέλθει ουσιαστικά σε κατάσταση πτώχευσης και πως το οικονομικό της έλλειμμα ανέρχεται στα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Ήδη απολύθηκε ο Ιερώνυμος (Τζέρι) Δημητρίου, ο οποίος ήταν κατά τα περασμένα 19 έτη διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής, ενώ είχε υπό την εποπτεία του και την ανέγερση του ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν».

Ο Εθνικός Κήρυξ είχε επίσης αποκαλύψει πως ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής Δημήτριος ανακοίνωσε το εσπέρας της Τρίτης 29 Αυγούστου στα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη πως υπάρχει έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων στην Αρχιεπισκοπή και πως ο Τζέρι Δημητρίου θα απομακρυνθεί από την Αρχιεπισκοπή. Ο κ. Δημητρίου δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του Ε.Κ.

Ανάμεσα στα στελέχη που απολύθηκαν μέχρι στιγμής είναι και ο Ελευθέριος Πισαλίδης, επί 13 χρόνια διευθυντής Παραγωγής, διευθυντής Διαφημίσεων και συντάκτης του ελληνικού τμήματος του Ορθόδοξου Παρατηρητή. Ο κ. Πισαλίδης δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του Εθνικού Κήρυκα.

Τις ανακοινώσεις των απολύσεων τις κάνει ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος, ο οποίος τους καλεί στο γραφείο του και τους λέει πως «πρέπει να σας απολύσω για οικονομικούς λόγους». Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δεν εμφανίζεται πουθενά.

Ο επίσκοπος Αντώνιος έδωσε εντολή στους επικεφαλής διαφόρων τμημάτων να προβούν σε δραστικές περικοπές των προϋπολογισμών τους, να απολύσουν προσωπικό και να μειώσουν τα έξοδά τους στο ελάχιστο.

Ήδη κάτι τέτοιο γίνεται αυτή τη στιγμή στο τμήμα του ίντερνετ. Ο επίσκοπος Αντώνιος δεν απάντησε σε μήνυμα του Ε.Κ.

Ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής αναμένεται να μειωθεί από τα 30 εκατ.που είναι σήμερα, στα 22 εκατ. Ο προϋπολογισμός υπερδιπλασιάσθηκε κατά την αρχιεπισκοπία του Δημήτριου από τα 13 εκατ. στα 30 εκατ. Επίσης, ανακλήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και οι πιστωτικές κάρτες που είχαν δοθεί σε πολλούς, η χρήση των οποίων γινόταν χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο.

Ο Εθνικός Κήρυξ είναι σε θέση να γνωρίζει ότι και κατά τα πρόσφατα έτη η Αρχιεπισκοπή είχε βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική στενότητα σε σημείο που δεν μπορούσε να καταβάλει ούτε το μισθολόγιο των υπαλλήλων της, αλλά το κάλυπταν αθόρυβα και εναλλάξ οι αείμνηστοι σήμερα Μάικλ Τζαχάρης και Νικόλαος Μπούρας.

Σχετικά με τη Θεολογική Σχολή, τα έξοδά της ανέρχονται στα 12 εκατ. δολάρια κατ’ έτος, ενώ ο αριθμός των φοιτητών σε αμφότερα τα σχολεία, Ελληνικό Κολέγιο και Θεολογική Σχολή, κατά το περασμένο έτος δεν υπερέβαινε τους 180.

Όπως έχει γράψει πλειστάκις στο παρελθόν ο Εθνικός Κήρυξ, και στη Σχολή υπάρχει το φαινόμενο του υπεράριθμου υπαλληλισμού. Επιπλέον έχουν σπαταληθεί πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια από τη Σχολή στη δικαστική αντιπαλότητα που υφίσταται επί χρόνια ανάμεσα στη Σχολή και το Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ από όσο μπορεί να γνωρίζει ο Ε.Κ., το θέμα συνεχίζεται.

Η οικονομική «πτώχευση» της Αρχιεπισκοπής αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στις μητροπόλεις, οι οποίες αποτελούν η καθεμία ένα είδος μικρογραφίας της Αρχιεπισκοπής με πρωτοσύγκελους, υπαλληλικό προσωπικό, γραμματείς, διακόνους, γραφείς ληξιαρχείων, διευθυντές νεολαίας και λοιπούς υπαλλήλους.

Επισημαίνεται ότι πλείστες όσες κοινότητες αντιμετωπίζουν οι ίδιες οικονομικό πρόβλημα, ενώ το εκκλησίασμα έχει μειωθεί κατακόρυφα σε πολλές περιπτώσεις, και μάλιστα σε αριθμητικά μεγάλες κοινότητες και ναούς. Μερικές εξ αυτών βρίσκονται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.

  • Πηγή: Εθνικός Κήρυκας / Θεόδωρος Καλμούκος.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έλληνες εξωτερικού: Από τις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

13/07/2025 - 2:40μμ
(Φωτ.: Jim Claven)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών τίμησε τη μνήμη του Παναγιώτη Ιασωνίδη

13/07/2025 - 12:06μμ
Στιγμιότυπο από το Ελληνικό Καλοκαιρινό Φεστιβάλ 2025 (φωτ.: Facebook / Greek Community Of Toronto)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο ενωμένη, ζωντανή και πάντα περήφανη

10/07/2025 - 8:11μμ
Η νέα γενιά του Πόντου στις ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτη την παράδοση (φωτ.: Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας… έβγαλαν στη φόρα τα παρασκήνια του 16ου Φεστιβάλ Νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά

6/07/2025 - 10:28μμ
Έλληνες και Τούρκοι μαθητές σε αναμνηστική φωτογραφία με τους καθηγητές τους (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνικό Λύκειο Μονάχου: Έλληνες και Τούρκοι μαθητές ένωσαν δυνάμεις για το μέλλον του πλανήτη

6/07/2025 - 12:24μμ
Οι κυρίες της ενορίας και τα ολόφρεσκα ελαιόψωμα που ζύμωσαν για καλό σκοπό (φωτ.: facebook/Greek Orthodox Parish and Community of Kogarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Μύρισε ελαιόψωμο στη Νέα Νότια Ουαλία

6/07/2025 - 10:58πμ
Οι καρτ ποστάλ  απεικόνιζαν το έθιμο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης του Waiblingen και την κατάδυση του Σταυρού στην Τραπεζούντα (φωτ.: facebook/Argo WN)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Οι «Αργοναύτες» του Waiblingen έκαναν το καλό κι ενίσχυσαν το Ορφανοτροφείο «Η Μέλισσα»

6/07/2025 - 9:46πμ
Ο Βασίλης Μπατζογιάννης με τα παραδοσιακά γλυκά του
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βασίλης Μπατζογιάννης: Ο Bill Batz, ο Κατερινιώτης ζαχαροπλάστης που γλύκανε γενιές ομογενών, έφυγε από τη ζωή στα 76

3/07/2025 - 7:41μμ
Αναμνηστική φωτογραφία με τους συντελεστές της παράστασης (φωτ.: The Pan-Macedonian Association of Melbourne and Victoria)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το ταξίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου με ελληνικές, ποντιακές, αρμενικές και ασσυριακές αφηγήσεις

2/07/2025 - 9:44πμ
(Φωτ.: greeks.am)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ένωση Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας: Εικόνες από την 6η κατασκήνωση παιδιών ελληνικής καταγωγής

2/07/2025 - 9:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόντιοι αντάρτες (φωτ.: YouTube)

Μαρτυρία Κωνσταντίνου Λαζ. Παπαδόπουλου: Στους ανήμπορους έδιναν από μιαν σπρωξιά και τους έριχναν στους γκρεμούς [ΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗ]

14 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Σκαλοχώρι Λέσβου (φωτ.: stonisi.gr)

Φωτιά τώρα στο Σκαλοχώρι Λέσβου

38 λεπτά πριν
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης γίνεται δεκτός στην Τρίπολη της Λιβύης (φωτ.: Χ / 
Libya Review)

«Εποικοδομητική και ικανοποιητική» η επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Λιβύη – Τι υποσχέσεις πήρε η Ελλάδα

1 ώρα πριν
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)

Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

1 ώρα πριν
Εικόνα από το πυρηνικό εργοστάσιο China National Nuclear Corporation (CNNC) στην Κίνα (φωτ. αρχείου: EPA/XINHUA / CNNC)

Κίνα: Νέα φάση στην έξυπνη εξόρυξη ουρανίου – Πού βρίσκονται οι πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)

Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης: Νέα εποχή μετά τον Ιορδανίδη – Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign