pontosnews.gr
Πέμπτη, 24/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επανένωση της Κύπρου απαίτησαν πολίτες σε εκδήλωση στη Λευκωσία

27/05/2017 - 7:54μμ
Επανένωση της Κύπρου απαίτησαν πολίτες σε εκδήλωση στη Λευκωσία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με συνθήματα, σφυρίχτρες, τύμπανα, σημαίες και αυτοσχέδια πλακάτ πολίτες και από τις δύο κοινότητες συγκεντρώθηκαν στην νεκρή ζώνη της Οδού Λήδρας στη Λευκωσία και απαίτησαν την επανένωση της Κύπρου, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους για λύση.

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της ειρήνης στην ελληνική, την τουρκική και την αγγλική γλώσσα και επικοινώνησαν σλόγκαν όπως «Ειρήνη Τώρα», «Θέλουμε Λύση Τώρα», «Βοηθάτε μας να Σμίξουμε», «Ηγέτες Ακούστε: Λύση Τώρα», «Οι Μονόκεροι Θέλουν Ειρήνη» και «Είμαστε Κύπριοι», ενώ τραγούδησαν κυπριακά τραγούδια και πορεύτηκαν στην νεκρή ζώνη της οδού Λήδρας κρατώντας τα χέρια σε ένδειξη της επιθυμίας τους για επανένωση.

Ο Ελληνοκύπριος επικεφαλής στην Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τάκης Χατζηδημητρίου, σε χαιρετισμό στην εκδήλωση επεσήμανε: «Δεν θέλουμε συρματοπλέγματα, δεν θέλουμε άλλα νεκροταφεία, θέλουμε ειρήνη και δημοκρατία. Θέλουμε ενότητα. Θέλουμε επανένωση του νησιού».

Σε δικό της μήνυμα η Τουρκοκύπρια δημοσιογράφος Εζρά Αϊγκίν ευχαρίστησε τον κόσμο και τόνισε «είμαστε εδώ επειδή μας το λέει η καρδιά μας». Ως Κύπριοι, ανέφερε η κ. Αϊντίν, «ο μόνος τρόπος που μπορούμε να έχουμε μέλλον είναι να υπάρξει λύση, μια επανενωμένη νήσος, μία Κύπρος». Επίσης, τόνισε ότι ο δρόμος της διχοτόμησης «θα μας οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς».

Ο Ανδρέας Λόρδος, εκτοπισμένος από την Αμμόχωστο, ανέφερε ότι «ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ με διευρυμένα, θα έλεγα, συνθήματα, είναι ότι αυτή η διαδήλωση ξεκίνησε υποστηρικτικά προς τις συνομιλίες των δύο ηγετών, αλλά ο κόσμος είδε εκ του αποτελέσματος ένα έργο, το οποίο έχει ξαναδεί». Οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις και έκαναν έκκληση για μαζικοποίησή τους, με το σύνθημα: «Ελάτε μαζί μας, αν νιώθετε το ίδιο στην καρδιά σας».

  • Πηγή: ΚΥΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Χριστοδουλίδης από τον ΟΗΕ προς Ερντογάν: Η διχοτόμηση δεν θα γίνει αποδεκτή

23/09/2026 - 10:09μμ
Η στιγμή που τα παιδιά του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Παναγίδη αντικρίζουν για πρώτη φορά τον τάφο του πατέρα τους (πηγή: Ιστορικές Μνήμες ΕΟΚΑ 1955-59/Εικόνα επεξεργασμένη με Τεχνητή Νοημοσύνη)
ΚΥΠΡΟΣ

Ανδρέας Παναγίδης: Σαν σήμερα στις 21 Σεπτεμβρίου 1956 η θυσία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ

21/09/2026 - 4:15μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Η Γαλλία βλέπει λύση – «Απαιτείται πολιτικό θάρρος»

11/09/2026 - 11:41πμ
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχεται τον πρόεδρο του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στις 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΓΤΠ / Ανδρέας Λουκαΐδης)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος-Ισραήλ: Άμυνα και ενέργεια στη σκιά του πολέμου – Η ιδέα για τριμερή με τον Λίβανο

10/09/2026 - 4:04μμ
Συλληφθείς για το πολύνεκρο ναυάγιο του Filo Jet οδηγείται στο «δικαστήριο» της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: AA / Harun Özalp)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: «Η πλώρη έσπασε από τα κύματα», κατέθεσε ο καπετάνιος του Filo Jet

31/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο ΕΡΑ)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Αγωνία για 18 αγνοουμένους – Συνεχίζονται οι έρευνες σε βάθος άνω των 500 μέτρων

31/08/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο στα Κατεχόμενα: Συνελήφθη ο καπετάνιος – «Έλεγαν δεν συμβαίνει τίποτα, έφυγαν πρώτοι», λένε επιζώντες

30/08/2026 - 10:51μμ
Επιβαίνοντες με σωσίβια, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Ναυάγιο ανοιχτά της Κερύνειας: Αναφορές για νεκρούς – Έτοιμη να επέμβει η Κυπριακή Δημοκρατία

30/08/2026 - 4:13μμ
Το αναποδογυρισμένο καταμαράν ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας, με επιβαίνοντες να περιμένουν τη διάσωσή τους πάνω στο εκτεθειμένο τμήμα του σκάφους (φωτ.: Takvim / στιγμιότυπο από βίντεο)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανατράπηκε καταμαράν με 270 επιβαίνοντες ανοιχτά της κατεχόμενης Κερύνειας

30/08/2026 - 2:39μμ
Το σημείο της τραγωδίας, στο Κάβο Γκρέκο. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, συνολικά τρία σκάφη βρέθηκαν σε κίνδυνο. Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 (πηγή: philenews.com)
ΚΥΠΡΟΣ

Ντίμης Μαυρόπουλος: «Του φώναζαν να κατέβει» – Η δραματική μαρτυρία για την τραγωδία στο Κάβο Γκρέκο

30/08/2026 - 1:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κεγκάμ Τζεγκαλιάν ο πρεσβύτερος μπροστά από το φωτογραφικό στούντιό του στη Γάζα, στα μέσα της δεκαετίας του 1970 (πηγή: Κεγκάμ Τζεγκαλιάν ο νεότερος)

Τρία κόκκινα κουτιά διέσωσαν τη Γάζα ενός Αρμένιου επιζώντα της Γενοκτονίας

38 λεπτά πριν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)

Ζελένσκι στον ΟΗΕ: Ο Πούτιν είναι ο «ασθενής μηδέν» του πολέμου

1 ώρα πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση για το Ιράν που φιλοξένησε ο Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Τουρκική Προεδρία)

Η «αρμονία» Τραμπ-Ερντογάν και το γεωπολιτικό στοίχημα των ΗΠΑ στην Τουρκία

1 ώρα πριν
Στην ειδική αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου όπου φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Πάγωσαν» οι συνομιλίες Αθήνας – Βρετανικού Μουσείου

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας)

Χριστοδουλίδης από τον ΟΗΕ προς Ερντογάν: Η διχοτόμηση δεν θα γίνει αποδεκτή

2 ώρες πριν
Η προτομή του Νίκου Καπετανίδη (φωτ.: Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας)

Καπετανίδεια 2026: Η Δραπετσώνα τίμησε τον εθνομάρτυρα δημοσιογράφο Νίκο Καπετανίδη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV