pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ελένη Θεοχάρους: Η Ιντερπόλ δεν θα τολμήσει να εκτελέσει το ένταλμα

26/02/2017 - 1:44μμ
Ελένη Θεοχάρους: Συμφωνήσατε την προέκταση της κατοχής και την εισβολή στην κυπριακή ΑΟΖ; 2
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Δεν με πτοούν οι απειλές. Θα συνεχίσω να πηγαίνω στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, προσθέτοντας ότι η ίδια δεν πιστεύει πως η Ιντερπόλ θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψής της. «Η κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν είναι επικίνδυνη», ανέφερε.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς της για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κινήματος. Σημειώνεται ότι η Ελένη Θεοχάρους αναμένεται να είναι η μόνη υποψήφια για την καρέκλα του προέδρου. Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», η κα Θεοχάρους ανέφερε ότι η ίδια έχει δεθεί με το πνεύμα αυτού του λαού, καθώς κατά τη διάρκεια του πολέμου και της επανάστασης, έχει υπηρετήσει εκεί με την ιδιότητά της ως χειρουργός.

«Έχω πάει πάρα πολλές φορές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε κάποια από τις φορές που πήγα ως ευρωβουλευτής, το Αζερμπαιζτάν με κήρυξε persona non grata. Χθες, μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα, στο οποίο κάναμε επιτήρηση τρεις ευρωβουλευτές, αποφάσισε το Αζερμπαιτζάν –κινούμενο κυρίως με εκδικητικά κριτήρια εναντίον μου– να ζητήσει την έκδοση διεθνούς εντάλματος για δήθεν παράνομη είσοδο στα εδάφη του. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιντερπόλ ή οποιοσδήποτε άλλος οργανισμός θα το κάνει αποδεκτό. Ήδη υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρόκειται να γίνει», είπε.

Το παρασκήνιο των υποψηφιοτήτων
Την ίδια ώρα, έντονο παρασκήνιο υπάρχει για τη θέση των υπόλοιπων αξιωματούχων. Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, θέσεις αντιπροέδρων διεκδικούν ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς, ο Ανδρέας Παύλου, ο Κωστάκης Χριστοφόρου, η Ελλάδα Ιωάννου, ο Κώστας Τσαγκαρίδης και ο Γιάννης Βιολάρης. Για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου έχει ενδιαφερθεί ο Πόλυς Παλλλήκαρος. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές του Κινήματος Αλληλεγγύη θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαρτίου, από τις 9:00 μέχρι τις 17:00, στα Κεντρικά Επαρχιακά Γραφεία (Λευκωσία), καθώς και στα Επαρχιακά Γραφεία Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται αυθημερόν, μετά το πέρας της διαδικασίας.


Η Ελένη Θεοχάρους μιλά στο Sigmalive για το διεθνές ένταλμα

Για τη διακοπή των συνομιλιών
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η διακοπή των συνομιλιών οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει κάποια εμπλοκή στο ζήτημα της αποδοχής των 4 ελευθεριών που απαιτεί η Τουρκία για τους Τούρκους πολίτες. Η κα Θεοχάρους ανέφερε ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί στο μυαλό όλων ότι άλλο είναι οι 4 βασικές ελευθερίες της ΕΕ και άλλο η συμφωνειθήσα ροή μεταναστών από την Ελλάδα και την Τουρκία στην αναλογία 4 προς 1. «Αυτό το 4 προς 1 για μένα είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν πρόκειται να ισχύσει και να σταθεί σε κανένα δικαστήριο, οι 4 βασικές ελευθερίες όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και ισχύει για την ελεύθερη μετακίνηση ατόμων πολιτών της ΕΕ σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ χωρίς να υπάρχουν οροφές, περιορισμοί, quotas σε αυτή την ιστορία» ανέφερε.


Σχετική ανάρτηση της Ελένης Θεοχάρους, στη σελίδα της στο Facebook

Συνέχισε εξηγώντας ότι δεν μπορεί να έρθει η Αυστρία για παράδειγμα και να πει «πήρα 1.000 Κύπριους και δεν μπορώ να πάρω άλλους» εφόσον ισχύουν οι 4 βασικές ελευθερίες. Ανέφερε επίσης ότι δεν μιλάμε για την συμπεριφορά της Ουγγαρίας με τους λαθρομετανάστες, αλλά για τη μετακίνηση των πολιτών της ΕΕ. «Συνεπώς επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι γίνεται αυτή η σύγχυση, πρέπει να γνωρίζει ο κυπριακός λαός ότι τυχούσα αποδοχή των 4 βασικών ελευθεριών σημαίνει ότι η Κύπρος θα πλημμυρίσει από Τούρκους ελεύθερα, χωρίς να μπορεί κανείς να τους περιορίσει και η αναλογία 4 προς 1 δεν πρόκειται να ισχύσει όσον αφορά τις 4 βασικές ελευθερίες, δεν είναι ασφαλιστική δικλείδα», ανέφερε.

Σύμφωνα με την Ελένη Θεοχάρους, δυστυχώς η τ/κ πλευρά επικαλείται σχετική συμφωνία που επήλθε στις 29 Ιανουαρίου 2010 μεταξύ του κ. Χριστόφια και του κ. Ταλάτ με βάση την οποία, όπως είπε, θα ισχύσουν οι 4 βασικές ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες.

«Δηλαδή οι Τούρκοι ξεκινούν ότι εμείς έχουμε αποδεχθεί ήδη αυτή την ιστορία και ο κ. Χριστόφιας νομίζει ότι ασφαλιστική δικλείδα είναι το 4 προς 1, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και δεν μπορεί να αποτελέσει το ένα προστασία για την εφαρμογή του άλλου από τη στιγμή που συμφωνήθηκε και αυτό το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι Τούρκοι και είναι καλό να το καταλάβει και η δική μας πλευρά τον θανάσιμο κίνδυνο τον οποίο διατρέχουμε ως πληθυσμός αυτού του τόπου, είτε Κύπριοι όπως επιλέγουν κάποιοι είτε ως Ελληνες όπως επιλέγουν οι υπόλοιποι, αλλά είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για όλους μας και καλό είναι να ετοιμαστούμε όλοι για να πούμε ένα μεγάλο “όχι| σε αυτή την προσπάθεια των Τούρκων», ανέφερε η κα Θεοχάρους.

  • Αναδημοσίευση: cytoday.eu.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

ΟΗΕ: Η Ελλάδα ζητεί πλήρη εφαρμογή των Ψηφισμάτων 541 και 550 για το Κυπριακό

24/06/2026 - 4:40μμ
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Δύο ποντιακά σωματεία του νησιού διοργανώνουν εκδρομή για μικρούς και μεγάλους – Στο επίκεντρο η ποντιακή παράδοση

20/06/2026 - 2:41μμ
Ο Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πολιτικός σεισμός μετά το πόρισμα για το «Κράτος-Μαφία» – Στο κάδρο ο Αναστασιάδης και 12 ακόμη πρόσωπα

17/06/2026 - 5:42μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Η Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς διαπιστώνει «πιθανή κατάχρηση εξουσίας» από τον Νίκο Αναστασιάδη

16/06/2026 - 6:03μμ
(Φωτ.: EPA / Katia Christodoulou)
ΚΥΠΡΟΣ

Αντιδρά η Άγκυρα στη συμφωνία Κύπρου – Γαλλίας για στρατιωτική συνεργασία

11/06/2026 - 12:43μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΚΥΠΡΟΣ

Ψήφισμα-ορόσημο στο Ευρωκοινοβούλιο για τις τραγικές και έμφυλες συνέπειες της εισβολής του 1974 σε γυναίκες και κορίτσια στην Κύπρο

3/06/2026 - 6:56μμ
Ο δρ Χαλιλούρ Ραχμάν στην προεδρία της ΓΣ του ΟΗΕ (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΚΥΠΡΟΣ

ΟΗΕ: Νέος πρόεδρος της ΓΣ ο Χαλιλούρ Ραχμάν από το Μπαγκλαντές

2/06/2026 - 7:31μμ
Η έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη (φωτ.: Yair Haklai / Wikimedia Commons)
ΚΥΠΡΟΣ

ΟΗΕ: Μάχη Κύπρου-Μπαγκλαντές για την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης – Εκλογές για το Συμβούλιο Ασφαλείας

2/06/2026 - 1:47μμ
Από αριστερά: Βάσος Χρίστου, Κυπριανός Γιαννής, Σπύρος Γαβριήλ. Στη Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση του βιβλίου «Κύπρος 1974. Φωνές αιχμαλωσίας» (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΥΠΡΟΣ

«Περιμέναμε την εκτέλεση»: Τρεις αιχμάλωτοι πολέμου θυμούνται το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο

29/05/2026 - 4:57μμ
Στιγμιότυπο από την Ολομέλεια της COP30 των Ηνωμένων Εθνών, στο Συνεδριακό Κέντρο Hangar στην Μπελέμ της Βραζιλίας, τον Νοέμβριο του 2025 (φωτ.: EPA/FRAGA ALVES)
ΚΥΠΡΟΣ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Μη αποδεκτή η στάση της Τουρκίας και ο αποκλεισμός της Κύπρου από προπαρασκευαστική συνάντηση για την COP31

28/05/2026 - 6:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/EUROKINISSI)

Με τρακτέρ στην καρδιά της Λάρισας οι αγρότες – Μαζική κινητοποίηση για επιδοτήσεις, αποζημιώσεις και το αυξημένο κόστος παραγωγής

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Ο Ελληνοκύπριος που ξεχωρίζει στο MasterChef Αυστραλίας – Ποιος είναι ο Πέτρος Παπαθωμάς

48 λεπτά πριν
(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)

Ευκλείδεια 2026 – Διήμερο παραδοσιακό γλέντι στην Καλαμαριά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Σκάνδαλο με ναρκωτικά στη Μύκονο – Εξάρθρωση κυκλώματος με 6 συλλήψεις και «βιτρίνα» εταιρεία μεταφοράς τουριστών

2 ώρες πριν
Ερειπωμένο σπίτι στον Πόντο σήμερα (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης· εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μαρτυρία Ελευθεριάδη, Χατζησαββίδη, Ασλανίδη: Μέσα σε μια μέρα 36 χωριά κάψανε

2 ώρες πριν
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI /Βασίλης Παπαδόπουλος)

Τραγωδία στο Κουφονήσι: Νεκρή 23χρονη τουρίστρια – Σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign