pontosnews.gr
Τρίτη, 27/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραδώσει τους ικέτες Τούρκους στους δημίους τους

8/12/2016 - 1:41μμ
Οι Τούρκοι εμπλέκουν τους 8 που είναι στην Ελλάδα με τη δολοφονία Ερντογάν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στα ελληνικά δικαστήρια και την ελληνική Δικαιοσύνη. Η υπόθεση είναι γνωστή. Οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί ήρθαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο ενώ το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα βρισκόταν σε εξέλιξη. Η Τουρκία ζήτησε την έκδοσή τους. Οι ικέτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Το Εφετείο Αθηνών εξέτασε την υπόθεση για τους πρώτους τρεις και αποφάσισε να μην εκδοθούν. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι και το δικαστήριο αποδέχθηκε το σκεπτικό της.

Την επομένη άλλο δικαστήριο, εφετείο και αυτό με άλλη σύνθεση, αλλά αν θυμάμαι καλά με την ίδια εισαγγελέα της προηγούμενης ημέρας στην έδρα, καταδίκασε τους άλλους τρεις εκ των οκτώ. Αποφάσισε να εκδοθούν, αν και η εισαγγελέας ανέπτυξε το ίδιο σκεπτικό.

Για την κοινή λογική αυτά είναι ακατανόητα. Για τους νομικούς και το χώρο τους, είναι κάτι συνηθισμένο. Η τύχη ενός κατηγορουμένου εξαρτάται από τη σύνθεση του δικαστηρίου!

Ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, προφανώς, επειδή έχει ενώπιόν του δύο διαφορετικές αποφάσεις για την ίδια υπόθεση, κάνει έφεση και παραπέμπει το θέμα στον Άρειο Πάγο. Στη λογική «ας βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Άρειος Πάγος».

Παλαιοί αρεοπαγίτες λένε πως η παράδοση του Άρειου Πάγου στα θέματα αυτά είναι συντηρητική. Και υπενθυμίζουν την υπόθεση Πόλε. Μάλιστα, το ανώτατο δικαστήριο, ενώ η Ελλάδα έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν μπαίνει στον κόπο να προσεγγίσει ανάλογα θέματα με την παράμετρο αυτή.

Συνεπώς το πιθανότερο, σύμφωνα με την παράδοσή του, είναι ο Άρειος Πάγος να αποφασίσει την έκδοσή τους, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε.

Το τι έχουν υποστεί όσοι συνελήφθησαν ως συμμετέχοντες ή με την ιδέα ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα είναι ευρέως γνωστό.

Τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται δεν έχουν τέλος. Προσφάτως το BBC αποκάλυψε μερικά από αυτά.

Άκουσα μάλιστα από υψηλά ιστάμενο, εν ενεργεία στρατιωτικό διεθνούς οργανισμού, ότι Τούρκοι συνάδελφοί του, για τους οποίους υπάρχει από τις Αρχές υπόνοια συμπάθειας προς το πραξικόπημα, ανακαλούνται από το εξωτερικό στη χώρα τους, καταδικάζονται, κλείνονται στις φυλακές, δημεύεται η περιουσία τους, και σε περίπτωση που άνδρας και γυναίκα είναι και οι δύο στρατιωτικοί, τα παιδιά τους κλείνονται σε ορφανοτροφεία.

Η κατάσταση στη γειτονική χώρα είναι τραγική από άποψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καμιά νομική περικοκλάδα δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι μόλις τους οκτώ τους παραλάβουν οι τουρκικές Αρχές τα βασανιστήρια που θα υποστούν θα είναι τρομαχτικά. Πρόκειται για τη χώρα του Εξπρές του μεσονυχτίου.

Υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα με τις σχετικές αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων:

  • Αν η απόφαση είναι να μην εκδοθούν, τότε η πολιτεία, και δη ο αρμόδιος υπουργός, δεν μπορούν να τους παραδώσουν.
  • Αν όμως η απόφαση είναι να εκδοθούν, τότε εναπόκειται στον αρμόδιο υπουργό να αποφασίσει για την έκδοση ή μη έκδοσή τους. Άρα, το πρόβλημα γίνεται πολιτικό.

Η ατιμία της παράδοσης στους δημίους τους θα είναι πολύ μεγάλη για να την διαπράξει μια χώρα με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Η παράδοση πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.

Πρέπει να δείξουμε πως ως λαός πιστεύουμε στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και, πέρα από το ιστορικό παρελθόν, υπάρχει σήμερα σημαντικό τμήμα του τουρκικού λαού που πιστεύει στις Δυτικές παραδόσεις. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, έρχονται για να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η φιλία μεταξύ των λαών έχει πάντα ως προϋπόθεση τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό. Ας επιδείξουμε τα φιλικά μας αισθήματα προς τους γείτονες εκδηλώνοντας την αντίθεσή μας κατά της απόφασης έκδοσης των οκτώ ανθρώπων που ως ικέτες κατέφυγαν στη χώρα μας διότι ήλπιζαν πως θα σεβαστεί την παράδοσή της στον ανθρωπισμό.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΑΜΥΝΑ

Στρατός Ξηράς: Εντός Φεβρουαρίου καλούνται οι στρατεύσιμοι της Α’ ΕΣΣΟ 2026 – Τα απαραίτητα έγγραφα

27/01/2026 - 2:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Olivier Hoslet)
ΑΜΥΝΑ

SAFE: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εθνικό αμυντικό σχέδιο της Ελλάδας και ακόμα επτά κρατών-μελών της ΕΕ

27/01/2026 - 1:23μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα ηνία του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ανέλαβε ο ταξίαρχος Ματθαίος Σαββίδης

16/01/2026 - 6:48μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Δελτίο απογραφής πρέπει να καταθέσουν όσοι γεννήθηκαν το 2008-2009 και είναι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2029-2030

15/01/2026 - 4:52μμ
(Φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος/Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ιστορικό ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό η ένταξη της FDI HN Belharra «Κίμων» στις δυνάμεις του

15/01/2026 - 2:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/POOL/Γιάννης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δείτε ζωντανά την υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων»

15/01/2026 - 11:13πμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού)
ΑΜΥΝΑ

Νέα εποχή στο Πολεμικό Ναυτικό με την άφιξη της φρεγάτας «Κίμων»

15/01/2026 - 8:35πμ
H φρεγάτα «Κίμων» εν πλω στη Μεσόγειο, 14 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού)
ΑΜΥΝΑ

Στην Ελλάδα η φρεγάτα «Κίμων»: Επίσημη εν πλω υποδοχή, παρουσία Τασούλα, Μητσοτάκη και Δένδια

14/01/2026 - 7:41μμ
Το έργο του γλύπτη αρχιτέκτονα Κώστα Βαρώτσου, κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων του έργου της βιοκλιματικής πρόσοψης και του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Έκτακτες Κρίσεις Πλοιάρχων Έτους 2026-2027 – Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται

13/01/2026 - 12:16πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΜΥΝΑ

ΚΥΣΕΑ: Τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

11/01/2026 - 10:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολίτες και αθλητές του ΠΑΟΚ έσπευσαν να αφήσουν κεριά και λουλούδια έξω από το γήπεδο της Τούμπας σε ένδειξη πένθους για τους οπαδούς που χάθηκαν (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

ΠΑΟΚ: 55χρονος έπαθε καρδιακή προσβολή μόλις έμαθε για το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία – Αίτημα αναβολής των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις προσεχείς ημέρες

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Νέος… περίπατος κόντρα στη Γαλλία για την Ελλάδα

43 λεπτά πριν
Πυροσβεστικό κλιμάκιο ερευνά το σημείο της έκρηξης (φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)

Βιολάντα: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου – Δεν λειτούργησαν σωστά οι ανιχνευτές

1 ώρα πριν
Εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του 2026, 130 χρόνια μετά την ίδρυση του  Αθλητικού Συλλόγου Ταταούλων (φωτ.: Facebook / H Πόλη όπως την κράτησα μέσα μου)

Τα 130 χρόνια του Αθλητικού Συλλόγου Ταταούλων – Σημείο αναφοράς για έναν ελληνισμό που επιμένει

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικά οχήματα στα συντρίμμια του εργοστασίου (φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)

Βιολάντα: Τρεις συλλήψεις για τη φονική έκρηξη, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: paokfc.gr)

ΠΑΟΚ: Μια ακόμα ανείπωτη τραγωδία – Η ψυχή τους θα αναπαύεται πάντα κάτω από τις φτερούγες του Δικέφαλου Αετού

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign