Στον απόηχο της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ συνεδρίασε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή με αντικείμενο τη στελέχωση των κενών θέσεων του ΕΣΡ. Δώδεκα μέλη της Διάσκεψης ψήφισαν «ναι», (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), τέσσερα ψήφισαν «όχι» (ΝΔ) και επτά «παρών». Μοιραία, δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 και δεν βγήκε… λευκός καπνός για τη σύσταση του ΕΣΡ.
Για «παρατεταμένη αναπηρία» από τη μη εκλογή του ΕΣΡ έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι πιθανότατα ο Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί στη Βουλή να μιλήσει για το θέμα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής και η δικομματική πλειοψηφία απέρριψαν το αίτημα της αντιπολίτευσης για αναβολή της λήψης απόφασης επί των προσώπων τα οποία συμπεριέλαβε ο Νίκος Βούτσης στην νέα πρότασή του, έως ότου υπάρξει απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.
Ο Νίκος Βούτσης πρότεινε για τη θέση του προέδρου το δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη, για τη θέση του αντιπροέδρου τον πανεπιστημιακό Γιώργο Πλειό και για μέλη, τους Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βασίλη Καραποστόλου καθηγητή Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Παν/μιο Αθηνών, Λίλιαν Μήτρου καθηγήτρια στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριών, Φανή Πετραλιά δημοσιογράφο, Αγγελική Σγώρα διδάκτωρ δικτύων υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γιάννη Τζαννετάκο δημοσιογράφο , Κωνσταντίνο Τσακίρη διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας που αρχικά δεν έθεσε θέμα κατάργησης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, δευτερολογώντας υπενθύμισε ότι είναι πάγια θέση του κόμματος και ζήτησε να υπάρξει δέσμευση ότι δεν θα επανέλθει η τροπολογία Παππά. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε πως ο ίδιος «ήταν υπέρ της συναινετικής γραμμής», αλλά όλα άλλαξαν μετά την τροπολογία Παππά.
Ο Ανδρέας Λομβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριξε ότι «η συνεννόηση δεν μπορεί να είναι αλά καρτ».
«Εσείς δείξατε μια διάθεση, αλλά ήρθε η τροπολογία Παππά που αφορούσε και άλλες αρμοδιότητες από το ΕΣΡ παράλληλα με την πρωτοβουλία Βούτση. Ήταν μία απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων. Εμείς είπαμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ», πρόσθεσε. Ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ επισήμανε ότι «πρόκειται για αναδιανομή της πίτας σε όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων όπου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζονται τις συμμαχίες που είχαν με καναλάρχες και η κυβέρνηση κάποια άλλα συμφέροντα. Η ενημέρωση παραμένει στους ίδιους, απλά κάποιοι φεύγουν, κάποιοι μένουν και υπάρχουν οξύτατες αντιδράσεις».
Να περιμένει η Διάσκεψη την τελική απόφαση του ΣτΕ, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.