Το ανέλπιστα υψηλό (για την ίδια την κυβέρνηση) έσοδο που προέκυψε από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, ενόψει τόσο της ΔΕΘ όσο και του «καυτού» Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζει την εβδομάδα για το Μέγαρο Μαξίμου. Στην επίσημη ατζέντα του Κυβερνητικού Συμβουλίου, που συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, είναι το σχέδιο εθνικής στρατηγικής για τη διοικητική μεταρρύθμιση 2016-2018, οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, η αναδιοργάνωση δομών και οργανισμών και οργανογραμμάτων, καθώς και η σύσταση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων στο ΑΣΕΠ.
Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται για τη συνάντηση των χωρών του Νότου στην Αθήνα την Παρασκευή.
Στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων που αμείβονται με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια η κυβέρνηση καλείται να «τετραγωνίσει τον κύκλο» προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες στις αποδοχές, και παράλληλα να τηρηθεί η μνημονιακή υποχρέωση για τον εξορθολογισμό τους.
Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα βρεθούν στις 15:00 και οι εκπρόσωποι των «4» που πήραν τις νέες τηλεοπτικές άδειες. Αντικείμενο της συνάντησης με τον Νίκο Παππά, την Όλγα Γεροβασίλη και τον γενικό γραμματέα Λευτέρη Κρέτσο θα είναι τα επόμενα βήματα της διαδικασίας. Αυτό που εκκρεμεί είναι ο δεύτερος έλεγχος του πόθεν έσχες των εταιρειών για την κατοχύρωση της άδειας, αν και οι πλειοδότες φέρονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το υψηλό τίμημα.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για αναζήτηση συμπράξεων με όσους έμειναν εκτός, ή ακόμα και για αποχώρηση προκειμένου να διεκδικήσουν μια «πιο φτηνή» θεματική άδεια.
Αντίστοιχος προβληματισμός υπάρχει και για την τύχη των εργαζόμενων σε Alpha, Star και Mega για τους οποίους κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους με την πρώτη να κατηγορεί για υποκρισία τη δεύτερη. Ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «λόγω των ποιοτικών κριτηρίων του νόμου δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στην τηλεόραση», και ξεκαθάρισε ότι όσοι σταθμοί δεν έχουν άδεια δεν θα λειτουργούν.