Τρία αιτήματα για διάλογο πάνω στο αγροτικό ζήτημα έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη, την ώρα που η κυβέρνηση καλεί και άλλες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. «Το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είναι το πλέον πλειοψηφικό», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, και ανακοίνωσε ότι συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα γίνει μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής.
Οι αγρότες πάντως διαμηνύουν ότι δεν θα υποχωρήσουν εύκολα, και ότι η κίνηση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων να παραδώσει δέσμη προτάσεων χθες στο Μαξίμου, θεωρείται διασπαστική. Τις προς διάλογο προτάσεις μετέφερε στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της επιτροπής Δημήτρης Δημογιάννης.
Τρία θεωρούνται τα βασικά μπλοκ των αγροτών.
Εκτός από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων που «ελέγχει» τα μπλόκα της δυτικής Μακεδονίας, ένας δεύτερος άξονας είναι τα μπλόκα των Μικροθηβών, των Τεμπών και του Προμαχώνα και ένας τρίτος οι δυνάμεις που καθοδηγούνται από το μπλόκο της Νίκαιας και τον Βαγγέλη Μπούτα.
Σε μια κίνηση πίεσης προς την κυβέρνηση οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν να μετακινήσουν το μπλόκο προς την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, με στόχο να αποκλείσουν το 200ό χιλιόμετρο, από τις 14:00 και για τουλάχιστον τρεις ώρες. Πρόκειται για τον κόμβο του Μπράλου, ένα στρατηγικό σημείο που αν αποκλειστεί ουσιαστικά κόβει την Ελλάδα στα δύο. Οι δυνατότητες που έχει η Τροχαία να διοχετεύσει την κυκλοφορία είναι ελάχιστες, ενώ οι όποιες εναλλακτικές διαδρομές αφορούν μόνο τα ΙΧ και όχι τα φορτηγά και τα λεωφορεία.