Καλωσόρισε το νέο έτος αλλά και πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του την προηγούμενη Τρίτη ο Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος», στο κέντρο «Ομαλός» στο Μοσχάτο.
Έκπληξη της βραδιάς ο Γιάννης Φλωρινιώτης, που τραγούδησε λαϊκά και νησιώτικα.
Η πίστα πλημμύρισε από όμορφα παιδικά πρόσωπα που κλήθηκαν για να παρουσιάσουν παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, μέσα σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο.
Στο ποντιακό πρόγραμμα ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, που μαζί με την ορχήστρα γλέντησαν τους παρευρισκόμενους μέχρι το πρωί.


![(Πηγή: Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη / el.travelogues.gr. Στην γκραβούρα [του 1853], η εσωτερική αυλή του Τεμένους του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β’ στην Κωνσταντινούπολη)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/03/anaktoro-vayazit-360x180.jpg)













