Χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα, πραγματοποιήθηκαν οι τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι αντίστοιχες πορείες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ελαφρώς ισχνότερη σε σύγκριση με αντίστοιχες εκδηλώσεις του προηγούμενου διαστήματος, ωστόσο, είχαν παλμό και δυναμισμό και ακούστηκαν πολλά διεκδικητικά αιτήματα.
Η πορεία που ξεκίνησε πρώτη χρονικά –γύρω στις 11:30- ήταν αυτή του Πανεργατικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Μέλη και υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)
Η πορεία του ΠΑΜΕ ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο, αφού υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 άτομα.
Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε από την Καμάρα η πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Καραβανιού Αλληλεγγύης, εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕΤ και διαφόρων αριστερών εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων. Ένα μέρος της κατευθύνθηκε προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ενώθηκε με τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι υπόλοιποι δια μέσω της οδού Εγνατία κατευθύνθηκαν στο δικαστικό μέγαρο, όπου εκδικάζονταν υπόθεση πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕΤ και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.
Μετά από μία σειρά ομιλιών προέδρων και εκπροσώπων διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων, γύρω στις 12:00 ξεκίνησε η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Δια μέσω των οδών Αγίου Δημητρίου, Λεωνίδα Ιασωνίδη, Εγνατία και Βενιζέλου έφτασαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θυροκόλλησαν ψήφισμα.
Έξω από το υπουργείο είχαν συγκεντρωθεί και άτομα με αναπηρία, τα οποία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ, διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ζήτησαν να εξαιρεθούν οι κατοικίες τους από τον ΕΝΦΙΑ.
Άτομα με αναπηρία διεκδικούν τα… αυτονόητα.
Ρωμανός Κοντογιαννίδης