pontosnews.gr
Πέμπτη, 7/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι απειλές του Ερντογάν και τα όνειρα των αφελών!

13/12/2013 - 10:01πμ
Οι απειλές του Ερντογάν και τα όνειρα των αφελών!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι απειλές του Ερντογάν και τα όνειρα των αφελών!

Αν θέλεις Τούρκο φίλο, κράτα ένα κομμάτι ξύλο. Την παροιμία μού την έλεγε ο συνονόματος αγρότης παππούς μου, που κάποτε από τις αιματοβαμμένες πέτρινες κορυφές του Κάλε Γκρότο έβλεπε την Αγκυρα ν’ αχνοφέγγει στο βάθος του ορίζοντα. Τη θυμήθηκα για πολλοστή φορά διαβάζοντας τις νέες, ιταμές δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού ισλαμοφασισμού, του συναυτουργού της Αλ Κάιντα στη Συρία, με το παραλήρημά του για τη Θράκη, την Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο φίλος μας ο Ερντογάν, με τη φόρα που πήρε, έφτασε έως τη Βοσνία το επεκτατικό όραμά του!

Η καθεστωτική Αριστερά Κολωνακίου κι Εξαρχείων έχει διάφορες ψωραλέες ιερές αγελάδες. Μια από αυτές είναι η διεθνιστική σουρεαλιστική προσέγγιση του τουρκικού επεκτατισμού. Με άρνηση έως αμηχανία μπροστά στα εγκλήματα γενοκτονίας που έχει τελέσει ο τουρκισμός εις βάρος του λαού μας κι άλλων λαών της περιοχής, η παρδαλή Αριστερά που μας έλαχε έχει μια λογική συμψηφισμού στα Ελληνοτουρκικά. Σου λέει, για να ‘σαι σωστός «προοδευτικός», πρέπει να ‘σαι και λίγο απολογητής του τουρκικού ισλαμοφασισμού, που είχε δύσκολα παιδικά χρόνια κ.λπ. Στη λογική αυτή είχε προσχωρήσει και κομμάτι της λεγόμενης «ενοχικής Δεξιάς», μέσα από μια περίεργη, ολίγον χαζοχαρούμενη κι εξίσου συμψηφιστική κι επικίνδυνη λογική. Κυκλοφορούν ακόμη κάτι παρτάλια, αναλυτές εκ του προχείρου.

Αρκετοί, ανιστόρητοι, αφελείς ή απλά ηλίθιοι, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, είχαν επενδύσει στη σωφροσύνη, στη «δημοκρατικότητα» και τρία αβγά Τουρκίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την αρχή έλεγα ότι ο Ερντογάν θα αποδειχθεί πιο επικίνδυνος από τους στρατιωτικούς και πολύ απλά είχα δίκιο. Ο νεοοθωμανικός ισλαμοφασισμός του αντικατέστησε τον εξίσου πρωτόγονο φασισμό του κεμαλισμού. Μάλιστα, απευθυνόμενος στις πλατιές μάζες των φτωχών μουσουλμάνων, δημιούργησε μια βάση πολύ ευρύτερη από αυτήν που είχαν οι πολιτικοί κληρονόμοι του μπεκρή και γενοκτόνου Κεμάλ, πολιτικού δασκάλου του Χίτλερ, όπως ο ίδιος ο ηγέτης του ναζισμού είχε δηλώσει.

Ο επίδοξος νέος πατισάχ με αραβικά κεφάλαια, κλεμμένες πατέντες κι ανασφάλιστη εργασία έφτιαξε ένα οικονομικό «θαύμα» με πήλινα πόδια. Το περίφημο όμως σχέδιο που επεξεργάστηκε και διατυμπάνισε με στόμφο ο σκιτζής Νταβούτογλου για «στρατηγικό βάθος της Τουρκίας», το νεοοθωμανικό δόγμα επιστροφής της Αγκυρας στις παλιές της επαρχίες, από το Σεράγεβο ως την Παλαιστίνη, απλά είναι μια μεγαλοπρεπής αποτυχία. Ο… χαρισματικός Ερντογάν τελικά εξελίχθηκε σε έναν κοινό διεθνή τραμπούκο. Δυναμίτισε τις σχέσεις με το Ισραήλ εξαπολύοντας ύβρεις κι απειλές, ρουφιάνεψε κι οδήγησε στην κρεμάλα ολόκληρο δίκτυο πρακτόρων του Τελ Αβίβ στο Ιράν. Το Ισραήλ ποτέ δεν θα ξεχάσει τη μονομερή καταγγελία των τουρκοϊσραηλινών συμφωνιών, την αντισημιτική προπαγάνδα της Τουρκίας και τη συνέργεια της Αγκυρας στη δολοφονία δικών του ανθρώπων, ούτε θα ανεχτεί τις τουρκικές φιλοδοξίες στην περιοχή, ιδίως τις ληστρικές τουρκικές φιλοδοξίες στα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Η νέα τετραμερής συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, ΗΠΑ είναι εφικτός στόχος και τείχος αποτροπής.

Ο Ερντογάν επίσης υποστήριξε ανοιχτά τους φανατικούς ισλαμιστές στην Αίγυπτο τρώγοντας στα μούτρα του την απέλαση του πρέσβη του, ενώ στη Συρία το τουρκικό κράτος είναι σφιχταγκαλιασμένο με ισλαμιστές τρομοκράτες, φονιάδες αιχμαλώτων και γυναικοπαίδων.

Το «στρατηγικό βάθος» της Τουρκίας, τελικά, δεν της φτάνει ούτε ως τον αστράγαλο.

Εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, να κατέχει το 40% του νησιού, να απειλεί στη Θράκη και στο Αιγαίο, ενώ στο ίδιο το εσωτερικό της χώρας του ο ολοένα και πιο αυταρχικός Τούρκος ηγέτης οδηγεί τον λαό του με άλματα προς τα πίσω, στο πιο βαθύ ισλαμικό σκοτάδι. Η μαντήλα επεκτείνεται και, αν η πορεία οπισθοδρόμησης έμενε στην απαγόρευση των… φιλιών, θα ήταν απλώς άλλος ένας παλαβιάρης που εζήλωσε τη δόξα του παππού Πάγκαλου, που έβαζε τους αστυφύλακες να μετρούν τις φούστες με τον χάρακα. Οσο όμως περνά ο καιρός το παιδί των ισλαμικών σεμιναρίων, των κουράν κουρσού, βγαίνει από μέσα του, κυριαρχεί στα λόγια και στις πράξεις του, και κάνει το μάτι του να γυαλίζει.

Το σχέδιο είναι απλό, ουδόλως περίτεχνο, τσαμπουκαλίδικο και σύμφωνο με τις χειρότερες κατσαπλιάδικες παραδόσεις της νοοτροπίας των απογόνων του Ερτογρούλ: νέο χαλιφάτο και επίδοξος σουλτάνος ο πρώην μπακαλόγατος, που ουδεμία σχέση έχει με τον χιουμορίστα και καλοσυνάτο Ζήκο. Διότι ο Ζήκος δεν ήταν φορέας ιδεολογίας μαχαιροβγαλτών πλιατσικολόγων.

Κι εδώ θα στενοχωρήσω πολλούς φυλετιστές, αλλά δεν πρόκειται για σύγκρουση των αρίων, ελληνοπρεπών γονιδίων, π.χ. του Σκουρλέτη και των τουρανικών, τουρκομογγολικών γονιδίων. Απλούστατα διότι στην Τουρκία πιο εύκολα θα βρεις τετράφυλλο τριφύλλι παρά γνήσιο απόγονο του Ερτογρούλ. Εξισλαμισμένοι Ελληνες, Αλβανοί, Σλάβοι, Αρμένιοι κ.λπ. είναι. Εξ ου κι οι ίδιες φάτσες. Είναι απλά ο κακός μας εαυτός.

Εχουμε να κάνουμε με την τραμπούκικη νοοτροπία μιας ηγετικής κάστας, που καταδυναστεύει και τον ίδιο της τον λαό. Απλώς να μην ξεχνάμε να κρατάμε γερά το ξύλο που λέγαμε και να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Παρότι φροντίζουν οι ίδιοι οι ηγέτες του τουρκικού ισλαμοφασισμού να μας τις διαλύουν, μερικοί ημέτεροι ακόμη ονειρεύονται ξύπνιοι…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Πηγή: dimokratianews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΓΕΑ)
ΑΜΥΝΑ

«NATO Tiger Meet 2026»: Στην Αεροπορική Βάση Αράξου η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας

4/05/2026 - 3:59μμ
(Φωτ.: ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Συνεκπαίδευση Ελλάδας-Ιταλίας στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας

30/04/2026 - 10:05μμ
Εικόνα από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Εμανουέλ Μακρόν και Κυριάκος Μητσοτάκης στην φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ»

25/04/2026 - 10:32πμ
Eκσυγχρονισμένο μαχητικό αεροσκάφος F-16 στην έκδοση Viper, της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: ΕΑΒ)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Παρέλαβε το 50ό F-16 Viper – Επιταχύνεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού

15/04/2026 - 8:04μμ
Από την Πολυεθνική Άσκηση Αντιαεροπορικών Μονάδων PATRIOT στο Πεδίο Βολής Κρήτης, Νοέμβριος 2020 (πηγή: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Νέα κατάρριψη drone από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία

6/04/2026 - 8:41πμ
Ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς είναι ο νέος αρχηγός του του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
ΑΜΥΝΑ

Νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ο αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορουχάς

28/03/2026 - 11:10πμ
Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας (φωτ.: Χ/Nikos Dendias)
ΑΜΥΝΑ

Νίκος Δένδιας: Patriot και F-16 μεταφέρονται στη βόρεια Ελλάδα για την αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας από το Ιράν

6/03/2026 - 1:40μμ
Ελληνικές συστοιχίες Patriot (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση Αθήνας-Άγκυρας για τους Patriot στην Κάρπαθο – Η Ελλάδα απαντά: Η αμυντική διάταξη είναι αδιαπραγμάτευτη

5/03/2026 - 1:11μμ
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» (πηγή:  US Navy)
ΑΜΥΝΑ

ΕΥΠ: Φωτογραφικό υλικό από τη Σούδα, που τον συνδέει με το Ιράν, βρέθηκε στην κατοχή του Γεωργιανού

3/03/2026 - 12:39πμ
Εξωτερική εικόνα από τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Βάσεως των ΗΠΑ στη Σούδα (φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπίας στη Σούδα: Γεωργιανός προσήχθη στην Αθήνα και ανακρίνεται

2/03/2026 - 10:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: marinetraffic.com / Nikolaos Gorgorinis)

Ναυάγιο «Corsage C»: Καταδύσεις δυτών για έλεγχο στο κύτος – Έρευνες για τα αίτια

6 λεπτά πριν
Από την αφίσα της εκδήλωσης

4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου: Εκδήλωση τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

34 λεπτά πριν
Η ΚΟ της ΝΔ χειροκροτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Νέα Δημοκρατία: Σκληρή δοκιμασία για την Κοινοβουλευτική Ομάδα – Σήμερα το κρίσιμο τεστ

1 ώρα πριν
Αρχαίο ψηφιδωτό που θυμίζει το περίφημο «Ψηφιδωτό της Τσιγγάνας» αποκαλύφθηκε στα Ζήλα της Τοκάτης, 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: DHA)

Έκπληξη στην Τοκάτη του Πόντου: Ρωμαϊκό ψηφιδωτό με ελληνική λέξη αποκαλύπτει πολυτέλεια και ιστορία

1 ώρα πριν
Το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Γ. Μοσχούρης (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Greek Mafia: Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θεόδωρος Χριστοδουλάκης)

Κόρινθος: 15χρονη έπεσε από ύψος 50 μέτρων στον Ισθμό

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign